Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wdewdweddddd

Jaką lepiej byĆ? Za chudą czy za grubą?

Polecane posty

Gość Monikaaaaaaaaaaaaaa
75 kg przy wzroście 165 wyglada mega oblesnie. znam kobiety o mniej wiecej takiej nadwadze i sa moim zdaniem obrzydliwe. jak one moga na siebie patrzec w lustrze?

Gość Monikaaaaaaaaaaaaaa
no tak ideal to szczupła tak jak pisałam ,ale nie o tym jest temat

Gość odpowiedz która lepsza jest
przejdźcie do 3 strony :)

Gość lepiej mieć RAKA czy nie mieć
Wyniki badań naukowych udowadniają, że l"udzie z nadwagą o BMI miedzy 25 i 30 mają mniejszy (tak!) wskaźnik zachorowań na raka niż ludzie chudsi i indeksie BMI między 18,5 a 25. Dopiero po przekroczeniu wskaźnika BMI30 umieralność nieznacznie rośnie."

Gość nannanananana
lepiej byc za chudą ,ale oczywiście nie anorektyczką. każdy lekarz powie ,że to jest zdrowsze

Gość chciałabbym chciałaa
Za chudą. Waże 56 przy 163 cm i czuje się jak spasiona świnia. Ważyłam prawie 58 ale jak na razie jestem na diecie i ćwiczę i waga powolutku spada.

Gość nannanananana
ciekawe jakich badań.. otyłość wcale nie jest zdrowa i nikt mi tego nie wmówi. dlaczego amerykanie rzadko dozywają więcej niż powyżej 75 lat? otyłośc jest zagrożeniem dla naszego serca przede wszystkim. i innych oranów tez bo sa bardzo obciążone i musza pracować na bardzo wysokich obrotach przy tak dużej masie ciala wydolnosć organizmu jest mniejsza , mniejszy przeplyw krwi ponieważ są one otłusznone i jest w nich mniejsze światlo dlatego też osobom z nadwaga grozi zakrzepica

za grubi cierpią najcześciej na choroby związane z sercem, układem krwionośnym za chudzi na osteoporozę i zwyrodnienia kości Jak lepiej? Powtarzam po raz kolejny: najlepiej jest być w sam raz! :)

Gość nannanananana
dlatego nie mozna promowac otyłości ani jej akceptowac bo jest sie tolerancyjnym . tolerancyjnym można byc odnośnie koloru skóry czy np religii ,ale nie otylości bo otyłość jest groźna przede wszystkim dla naszego zdrowia

Gość Laska x d x s x m
A ja mam 168wzrostu i waże 53kg i myślę że jest ok, jestem raczej szczupła ale mam kobiece kształty. Ale mam też kuzynkę która ma 165cm wzrostu i waży 46kg i wygląda super ma duży ładny biust i szczupłe proste nogi do tego ma śliczną buzię. I uważam że taka waga jest idealna , chociaż jest do nie dowaga.

Gość nannanananana
osteoporoza nie stanowi zagrożenia dla zycia i latwiej się ja leczy niz choroby serca. nie mówię tu o kwestii wygladu choć moim zdaniem ci chudzi wyglądaja lepiej. ale otyłość czy nadwaga jest dla zdrowia znacznie bardziej niebezpieczne i każdy lekarz wam to potwierdzi

która pupa ładniejsza? ta krągła czy ta prawie niewidoczna? http://3.bp.blogspot.com/_EBe7-hqoa10/TAX6jiehgmI/AAAAAAAACCE/cWuvor66Aa8/s1600/marie_claire.jpg http://images.sodahead.com/polls/002045989/4245925525_pirates_booty_undies_xlarge.jpeg Obie są ładne, ale druga mogłaby równie dobrze należeć do chłopca, albo 12-letniej dziewczynki. W tym jest różnica.

Gość nannanananana
znalazlabym tez inne przykłady pup gdzie grubsza byłaby brzydsza od chudszej . tak samo mozna by bylo udowadniać ,ze np blondynka jest ładniejsza od brunetkibo by sie wstawilo zdjecie brzydkiej brunetki i ładnej blondyny

Gość do ale badziew
myślisz że ta pierwsza ma bmi w granicy 25? wątpię. jest ładna bo jest zadbana, właścicielka pewnie poświęciła wiele potu aby ta nabrała taki kształt. niestety większość z was jest zwyczajnie zbyt leniwa na jakikolwiek konkretny trening i w konsekwencji wasze tyłki to wiszące fałdy tłuszczu. stąd właśnie wynika to że większość facetów woli szczupłe dziewczyny

