Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie doradzcie

czy każdy facet chce mieć dzieci?

Polecane posty

jak jesteś DDA to sie lecz! masz problemy z emocjami - lecz się! nie chciałabym partnera faceta, który ma niezałatwione problemy z dzieciństwa i przelewa je na mnie

Gość pomozcie doradzcie
nie zrozumiem,bo 36 kg przy takim wzroscie to jest ANOREKSJA..

"czytałaś kiedyś o DDA, nerwicy, depresji ? myślisz że taka osoba, zwłaszcza matka nie wywiera wpływu swoją postawą na dziecko ?" No włąśnie, sama przyznajesz że jesteś upośledzona emocjonalnie, widizsz jak zgadłam :)

Gość a ja mam kolege..
ktory był 8 lat po slubie , nie mieli dzieci , kiedys z ciekawosci zapytalam dlaczego? on ina to , ze dziecko to owoc milości i nie bedzie miał dzieci , a za 4 mies. jego zona zachodzi w ciaze! śmiac mi sie chciało , bo potem tłumaczył , ze jednak po to jestesmy na swiecie , zeby miec dzieci..

autorko, uważasz że osoba z depresją, nerwicą, DDA potrafi prawdziwie kochać? nie! nie potrafi

Gość jak to zrobić z osobą z reala
może i jestem upośledzona emocjonalnie, ale przynajmniej w przeciwieństwie do wielu par, które też są i decydują się na dzieci, ja jestem tego świadoma i nie popełniam ich błędu, nie mam zamiaru stworzyć kolejnej jednostki która będzie mieć ten sam problem co ja

zezwierzecona instynktem szmata powinnas zdechnac albo byc bezplodna i wtedy pewnie byc sie z okna rzucila bo innych celow w zyciu brak...

autorko, masz prawo do tkaiej decyzji, ale taka decyzja wynika z "upośledzenia" emocjonalnego tylko i wyłącznie

w moim przypadku zdecydowanie się na dziecko byłoby jak świadome płodzenie dziecka wiedząc że mam chorobę przekazywaną dziedzicznie czy wg Ciebie osoby które wiedzą że mają wadliwy gen i mimo to decydują się na potomstwo nie czynią tego z próżności, głupoty, egoizmu ?

Gość pomozcie doradzcie
a co mnie obchodzi co o mnie myslisz?nie ot o sie pytalam w topiku

Mam w życiu cele :) piękne cele, małe i duże. Naturalnym wydaje mi sie toż e za X lat przyjdzie też czas gdy będę matką :)

Gość pomozcie doradzcie
pewnie chadzasz sobie fiku miku do jakiegos wiejskiego kosciolka gdzie ci nagadali takich pierdol o tym,ze dzieci ma kazda zdrowa emocjonalnie osobka i teraz nie umiesz myslec juz inaczej,szkoda naszego czasu na ciebie

Pisałam wyżej, iż choroba jest oczywistą przeszkodą, bariery fizycznej nei przeskoczysz. Odnosze się do bariery psychicznej, gdy nie ma przeszkód natury fizycznej.

szkoda czasu na nia, to moherowy leb 🖐️ tacy mysla ze kobieta za inkubator robi. nawet jak cieza grozi smiercia to ma rodzic i juz, to sekta jest. won tepaku 🖐️

"a co mnie obchodzi co o mnie myslisz?nie ot o sie pytalam w topiku" pytałaś si czy każdy facet chce meić dzieci. Odpowiadam: sa tacy co nei chcą, ale zazwyczaj są to faceci z problemami typu ojciec alkoholik itp., którzy nie uporali sie ze swoimi emocjami stąd tez maja problem ze sobą, zatem trudno wymagac od nich by pokochali drugą osobę skoro nei kochają siebie

Gość pomozcie doradzcie
zapewniam cie,ze sa rzesze facetow z zawirowana psycha,ktorzy chca miec dzieci.bo posiadanie dzieci to moze byc na przyklad rekompensata za inne braki w zyciu,cos czym mozna sie pochwalic na przyklad..hehe

zawsze myślę sobie że jest wiele rodzin w kórych pojawiają się dzieci i ich rodzice nie poświęcili tej decyzji zbyt dużo czasu, a potem okazuje się że związek się rozpada, dzieci mają rozbitą rodzinę albo matki wpadają w mega depresję bo macierzyństwo je przerosło i nie tak je sobie wyobrażały trochę tego nie rozumiem, bo tylko ktoś kto nie miał realnej oceny tego jak wygląda bycie rodzicem może być potem zaskoczony tym bardziej mnie dziwi jak te osoby podjeły tę decyzję nie mając wyobrażenia jakie niesie ze sobą konsekwencje

Gość pecorella
i o co te spory ludzie prawda jest taka że jesteśmy częścią natury czy chcemy tego czy nie, rodzimy się i żyjemy po to żeby sie rozmnożyć i obumrzeć jak wszystko co żywe w przyrodzie, smutne ale prawdziwe że jesteśmy po to żeby przedłużyć gatunek, wychować potomstwo i zrobić miejsce na kolejne pokolenie, wszystkie psychiczne aspekty, instynkty macierzyńskie to tylko środki do wykonania biologicznego zadania, jesteśmy formami przetrwalnikowymi naszego gatunku u niektórych ten zew natury jest silny więc robią dzieci na potęgę a u innych słabszy i tyle

Gość gfhgjh
i jak to sie zwykle konczy, facet zaplodni, i kopnie w tylek, czego ci zycze fiku miku... wole byc egoistką niż miec 4 dzieci i zostac porzuconą przez faceta po 20 latach związku, bo on pojdzie do mlodszej... a teraz to standard, zobacz co sie dzieje... narobia dzieci i porzucają

Gość gfhgjh
i dobrze ze jestem egoistką, mam szczupla figure, nic mi nie wisi, nie mam cellulitu i nie chce miec dzieci bo nie chce stracic swojej figury, ale nie tylko

Gość pecorella
najbiedniejsza grupa społeczna matki samotnie wychowujące dzieci przynajmniej u nas w kraju:-(

"i dobrze ze jestem egoistką, mam szczupla figure, nic mi nie wisi, nie mam cellulitu i nie chce miec dzieci bo nie chce stracic swojej figury, ale nie tylko" niektórym tlye starcza do szczęścia :D "i jak to sie zwykle konczy, facet zaplodni, i kopnie w tylek, czego ci zycze fiku miku." no tak lepeij byc przezornym i nigdy tak naprawdę nei zaufac partnerowi, tylko całe życie byc czujną i przezorną 🖐️