Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagodka.74

Chrzciny trojaczkow u nas w domu!

Polecane posty

czesc mamusie, szukam pomyslow na chrzciny naszych trojaczkow w maju ( beda miec wtedy 2 lata), ktore mamy zamiar zorganizowac w domu. szczegoly- gosci bedzie ok. 20-25. Nasz dom ma 2 pietra gdzie parter to kuchnia, jadalnio/pokoj to osobne pomieszczenie (30 m2) praktycznie tylko tam stoi stol na 8 osob. Obok kuchni odzielny pokoj to ok. 45m2. z wygodna kanapa. Natomiast cala powierzchnia tworzy spojna calosc jakies 75m2 z wyjsciem na ogrod. Jedzenie- bedzie zamowione i przywiezione lacznie z ciatami...takze tu nie problem. Pytania: Alkohol- no wlasnie co z tym alkoholem nie chcielibysmy zrobic jakiejs pijackiej biby ale moze wino czerwone kilka butelek? Co myslicie? Dekoracje: Jak udekkorowac "sale" lub czy wogole powinnam wieszac na scianach jakies elementy chrztu np.obrazki itp. Aha i ten STOL jest tylko na 8 osob i nie mamy tez wystarczjaco krzesel aby wszystkich gosci wygodnie usadzic. Co byscie zrobily na moim miejscu??? Oczywiscie liczymy na ladna pogode wiec impreza moze trwac takze w ogrodzie... Tak czy owak- dziewczyny szukam pomyslow i mam nadzieje, ze znajde tutaj jakies pomocne rady. Jezeli znacie jakies strony internetowe wlasnie zwiazane z chrzinami i dekoracjami to dajcie znac Dzieki!

Wino białe i czerwone. Możesz kupić pare piw ( u nas będzie jeszcze butelka wódki z wesela ale tylko jedna, żeby tradycji stało sie zadość). Dekoracje wydają mi sie nie potrzebne a krzesła zawsze możesz pożyczyć od rodziny.

autorko ja tez organizowalam chrzest corki w domu (uwazam ze tego rodzaju imprezy organizowane w lokalach to duza przesada o ile sie nie ma duuzej rodziny- co sie dziecku zaoferuje jak przyjdzie czas na slub?) Wracajac do tematu ; u nas bylo 'stalych 'osob 15 plus 'dochadzace' w te i we wte dodakowe 5. Dom maly bo raptem 2 i pol sypialni u gory, salon , duza kuchnia, hall na dole i ogrodek maly. Wszyscy i tak woleli siedziec w kuchni przy stole (oryginalnie przeznaczony na 6 osob ale zmiescilo sie wiecej). Nie mialam zadnych dekoracji, alkohol byl w postaci wina, dodatkowo wstawilismy lawe drewniana z ogrodu aby reszta gosci miala gdzie usiasc. bardzo mile wspominamy, bylo bardzo rodzinnie i wesolo:-)

do KASZA 23 super post dzieki za podzieleniem sie ze swoim doswiadczeniem jestem teraz przekonana ze chrzest w domu to fajna sprawa, tylko bedzie potrzebny jeszcze jeden stol.

też myślę nad zorganizowaniem chrztu w domu jak dziecko będzie miało roczek, myślę że to super pomysł nielubię nadętych r\lokali i przykucie gości do 1 stołu na siłe, a tak to do ogrodu można iść na huśtawkę, hamak itd ja zamówię catering, jedzenie i ciasta a co do alkoholu to będzie białe i czerwone wino i piwko, nie będę ustrajać domu jedynie ładnie ustrojony stół do obiadu.

tak...my bedziemy miec catering, mam tez maly okragly stol w sam raz na ciasta i inne slodkosci. ze stolem chyba mamy rozwiazany problem, poniewaz maz pozyczy jeden lub dwa ze swojej pracy. Oni maja takie stoly, ktore raz w roku wystawiaja na picknic dla swoich pracownikow. A jezeli chodzi o dekoracje to tez nie bedzie, dokladnie wystarczy ladnie udekorowany stol. Nie ukrywam, ze lubie piwko, tylko jakos tak nie wiem czy powinnam serwowac, wino przynajmniej ma swiety symbol, wiec jakos mi tak pasi. No ale mowcie jak bylo u was...moze sie jeszcze przekonam... Mam nadzieje, ze pogoda dopisze!

Gość ZWARIOWALEŚ CHYBA!
pytaj tych z cateringu o stół. Większość firm posiada coś takiego jak stoły bankietowe (takie przenośne składane) i do tego składane krzesła. Niech cito dostarcza. Jak nie to polem poszukać na allegro. Nie sa to wielkie koszta a taki stół się przyda zawsze http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=st%C3%B3%C5%82+bankietowy sama mam taki schowany i wyciągam podczas rodzinnych imprez. Bardzo przydatna rzecz, zwłaszcza ze za 2 lub 3 lata twoje trojaczki zechcą urządzić urodzinową imprezkę dla przyjaciół i bedziesz miala stół jak znalazł.

winko będzie bardzo eleganckie, ale wiesz każdy chce się rozluźnić i na przykład jak twój teść lubi piwko to czemu mu tego nie zapewnić potem może być gadanie że impreza super, bardzo fajnie wszystko wyszło ale jednak tego piwka to brakowało :) bo by się po obiadku napił hiih Bardzo fajny pomysł osobny stół na ciasta i ciasteczka też tak zrobię :))

My obiad mieliśmy w knajpie, ale zaraz po udaliśmy się do domu. Uznaliśmy że w domu będzie wszystkim bardziej swobodnie. Do obiadu winko. W domu podaliśmy kawę i ciasta. Wieczorem kolacja. Pożyczyliśmy stół i krzesła od sąsiada. Była wódeczka z wesela ( 1 butelka) trzymana na tą okoliczność i domowa nalewka wiśniowa (też 1 butelka). Razem z nami było 15 osób: dziadkowie i nasze rodzeństwo z rodzinami. Chrzciny w grudniu, mieszkamy w bloku, wszystko odbywało się w dużym pokoju 24m2. Daliśmy radę więc i Ty powinnaś.

do ZWARIOWALEŚ CHYBA! dzieki za informacje o tym stole, bedziemy sie pytac o pozyczenie tam gdzie bedziemy chcieli zamowic jedzenie. Ale masz racje, ze pewnie wlasny stol i tak sie sprzyda na rodzinne spotkania. Bede miec ten pomysl w pamieci. Mieszkamy w USA, poludniowe przedmiescia Chicago. Jezeli ktos z was jest z tych okolic i zna jakies nie super drogie i dobre miejsca cateringowe to dajcie znac. Dla tutejszych to dodam ze ciasta i slodkosci to na pewno beda z Oak Mill Bakery. Poleccie mi dobre cateringi! Dzieki!!!

Super te stoły :) Sama sobie od razu kupiłam, bo okazuje się,że można odebrać w moim mieście :) A już w głowę zachodziłam jak rodzinę przy komunii usadzę, skoro nawet w święta jest zawsze problem :))