Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczęśliwa mamuśka ma pytanie

Hej mamuśki może coś poradzicie. Budzenie nocne

Polecane posty

Hej mamuśki może coś poradzicie. Moja córa ma 14 miesięcy nadal jest jeszcze karmiona piersią ale oprócz tego oczywiście je inne rzeczy i coraz więcej tych co my. Problem polega na tym, że jak była młodsza przesypiała cale noce. Natomiast od momentu kiedy zaczęły wychodzić jej ząbki zaczęła się budzić w nocy i tak już jej zostało. Teraz to już wogóle oszalala potrafi budzić się co godzinę. Myślalam na poczatku, że jest głodna ale ona zaczęła traktować cyca jak smoczka. Bierze cyca do buźki i zasypia nawet nie rusza dziobem. jak chce ją położyc do łóżeczka niby śpi ale za 10 minut budzi się i tak w kółko dopóki twardo nie uśnie. Nie ukrywam, że jest mi coraż ciężej marzy mi się chodziaż pół nocy przespanej. Pewnie rozwiązaniem byłoby odstawienie od piersi ale z powodu pewnych okoliczności nie mogę jej tego teraz zrobić. Co mi poradzicie?

MAM identyczny problem:)Tylko mój syn ma 11 miesięcy:) Był mały spał całą noc - teraz budzi się co 30 minut co godzinę i ciąga pierś - praktycznie na pusto bo nie mam mleka....Nie dam rady z tym skończyć bo jak nie daję cyca to wyje aż dostanie.Smoczka nie ciąga.Także popatrzę jakie rady dostaniesz - u mnie nic nie podziałało - ani podawanie smoczka ani butelki ani zaklejanie cyca.NIC

A Ty masz mleko jeszcze?JAk czesto karmisz? Bo ja w dzień nie karmię.No a w nocy ciąga całą noc.Mleka nie mam bo ściągałam żeby zobaczyć i po całym dniu 20ml się nazbierało z obu piersi....

mleko mam i to dużo. Jak mała je z jednej piersi z drugiej zaczyna lacieć. Jak wspominałam ona nawet nie ciągnie w nocy cyca tylko weźmie do buzi i śpi. Ja dla swojego dziecka jestem w stanie zrobić wszystko ale ja tez jestem tylko człowiekiem i te noce mnie wykańczają a rano trzeba wstać do pracy:(

No to masz mleko przynajmniej - a mój syn ciąga na pusto - nie masz pojęcia jakie to nieprzyjemne jest:(

współczuję:(. Kurcze wpadłam na pomysł, że może zacznę od tego że przestanę małą uspypiać przy cycu wkońcu przecież jak mnie nie ma jestem w pracy usypia babci na rękach po 10 minutach ( przytulenie się do babci i słuchanie ulubionej piosenki). Czy to może coś pomóc?

ja mam to samo ,mala ma 10miesiecy tyle ze ja karmilam piersia 3tyg spala zawsze super, od 3 tyg koszmar-budzi sie co pol godz,godzine tak poprostu,nic nie chce,musze tylko ja dotknac...

córka odrzuciła smoczka gdy zaczęły jej wychodzić ząbki

dzięki za ten link muszę to przeczytac może i mi się uda:)

tak,ja uzywam,ale mala sama juz go sobie wklada,nasze wstawanie nocne nie polega na daniu smoczka, bo smoczek jest juz w buzi, wyglada to tak jakby nasza corcia sprawdzala co pol godz czy oby na pewno jestesmy:)

Ten link co podałam opisuje najbardziej efektywną metodę nauki spania dziecka... u Nas po tygodniu był świetny efekt do teraz! W końcu mam noce przespane bez ani jednej pobudki!! Od 20.00 do 7.30;-)

kakakakakka a powiedz mi czy dzidzia Twoja mocno protestowała przy nauce zasypiania i opisz proszę jak to zrobiliście ?