Gość lepiej mieć RAKA czy nie mieć
'nannanananana otyłość wcale nie jest zdrowa i nikt mi tego nie wmówi' Myśl o czym piszesz otyłosć to nie jest nadwaga. skorzystaj z kalkulatora BMI: http://bmi.pasiasty.pl cytat: 165cm 47kg Twój wskaźnik BMI wynosi 17.3. Tak niski poziom wskaźnika BMI oznacza wychudzenie. Stan taki może być spowodowany chorobami zaburzeń łaknienia. Czym prędzej zasięgnij porady lekarza! 165cm 75kg Twój wskaźnik BMI wynosi 27.5. Taki poziom wskaźnika BMI oznacza, że masz nadwagę. Dla osób dorosłych granice wagowe według BMI dla podanego wzrostu: Wyniszczenie:poniżej 40.6 kg Wychudzenie:od 40.8 kg do 47.4 kg Niedowaga:od 47.6 kg do 52.8 kg Waga prawidłowa:od 53.1 kg do 67.8 kg Nadwaga:od 68.1 kg do 81.4 kg I stopień otyłości:od 81.7 kg do 95 kg II stopień otyłości:od 95.3 kg do 108.6 kg Otyłość kliniczna:powyżej 108.9 kg

Dyskusja robi się trochę bez sensu. Najeżdżacie na mnie, bo napisałam, że łatwiej jest schudnąć niż zgrubnąć i że ani kobieta otyła ani kobieta chuda nie wygląda dobrze. Dobrze wygląda kobieta szczupła, która posiada krągłości (chuda nie posiada, gruba posiada za dużo). I jeszcze komentarz, że lepiej mieć osteoporozę niż chorobę serca. A wolelibyście mieć raka wątroby czy raka płuc? I to i to zagraża życiu pośrednio lub bezpośrednio, tak samo jak otyłość czy niedowaga.

ja mam 167cm i waze 46kg i nikt mi nigdy nie powiedzial ze wygladam jak anoreksja:) dla mnie lepiej byc chuda, ubrania fajniej sie ukladaja:)

Gość nannanananana
nadwaga też nie jest zdrowa nawet jesli nie jest otyłością

Gość Monikaaaaaaaaaaaaaa
nawet modelki wszelkie są raczej za chude niż za grube. popatrzcie na top model . i co ? te dziewczyny wygladają źle?

Gość węzłowato
Zanim gruby schudnie to chudego już szlag trafi

do ale badziew to nie było porównanie kształtów osoby z niedowagą i kształtów osoby otyłej, tylko porównanie kształtów osoby z niedowagą z osobą o normalnej wadze i krągłych kształtach. Czy ktokolwiek czyta dokładnie co ja piszę?

zawód modelki to zupełnie inna bajka, choć uważam, że są zdecydowanie za chude, ale nie popieram też lansowania modelek plus size, bo te z kolei są zdecydowanie za grube. Chyba jesteście bardzo młodziutkie, bo widać, że nie kierujecie się tym, co same myślicie tylko medialną papką, którą jesteście od dziecka karmione. Pozostaje współczuć.

Gość Monikaaaaaaaaaaaaaa
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://files.gadu-gadu.pl/olga-kaczynska-788af941682e50e5032b9e4561a68b792bc9b125.jpg&imgrefurl=http://ochyachy.pl/5683697708250394072/olga-kaczynska-wygrala-top-model1&h=800&w=532&sz=121&tbnid=o87ZyoMo5wQfKM:&tbnh=90&tbnw=60&prev=/search%3Fq%3Dolga%2Bkaczy%25C5%2584ska%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=olga+kaczy%C5%84ska&docid=meOam7XrTHX75M&hl=pl&sa=X&ei=zpI_T_vULsOP-waFsNC7BQ&ved=0CD8Q9QEwAw&dur=373 ona ma np niedowagę pewnie. ale czy nie mozna powiedzieć ,ze fajna z niej laska ?

Gość 47 przy tym wzroscie to w sam
raz a nie za chuda, ja mam 166cm i 48 kg i wygladam normalnie a nie na jakiegos kosciotrupa

aha i wy myslicie ze jak dziewczyna ma niedowage to wyglada jak wieszak na ubrania, a prawda jest taka zeja mam figure klepsydry i kazdy facet uwielbia to jak wygladam i bez wahania nosi mnie na rekach:)

Gość Monikaaaaaaaaaaaaaa
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.kozaczek.pl/img_users/1238481078.jpg&imgrefurl=http://www.kozaczek.pl/fotki_gwiazd.php%3Fidfot%3D34202%26u%3Dfreida%2Bpinto&h=400&w=311&sz=26&tbnid=5iaw3yL3bVsYVM:&tbnh=93&tbnw=72&prev=/search%3Fq%3Dfreida%2Bpinto%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=freida+pinto&docid=5mcitN3F1vjO7M&hl=pl&sa=X&ei=PJM_T97GIY2g-wbUxNm7BQ&sqi=2&ved=0CEMQ9QEwBQ&dur=326 albo ona. chuda ,a piekna