Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ma ochote pogawedzic:D

mlode mamy pogadamy?? :D

Polecane posty

moja juz biega wiec jak jest zla to biegnie gdzies na lozko np i placze albo rzuci sie na nie:D ogolnie boje sie ze moge przechodzic przez etap ''rzucanek ''na podloge gdziekolwiek bede;/ mam nadzieje ze mnie ominie to ale pewna nie jestem :D

mój syncio chodzi od 9-tego miesiące , teraz to już biega skacze...wchodzi na ślizgawkę domową i zjeżdza itd...z jedzeniem nie ma problemu bo to mały łakomczuszek...(sama nie zjesz nic bo stoi nad stołem i woła DA!) hehe problem mamy jednak z upartością , złośliwością no i nocnikiem (wrogiem nr 1) :D

ja też mam nadzieję, że mi się nie rzuci w sklepie hehehee ;) ale na razie wożę ją w wózku także nie ma okazji złapać czegoś w sklepie ;)

ja mam 22 lata.wiec duzo starsza nie jestem:D tak sie sklada ze ja nie zjadlam ani jednego paczka;/ wczoraj wieczorem wymyslilam sobie ze sama zrobie paczki i meczylam sie z nimi bardzo dlugo;/ nie wiedzialam ze tyle czasu to pochlania.. i chyba nawdychalam sie tych zapachow od paczkow, dlatego dzis nie mialam ochoty zjesc ani jednego:D

nocnik to u nas nie wróg, ale też nie do końca wiadomo o co chodzi, tzn jak stoi to zazwyczaj ogląda go z każdej strony, ale jak ją posadzę to siku zaraz zrobione :) także nie jest źle :)

magdalena zazdroszcze...mój na widok nocnika ucieka z pokoju! hehe śmieszne to troche ale czas najwyższy go zacząć uczyc...kiedys ( to znaczy od 6 miesiąca do 8,5) z nocnikiem nie było problemu bo sikał i kupke robił na nocnik czesto ale od ką zaczął chodzic to jest okropnie!!Do tego dochodzi jeszcze bunt wózkowy! Niecierpi w wózku siedziec bo chce latac i nigdy nie w tą strone którą trzeba...nawet jak udaje ze mu uciekam to i tak idzie w swoją strone ( cygan mały hehe)

a ja jak zrobi się ciepło zamierzam nie urzywać w dzien pampersów...będzie latał z mokrą pupą to może wkońcu się przekona do nicniczka!!

a jak u was jest ze sprzętem typu komórka , pilot , tv itd? też zabierają i wyłączają itd? mój to chyba jest juz uzależniony a zwłaszcza od walenia w klawiature!!:D

ciekawi mnie tez jak wasze małe dzieciaczki zachowują się przy równieśnikach? mój każde( nawet starsze) dziecko bije i zabiera każdą zabawke...w dodatku wyrywa innym dzieciom smoki i wsadza do buzi zamiast swojego...a najlepsze ze nie zdąrze zareagować bo trwa to dosłownie ułamek sekundy!

hehehe dobry sposób, szczegolnie jak sie wybiore na wieś do rodziców to ją będę puszczać w mokrych majtach ;) A komórką już się znudziła, piloty też nie są zbyt ciekawe, komputera nie może dotykać.

Marta też chce akurat tą zabawkę, ktorą bawi się inny maluch :/ ze smoczkiem jeszcze nie zauważyłam tego, ale ja jej w dzień już nie daję, tylko do spania ma smoka jeszcze.

no właśnie u mnie nie ma czegos takiego jak nie wolno bo jak mu powiem nie wolno i powiem kilka razy to jeszcze bardziej sie tym interesuje a jak zabiore mu cos to kładzie sie na podłoge z wrzaskiem albo bije sie po twarzy :D ;/

u nas najgorszą sprawą jest ząbkowanie!!wychodzi po kilka ząbków naraz i czesta gorączka...ryk itd :( ale na szczescie juz ma większosc ząbków a u was jak z zębami było/jest?

ja się staram być własnie konsekwentna, jak coś nie wolno to zawsze nie wolno, albo jak nie chcę zeby ruszała akurat pilotów to kładę wyżej, żeby jak najmniej kusiło mam nadzieję, że przez to że ma mniej powodów do wymuszania nie będzie mi się kłaść i płakać o wszystko...

moja bardzo lubi dzieci, jak tylko zobaczy dziecko to sie cieszy i zaczepia:D chce przytulac lub ganiac sie:D piloty lubi ale nauczyla sie ze powiem daj pilot i mi oddaje, na klawiaturze tez by chciala naciskac ale jej zabraniam, jesli nie siedze przy kompie to chowam klawiature bo inaczej podchodzi i naciska.lasnie dzis mialam sytuacje.. poszlam do kuchni a ona mi cos naciskala i wyszla jakas konferencja do wszstkich numerow ktore mialam na gg... no matko ja nie wiem czy tam cos wyslala czy co.. jak tak to nieciekawie;/

no ja tak samo staram sie byc konsekwentna ale to nic nie daje!! oduczył sie tylko dotykania kontaktów...a wszystko inne to mu nie zakarze bo strasznie ciężko!!

no u mnie to juz az 14 zębów ;/ ale ryku nieraz było co niemiara...teraz kły idą po prawej stronie i tez jakis marudny...a jak u was ze spaniem w nocy? Mój nareszcie nauczył się je przesypiać...niedługo bedziemy go przenosic do innego pokoju myślicie ze to dobry pomysł żeby 13 miesięczne dziecko spało w osobnym pokoju? Duzo sie naczytalam na ten temat i opinie kobiet są pozytywne raczej a jak u was z pokojami?

troche niepokojace ze rzuca sie na podloge za wszystko co mu zabronisz.. ja wlasnie chce uniknac tego, mam nadzieje ze nie dojdzie do tego. moja ma juz wszystkie zeby oprucz tych z tylu ''duzych''. ppileczka116- mieszkasz z rodzicami? magdalena83kce - dobranoc:*

kurcze ciągle sie o cos pytam hehe ale ciekawa jestem jak to jest z tymi osobnymi pokojami dla maluchów...ale chyba sama bede musiała sie przekonac :D

no właśnie znam takie przypadki że dziecko dostawało swój osobny pokój(również do spania) juz w 7-8 miesiącu życia i dzięki temu spokojniej i dłużej spało dlatego postanowiłam sprubowac :) ale to za miesiąc bo narazie mieszkanko małe a teraz czeka mnie przeprowadzka do domu na uboczu miasteczka :) no i idzie za tym więcej miejsca i pokoi więc postanowiłam sprubowac! Zobaczymy...podziele sie kiedys z wami doświadczeniem co do osobnego pokoju :D

no kurcze wszystkie mnie zostawiłyście :D to ja też już uciekam ...ale na inny topic :D Dobranoc :P

hej hej Marta spała całą noc w swoim łóżeczku od 5 miesiąca, potem sama już w pokoju od 8 mca jakoś, ale koło roczku się zmieniło coś jej i całą noc to prześpi, ale nawet jak zaśnie w swoim łóżku to po paru godzinach koniec spania chyba, że wezmę ją do siebie... no i śpi z nami chyba to pisałam, że na 2 urodziny planujemy kupić łóżeczko bez szczebelek i może zechce w swoim łóżeczku własnym ładnym spać :D hehe szczególnie jak się przeprowadzacie to warto spróbować, że to jego własny fajny pokój :) my też mieszkami sami, ale planujemy większe mieszkanie i żeby moi rodzice mieszkali z nami