Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reniab

Miesniaki

Polecane posty

Gość reniab

Witam wszystkie Panie.Piszę do Was ,bo mam ten sam problem...obawa,strach przed operacja.Byłam wczoraj u ginekoloka i po raz kolejny potwieerdzono ,że mam mięsniaka 6 cm i trzeba usunąć macicę i może szyjkę macicy(w zaleznosci jaka wyjdzie cytologia).Bardzo się boje ,mam 44 lata.Operacja ma się odbyć w Katowicach w Szpitalu MSWIA, czy ,ktoras z Was zna opinie o tym szpitalu i tamtejszym personelu?Proszę o odpowiedzi ,pozdrawiam ciepło wszystkich.

Gość lucylla
hej renia mam 29 lat, dzieci brak, mięśniak mały, ale rosnący. Na razie obserwowany. Czytałam dużo na ten temat i natknęłam się na artykuły o embolizacji, czyli radiologicznym usuwaniu tego ścierwa. Dla mnie operacja to ostateczność, może Tobie też pomoże ten zabieg. Popatrz, poczytaj, popytaj. Będzie dobrze!

Gość jeszcze chyba młoda
Witam,mam 23 lata urodziłam dziecko a wczoraj ginekolog powiedział ,że mam mięśniaka.Myślałam,że mięśniaki pojawiają się u starszych (w sensie,że ode mnie) kobiet.Szczerze to nie wiem czy mam się bać bo nic mi nie powiedział. Powiedział tylko,że najpierw zajmiemy się nadżerką,a o mięśniaku nic. I zaczynam się normalnie bać.