Gość mamusia hubusia
Oj oj widzę że Wasze dzieci są już dość duże i powinny bez problemu przespać całą noc. Mój synuś ma dopiero niecałe 4 miesiące ale co mogę poradzić to jedynie przeczytanie książki Tracy Hogg język niemowląt jak ktoś by chciał to ma e-booka mogę wysłać na maila. Ja dzięki temu nauczyłam go w wieku 2mies samodzielnie zasypiać bo im starsze tym ciężej ale dla mnie to było jak zbawienie kilka dni męki ale się udało teraz odkładam do łóżeczka i śpi w ciągu max 10minut samodzielnie tyle tylko że ze smoczkiem. W nocy jak się przebudzi to wsadzę smoka i śpi dalej budzi się tylko o 12 i 4. Wcześniej zasypiał tylko przy cycu w nocy tak samo brałam do siebie i pomlaskał cycem chwile nawet nie wypił za wiele i zasypiał i tak co godz mogło być odstawiłam od cyca tylko butla i problem zniknął tylko wydaje mi się że kluczem do sukcesu jest właśnie samodzielne zasypianie. W tej książce jest bardzo wiele cennych rad nie tylko na usypianie ale na karmienie itp polecam naprawde.

Gość mamusia hubusia
Ja nie preferuję nauki zasypiania w sposób kontrolowanego płaczu żeby zostawić dziecko aż płacze i wydłużać przerwy między wejściem do pokoju. Tracy Hogg opisuje o wiele lepszy sposób gdy dziecko po odłożeniu do łóżeczka płacze bierzesz go na ręce utulasz jak się uspokoi to odkładasz i tak w kółko to może być nawet z 200 razy branie na ręce na początku ale z dnia na dzień będzie się to skracać mi zajeło to 3dni bo był malutki no i to zależy od dziecka też w jakim czasie się tego nauczy.

mamusia hubusia właśnie ja też bardzo nie chcialabym drastycznie nauczyć malej zasypiać bo nie chce jej przysparzać stresów i tak niestety ją czeka stres pobyt w szpitalu. Bardziej pasuje mi ta metoda co Ty opisujesz i chyba tak spróbujemy dzięki:)

Gość mamusia hubusia
NIe ma za co:)Jak dziecko jest senne ziewa trze oczka itp to odkładasz do łóżeczka i powinno spać spróbuj w dzień najpierw.

Nie można przyzwyczajać dziecka do zasypiania z cyckiem w buzi. Tak się nie robi bo potem dziecko w inny sposób nie zaśnie i to dopiero będzie problem. Polecam przeczytać art z tipów http://goo.gl/9LUSM

mamusia hubusia- jak moja miala 4 miesiace to spala bez zadnej pobudki w nocy.. :) to byly czasy...bylismy dzis u lekarza,zapytalam przy okazji o to budzenie i metody na to,powiedzial ze do roku nie powinno sie dziecka przestawiac, "uteperowac charakterek " i uczyc spania cala noc po roczku ,a teraz jest bardziej kumata niz kiedys i stad te budzenia-sprawdza czy jestesmy , nie chce byc sama

Gość ja bym radziła
zrobic tak.niech babcia albo mąż z dzieckiem spi przez kilka nocy,to dziecko sie odzwyczai od siegania do piersi.U mojej znajomej to pomogło.tez nie mogła odtsawic od piersi.

Gość mamusia hubusia
juz.....niedlugo...... a ja się z tym niezgadzam oduczać dziecko budzenia się w nocy można już po pół roku a jak ma rok to dopiero są problemy bo dziecko nabędzie złych nawyków i im starsze tym trudniej go przestawić. A czy dziecko w wieku 4 mies się budzi w nocy to zależy od dziecka znam takie co się budzą co godzinę i takie co w wieku 2 mies przesypiały całą noc ale oduczać budzenia się w nocy można po pół roku a jak dziecko ma rok czy więcej to już o wiele za późno owszem można i nawet trzeba go oduczać tego ale jest o wiele ciężej niż półroczne niemowlę.

Gość mamusia hubusia
szczęśliwa mamuśka ja proponuję po prostu kilka nocy się przemęczyć i jak zaczyna płakać to brać na ręce a jak się uspokoi to odkładać a najlepiej żeby to robił ktoś inny niż Ty żeby dziecko nie czuło cyca albo dać wody z butelki lub smoczka tylko w tym wieku to już lepiej na smoczka nie uczyć bo za chwilę i tak będziesz musiała oduczać.