Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studeeeeeeeeeeeeentkaaaaaa

Cejrowski vs Czubaszek - po czyjej stronie jesteście?

Polecane posty

Gość nie warto rozmawiać
Uważam, że poglądy jakie reprezentuję to właśnie liberalizm w czystej postaci. Natomiast poglądy liberalnych-konserwatystów to jakiś misz masz. Jak w ogóle można łączyć poglądy liberalne, czyli wolnościowe, z poglądami konserwatywnymi, które z zasady z wolnością jednostki nie mają nic wspólnego?

całe pokolenia kobiet w latach nie tylko 60- 70 ,ale wcześniejszych potrafiło być odpowiedzialnymi ale pani Czubaszek nie :)

Gość zordonowka
trolololololololo zordonowka: "Poglady sie ma albo takie albo inne, albo "prawe" albo "lewe" nie ma czegos tam w polowie i innego w polowie. A jesli nie masz pogladow "prawych" jestes lewakiem. przykro mi." Jesteś jednak jakaś niedouczona, albo poprostu tępa: http://pl.wikipedia.org/wiki/Centrum_ (opcja_polityczna)" Przestan mi tu sypac jakimis definicjami z wikipedii. poglady to poglady i tyle.

to nie jest zaden liberalizmy tylko anarchia pomieszan z pobożnymi życzeniami :)

Gość Nooo!
moja znajoma...kiedys uwazalam ja za przyjaciolke!...usnela 4-ciaze....i, niefortunnie, opowiedziala mi o tym.....nie wiem dlaczego! ale czuje do niej jakis wstret....jakies obrzydzenie...wiem, ze nie powinnam tak reagowac, ale to jest silniejsze odemnie!! Dlaczego tak jest?

Gość zordonowka
[zgłoś do usunięcia] Nooo! moja znajoma...kiedys uwazalam ja za przyjaciolke!...usnela 4-ciaze....i, niefortunnie, opowiedziala mi o tym.....nie wiem dlaczego! ale czuje do niej jakis wstret....jakies obrzydzenie...wiem, ze nie powinnam tak reagowac, ale to jest silniejsze odemnie!! Dlaczego tak jest?" Dlaczego tak jest? Bo masz zasady!

Gość trolololololololo
"Przestan mi tu sypac jakimis definicjami z wikipedii. poglady to poglady i tyle." Wybacz, ale ja np. miałam o tym na lekcjach WOS'u, pewnie za twoich czasów nie było tego, albo nieźle sobie olewasz temat. Można mieć poglądy prawicowo-lewicowe i nazywa się to centralizmem, i nie pieprz, że coś musi być tylko czarne lub białe.

bo czujemy odrazę do kogośkto nie myśli a winą za swoje błędy obarcza tych , którzy sami bronić sie nie mogą .

Gość zordonowka
Wybacz, ale ja np. miałam o tym na lekcjach WOS'u," Na lekcjach wosu niczego sie nie dowiesz, oprocz definicji. Uwierz mi dopiero jak skonczylam liceum i zaczelam sama sie tym interesowac zrozumialam pare rzeczy.

Gość trolololololololo
Jesteś poprostu ograniczona i tyle, to, że w polskim rządzie nie ma centrum, nie znaczy to, że nie instnieje, i nie powinna istnieć, niektóre partnie mają status prawico-centrowy i lewicowo-centrowy.

Gość ruta stepowa_
całe pokolenia kobiet w latach nie tylko 60- 70 ,ale wcześniejszych potrafiło być odpowiedzialnymi ale pani Czubaszek nie. To daleko posunięte uogólnienie, skoro nie żyłaś w tamtych czasach to skąd możesz wiedzieć jak to wyglądało ?Jak sobie kobiety radziły z niezachodzeniem w ciążę albo z niechcianą ciążą. Nie możesz być nawet pewna czy Twoja matka lub ciotka nie ma za sobą aborcji, bo w tamtych czasach było to legalne i z tego co mi wiadomo nie wywoływało takich emocji jak teraz.

