Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rosita

PLECY -jak schudnąć?

Polecane posty

Mam problem z moją dziwną figurą, mam nadzieję ktoś z Was będzie umiał mi pomóc. Otórz noszę rozmiar 42, przy wzroście 155cm, niestety nie mam ładnej kobiecej figury. Biust w rozmiarze C, trochę brzuszka, mały płaski tyłek, spore uda i szczupłe łydki. Ogólnie nie przeszkadza mi moja figura, nawet ją lubie, ale to co spędza mi sen z powiek to moje plecy. Każda kaloria jaką przyjmuję zagnieżdża się na tyle żeber, łopatkach, kręgosłupie, lub tworzy garba. Kupuję staniki z obwodem klatki 80, przy moim wzroście to sporo. Obawiam się, że zawdzięczam tę męską figurę genom mojego taty, ale bardzo chciałabym się tego nadmiaru pleców pozbyć. Niestety gdy chudnę najpierw ubywa mi biustu, potem tyłka, następnie brzucha, potem już wszystkiego, a plecy jak były tak są. Nie chcę pozbywać się dekoltu na rzecz pleców. Z drugiej strony boję się ćwiczeń na plecy, gdyż obawiam się, że zwiększają one masę mieśniową a wtedy to już będę miała bary jak Marit Bjoergen... Co poradzicie? Znacie jakieś delikatne ćwiczenia na plecy nie powodujące wzrostu mieśni tylko ubytek masy? A może to kwestia diety? Czy jest taka możliwość, że są produkty spożywcze, które "idą w plecy" albo im odejmują? (Dodam, że jestem wegetarianką jedzącą ryby -tzw. fishetarianizm, kocham makaron, czekoladę i serki wiejskie i ryb spożywam sporo) Może najlepszą pomocą byłby masaż, ale jaki i u kogo? Ile to kosztuje? Czy może to być kwestia problemów natury ortopedycznej z kręgosłupem? Mam lekkie skrzywienie. Tylko błagam, nie mówcie, że jedynym wyjściem jest liposukcja. Dodam, że nie jestem w stanie bardzo schudnąć, bo cierpię na chorobę Hashimoto. Lekarz i tak mnie już podziwia za to, że utrzymuję wagę a nawet lekko chudnę. Poza tym uważam, że rozmiar 40-42 jest bardzo spoko. Liczę na waszą wiedzę i doświadczenie, z góry dziękuję za pomoc :) Róża, lat 20 i 7 miesięcy :D

Gość katinccova
Czekaj, 80 staniki? Masz 90 cm pod biustem (jak zmierzysz na wydechu i ciasno)? Bo może spychasz sobie piersi i tłuszcz za szerokim obwodem? Sprawdź tutaj: http://atlastravel.nazwa.pl/mariska/ P.S. rozmiar C nie istnieje ;) 80C to miska większa niż 65E :P

nie da sie miejscowo schudnąć przykro mi ale tak juz juz jest tak nas natura stworzyla

Gość kikou kikou
wydaje mi sie, ze odkladanie sie tluszczu na plecach spowodowane jest Twoja choroba. Poczytaj o tym... A jesli chodzi o cwiczenia, to zeby nabrac miesni na prawde potrzeba duzo cwiczyc z duzymi obciazeniami.. poradz sie trenerow na silowni

Gość Alegria80
Dokładnie :/ Nie da się schudnąć z jednej partii ciała, jak się chudnie to po całości leci. Włącz w życie aeroby to wytopisz to co niepotrzebne, do tego coś na wyrzeźbienie ciałka. Dopasuj sobie garderobę tak aby ukryć to co niekorzystne a wyeksopnować to co ładne. Pomimo że jesteś wegetarianką Twoja dieta nie wygląda ciekawie.

Gość marianna pe*
polecam wypić wiaderko senesu usiąść wygodnie na sedesie i dać...się ponieść fali... po tym będzie płaski brzuch i zero smaku do jedzenia ze 2 dni

Gość runawayyeahyeah
po pierwsze wazny jest jadlospis, jedzenie wszytskiego, bialko, roznorodnosc i najlepiej poilki co 3-4 godziny cwiczenia aerobowe, moze byc hiit itp,ale do tego najpierw trzeba wyrobic kondycje, do tego cwiczenia silowe na cale cialo, od cwiczen silowych nie przybedzie ci miesni, kulturysci musza na nie pracowac latami, nie mysl sobie ze tobie by to przyszlo od kilku cwiczen:D niestety tak juz jest ze zazwyczaj ostatnie chudnie to,czego chcemy sie pozbyc, biuast to sam tłuszcz wiec tez nie ma sie co dziwic ze chudnie.

Gość runawayyeahyeah
marianna pe - pierdolnij sie w glowe tym wiaderkiem, pozniej 14latki czytaja takie rzeczy i to robia:/:/ co to da ze dostanie biegunki? to nie przyspiesza przemiany materii,a organizm bedzie sie bronil przed czyms takim w przyszlosci i magazynowal tłuszcz na nastepne takie genialne wymysły :/

dzięki za wszystkie Wasze wypowiedzi, napewno z nich skorzystam. No oprócz tego wiaderka senesu... :) a co myślicie o basenie? kiedyś bardzo dużo pływałam, startowałam nawet w zawodach pływackich, wolałabym do tego wrócić niż korzystać z siłowni. Tymbardziej, że mam basen pod domem. Poza tym basen doradzał mi ortopeda. Z siłowną też byłoby ciężko, bo karnety jednak trochę kosztują, a mój miesięczny budżet w większości pożera wynajem mieszkania i materiały na uczelnię. Chyba, że możecie polecić jakąś niedrogą siłkę we Wrocławiu :) A ze skrótem mojej diety to trochę przesadziłam. Staram się jeść zrównoważone posiłki bogate w witaminy i składniki odżywcze, głównie warzywa, ryby w każdej postaci, ciemne pieczywo, musli, produkty mleczne, owoce i soki bez cukru. Piję dużo herbat i wody. Czasem szaleję ze słodkościami, bo nie słodzę herbat. Niestety, oprócz śniadań jadam dosyć nieregularnie, jestem zależna od planu zajęć, bo studiuję, a plan jest szalony.

Gość s.o.s
i co w tym dziwnego a głodówka lepsza? bezpieczniejsza? runawayyeahyeah marianna pe - pie**olnij sie w glowe tym wiaderkiem, pozniej 14latki czytaja takie rzeczy i to robia:/:/ co to da ze dostanie biegunki? to nie przyspiesza przemiany materii,a organizm bedzie sie bronil przed czyms takim w przyszlosci i magazynowal tłuszcz na nastepne takie genialne wymysły :/

Zawsze żeby schudnąć trzeba połączyć bardzo silną motywację, zmianę diety nie tylko na krótki czas, ale na stałe i wprowadzenie do naszego trybu życia ćwiczeń, także na stałe. Dobrym początkiem takich zmian będzie udanie się na wakacje odchudzające, np. do Primavery z Jastrzębiej G.

Gość Tereska88
Ciekawa sprawa – można być bardzo szczupłą osobą z tłuszczykiem na plecach. Też tak kiedyś miałam. Po ciąży przytyłam 25 kilogramów, chodziłam na fitness, byłam na diecie i generalnie szybko wróciłam do formy. Tylko te plecy Mi pomogły ćwiczenia z piłką rehabilitacyjną ARmedical. Dodatkowo pozbyłam się problemów z kręgosłupem.