Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie doradzcie

czy każdy facet chce mieć dzieci?

Polecane posty

Ty jestes naprawde taka ograniczona, czy tylko taka udajesz ?? :-O przeciez tutaj nikt Cie do niczego nie chce przekonywac, i w zwzaiku z tym argumentowac. To Ty starasz sie nrzucic swoje chore teorie, pomimo ze ze nie mast na tematy o ktorych piszesz ZADNEGO pojecia :-D

no to czemu unie chcesz mieć dzieci słoneczko? odpowiesz w koncu czy będizesz zgrywac mądrą?

Gość Do fiku mikku czy jak jej tam
Fikimikunapatyku Ale ty juz przeciez sobie a to odpowiedzialas. Bo ona jest niedojrzala emocjonalnie, nie ma wyzszych uczuc ani zdolnosic do empatii i wogole to miala trudne dziecinstwo i jakies problemy z sercem i glowa. Z problemami z glowa musisz sie pewnie znac dobrze bo ewidentnie je masz, i to spore. Tlumacze sobie twoje ograniczenie twoim trudnym dziecinstwem i niedojrzaloscia emocjonalna. Ale cos w sercu zakradlo mi sie podejrzenie, ze to moze zwykla glupota i brak umiejetnosci niezaleznego myslenia?

Oczywiście, że ma skrzywioną psychikę, nei móie że to źle, ale ma. Gdy to co naturalne staje się neinaturalne znaczy, ze coś na tą osobę wpłynęło, że tego unika.

Drogie dziecko, prosze cie zacznij zwrac uwage na zajeciach z biologii. To ci sie przyda w zyciu. Ludzie maja dzieci poniewaz natura obdarzyla ich takim instyntem dla przetrwania gatunku. Niektorzy tego instynktu nie maja badz maja bardzo maly. Nie ma to nic wspolnego z brakiem badz istnieniem wyzszych uczuc, empatia i trudnym czy anielskim dziecinswem ani ze zadnym psychicznym skrzywieniem. Zwykle hormony do ktorych sie potem dorabi anajrozniejsze otoczki wylacznie po to, zeby bron boze przypadkeim nie przyznac sie do tego, ze jest sie zwierzeciem jak inne. U niektorych instykt rodzicielski jest tak malo wyksztalcony, ze powodz hormow nie wylacza im bezpiecznikow racjonalnego myslenia. I ci ludzie czesto decyduja sie na to, zeby dzieci nie miec. Bo racjonalnie rzecz biorac posiadanie dzieci nie ma najmniejszego sensu. Natomiast to wlasnie ci, ktorzy sa opetani mysla od dziecku to sa skrzywieni i nie sa w stanie uzywac wyzszych funcji mozgowych bo im hormony sie dra o bachora :)

Gość fiku miku to pasztet ktorego
nikt nie chce 🖐️

I zamaist farmazolic na temat tego czemu ludzie dzieci nie maja, moze sie rozwin w temacie i napisz czemu ludzie dzieci miec powinni. Bo sie chetnie posmieje.

jezeli to am być obowiązek to niepowinni i dlatego nei będę nikogo namawiać na zmaine zdania, bo to trzeba samemu czuć taką potrzebę :)

Czy rozumiesz pojecie instynktu? Na przykald masz instynkt zeby oddychac. Myslisz, ze ci moze zaniknac? ;) Zastanow sie nad kariera jako beczka smiechu na jarmarkach bo masz talent. Instynkt nie zanika od zycia: szczesliwego czy nie. Natomiast mozg sie kurczy z nieuzywania. Jaki masz rozmiar kapelusza?

Gość i ona studiuje 2 kierunki
techniczne :D chyba turystyke i zarzadzanie :classic_cool:

Gość fsdfgfsfgffgsgsggdsg
kazdy chce je miec, pisze z wlasnego doswiadczenia w zyciu, moj nie chcial miec dzieci, a teraz po paru latach dostal obsesji i chce dzieci miec, predzej czy pozniej zapragna zeby zostac tatusiem, wierz mi, tylko musza dojrzec do tego

"kazdy chce je miec, pisze z wlasnego doswiadczenia w zyciu, moj nie chcial miec dzieci, a teraz po paru latach dostal obsesji i chce dzieci miec, predzej czy pozniej zapragna zeby zostac tatusiem, wierz mi, tylko musza dojrzec do tego" Ze swojego doświadczenia z JEDNYM osobnikiem stwierdzasz, że WSZYSCY są tacy sami? Brawo! :D

Z mojego doswiadczenia wynika, iz moze to nie do konca chodzi o samo dziecko, a chodzi o partnera. Tak jak spotyka sie wielu niedojrzalych facetow, tak tez sa kobiety. Sztuka nie jest miec dziecko, ale zapewnic mu godna przyszlosc. Co z tego, ze jedna polowka bedzie naginac za dwoje, a druga przezywac ewolucje na imprezach lub kupowac byle co, jak w domu nie ma za co jesc. Co sie tyczy pytania, tak ale z odpowiednia kobieta.

Gość frodo11111
Nie!!! ja absolutnie dzieci nie chcę mieć!!! Ten świat jest zbyt podły:

Gość frodo11111
Niestety taka prawda. Ja przeżyłem trochę upokarzających sytuacji i bardzo nie chciałbym by mojemu dziecku przytrafiły się takie jak mnie lub podobne czy tez zupełnie inne.

Gość frodo11111
i stosują lub stosowali kary cielesne (dobrze ze przynajmniej bez katowania i urazów ciała) rodzice lub inni ludzie, np nauczycielki

Gość frodo11111
Nie chce nikogo bić czy klapsować. No chyba że w przypadku własnej obrony czy coś. dla mnie każdy klaps był upokorzeniem, choć w sumie rzadko dostawałem , ale ci co sprawiali opiekę nade mną popełnili ogromny błąd bo miedzy innymi przez to mam takie a nie inne podejście do tego świata. Trudno , czasu nie zmienię ale przynajmniej wyciągnę z tego wnioski, być może drastyczne, mianowicie brakiem własnych dzieci. Nie mogę pozwolić by poczuło to samo upokarzające uczucie jak ja. a teraz pora iść spać.Pa.