Gość zordonowka
21:43 [zgłoś do usunięcia] trolololololololo Jesteś poprostu ograniczona i tyle, to, że w polskim rządzie nie ma centrum, nie znaczy to, że nie instnieje, i nie powinna istnieć, niektóre partnie mają status prawico-centrowy i lewicowo-centrowy." Skoncz najpierw te szkole, poucz sie troche, poczytaj, wypracuj SWOJE zdanie, wtedy porozmawiamy o mojej ograniczonosci. A na razie - DO KSIAZEK!

Gość trolololololololo
Dzięki, szkołę już skończyłam, i nie wiem dlaczego myślisz, że nie mam swojego poglądu politycznego, to, że piszę o centrum nie znaczy, że jestem jego zwolenniczką czy przeciwniczką.

Gość ruta stepowa_
W latach 60-tych i 70-tych na które przypada młodość pani Czubaszek wybór antykoncepcji był dosyć ograniczony a i jej skuteczność pozostawiała wiele do życzenia. Tabletki antykoncepcyjne dostępne od lat 70-tych zawierały bardzo dużą dawkę hormonów wywołującą żylaki, bóle głowy etc. to nie to samo co dzisiejsze tabletki z minimalną ilością hormonów.Spirala było dosyć popularna ale nie stosuje się jej u nieródek. Żadnych Durexów wtedy nie było, tylko rodzime produkowane przez producenta opon poliuretanowe prezerwatywy Eros. Podobno bardzo grube i niewygodne.

to co nam dostało się po 89 roku, to przede wszystkim katolickie oszołomstwo i totalna głupota, którą prezentują teraz młodzi, szczególnie z prawicy. Widać to na tvinfo, w niedzielne wieczory , kiedy to jest spotkanie polityków z młodzieżą z różnych ugrupowań. Teraz tylko walczą o dziecko w brzuchu, a za komuny, ważne było dziecko , te które się już urodziło, i dlatego, młode bałwany, mimo wrzasku kiecunów i księżulków, tak mało rodzi się dzieci.

Gość trolololololololo
bmblondyn: teraz póki dziecko jest w brzuchu to jest wielkie zainteresowanie, ale jak się urodzi to już nikogo nie obchodzi jego los i jego matki :o

Gość 12 no własnie
po stronie Czubaszek- Cejrowski jest kumplem Rydzyka...bleee

Gość mikikun
jestem za Cejrowskim nawet w rosji nie długo będzie całkowity zakaz aborcji bo putin dogadał sie z prawosławiem to co Stalin zabrał to Putin odaje i nawet za granica stawia cerkwie

Gość sdsdsdsdsd
Cejrowski górą

Gość lonty
spadkobiercy? smiechu warte dno, szkło kontaktowe? dno, w takim czyms Czubaszkowa pływa jak w szambie

Gość nie warto rozmiawiać
allium to nie jest zaden liberalizmy tylko anarchia pomieszan z pobożnymi życzeniami Mylisz się, moje poglądy to Libertarianizm, czyli skrajna wersja liberalizmu. Ale każdy może mieć swoje poglądy. Moim zdaniem poglądy konserwatywno-nacjonalistyczne często trącą niebezpiecznie faszyzmem. Ale to jest mój prywatny pogląd. ruta stepowa To daleko posunięte uogólnienie, skoro nie żyłaś w tamtych czasach to skąd możesz wiedzieć jak to wyglądało ?Jak sobie kobiety radziły z niezachodzeniem w ciążę albo z niechcianą ciążą. Nie możesz być nawet pewna czy Twoja matka lub ciotka nie ma za sobą aborcji, bo w tamtych czasach było to legalne i z tego co mi wiadomo nie wywoływało takich emocji jak teraz. Otóż to. Ci wszyscy, którzy dzisiaj obrzucają wyzwiskami kobiety, które w czasach komuny usuwały ciążę nie mogą mieć pewności, czy ich własna matka, ciotka czy babka nie miały przynajmniej jednego takiego zabiegu. Wystarczy posłuchać, co mówi na ten temat ówczesne pokolenie. Od mojej własnej matki wiem, że kiedyś jak kobieta przychodziła potwierdzić ciążę do ginekologa, słyszała "rodzimy, czy usuwamy?". Skrobanki były na porządku dziennym, bo bezpieczna antykoncepcja właściwie nie istniała i większość społeczeństwa stosowała kalendarzyk i stosunek przerywany. Liczba zabiegów w tamtym czasie to ok. 200 tys., choc dokładna liczba nie jest znana.

"to ty to zapoczatkowales..................brak komentarza normalnie..." nie zlotko - to nie ja zapoczatkowalam tylko ty - i to nieudo;lnie, fakt;-) ja nigdy nie oceniam na glos poziomu intelektualnego rozmowcy bo to niegrzeczne;) ale tobie takie maniety widac sa obce;-)) "ror - ktoś to już napisał - głupia jesteś tak zwyczjnie i po prostu , bez kontekstów i uzazadnienia ie masz pojęcia o czym piszesz , no , jednak pokusiłam sie o uzasadnienie" o i nastepna;-))) nie skarnie - ja doskonale wiem o czym pisze a twoj problem polega natym ze nie mozesz zniesc faktu ze piszez to co pisze;-) w tym miejscu proponuje zebys sie zastanowila - w ciszy najlepiej - nad sama soba,ok?;) "Pewnie uznasz to co teraz powiem za glupie, ale ja wierze, ze kazdy za swoje slowa kiedys tam odpowie i ty lepiej uwazaj, zeby to co tu tak smialo wypisujesz nie obrocilo sie przeciwko tobie. Ja bynajmniej ci tego nie zycze" ja nie zostalam w przcieiwenstwie do ciebie wychowana w strachu i paranoi - iw ierze jedynie zdrowy rozsadek, a wyrazanie pogladow to w moim wychowaniu byla kluczowa kwestia;-))) wiec swoje "strachy na lachy" trzymaj dla siebie podobnych ;-)

" [zgłoś do usunięcia] allium całe pokolenia kobiet w latach nie tylko 60- 70 ,ale wcześniejszych potrafiło być odpowiedzialnymi ale pani Czubaszek nie " w polsce w PRLu podziemie aborcyjne kwitlo i Czubaszek nie jest tu zadnym wyjatkiem - inna rzecz ze sie o tym nie mowilo - a teraz kazda penetracja pochwy (nawet ta dopiero planowana) bywa podsuwa pod debate publiczna;-))

"Nooo! moja znajoma...kiedys uwazalam ja za przyjaciolke!...usnela 4-ciaze....i, niefortunnie, opowiedziala mi o tym.....nie wiem dlaczego! ale czuje do niej jakis wstret....jakies obrzydzenie...wiem, ze nie powinnam tak reagowac, ale to jest silniejsze odemnie!! Dlaczego tak jest?" moze z ambony nasluchalas sie za duzo bajek?;-))) a powaznie nikt nie nauczyl cie tolerancji i teraz wlasny strach cie dusi;/ strach przed odminnym oczywiscie

" [zgłoś do usunięcia] Śmieszny Student Polska nacjonalistyczna młodzież jest kwiatem wśród lewackiego gówna." ;-))) zwasze mnie bawi jak niektorzy musza sie dowartosciowywac;-)) czemu ci nacjonalisci tak czesto sa zakompleksieni?

Moja znajoma ma już dorosłe dzieci i wnuki. W chwili słabości ( była napruta jak działo ) przyznała się do 13 skrobanek. I wcale nie miała żadnych wyrzutów sumienia. Więc kim przy niej jest Maria Czubaszek? Odpada w przedbiegach!