Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurcze zastanawiam sie

SEANS SPIRYTYSTYCZNY - wiem wiem glupoty

Polecane posty

nie ma sprawy :) zapraszam zawsze - nawet tutaj jest wtek , gdize zbieraja sieludzie wierrżący - Jezus i Piękno Bozego Słowa - spotykamy sietam i czasmir rozmawiamy , czasmi modlimy sie a czasmi kłócimy :) zapraszm ,przyjdź :)

toteż módl sieo niego ,dołączaj tam odlitwę do każdej swojej modlitwy , a Pan , któremu zależy ,zeby uratować jak najwiecej dusz przed śmiercia na pewno cie wysłucha :)

Gość tak to widze
dlatego dobrze ci sie z nami rozmawia bo wydaje mi sie ze nie jestesmy fanatykami tylko normalnymi ludzmi otwartymi na innych

Gość rozzwazna
wiem wiem znam ten temat od poczatku z przerwami :) czasem jednak warto poszukac gdzie indziej - tam bym sie tak nie umiala otworzyc, jakos nie dokonca mnie tam chca bo to temat dla protestantow-przeczytaj ostatni wpis

ależ ja jestem fanatykiem :) jak najbardizej chce nim być :) chcę ,zeby Bóg był całym moim życiem , nie tylko jego częścią .

e ,tam pomarańcze zawsze sie jakieś przyplączą :) ten ostani wpis to jest betka w porównaniu z tym co sie tam czasmi dizeje :) ale każdy wierżacy , albo niewierżacy , który przychodzi bo chce porozmawiać ,zapytać , czymś sie podzielić , pomodlić - zawsze jest mile widziany .:)

Gość rozzwazna
no wlasnie-ja tez sie stalam taka-cala dla Boga zle mi i czuje sie samotna w zwiazku z niewierzacym wierzcie mi to naprawde ciezki krzyz

Gość rozzwazna
wlasnie mialam opuscic tamto forum bo odebralam do siebie ten pomaranczowy wpis, wiesz, mogl go wpisac ktorys z czarnych nickow ... przemysle czy tam zostac ja nie zmienilam kosciola, choc wierze Biblii i nie modle sie do swietych

Gość tak to widze
i sobie badz ale byc fanatykiem w imie jego i go czcic to jest ok,a byc fanatykiem i wyzywac kogos ,zemscic i obrazac w imie jego to jest grzech a niraz prowadzacy do gorszych czynow i to napewno nie jest Bogu mile

każdy z nas ma jakieś problemy - zmeżami , dizećmi czy teściami ... Ale nie jest nasza troska jak doprowadizć do ich zabawienia jeśli są tamu przeciwni , ale nasża troska niech będize modlitwa i czytanie Bibli a także życie na tyle dobre ,zęby ci , którzy na nas patrża z boku widzieli w nas Ojca i Jego milosć , a to moze ise wyrażać na 1000 sposobów . i jeszcze raz zachęcam do czytania Pisma , bo jak mozęmy znać Boga , skoro Jego Słowo omijamy ?:)

żadna z pisżacych tam na stałe osób nigdy nie napisze czegoś takiego - takiego plugastwa . przeciwnie , Odważne " i elokwentne pomarańcze :)

są tam katoliczki i to dosć " zawansowane " :)

Gość rozzwazna
w sumie masz racje jesli ktos sie okresla prawdziwym chrzescijaninem to nie moze byc dwulicowy

Gość rozzwazna
eeeeee... srednio zaawansowane powiedzialabym ;) cokolwiek to znaczy :)

zresztą jaki błby w tym sens , gdybym mieniła siewierzącą a n pomarańczowo wyzywała ludzi ? po co ? :) ale rozmowy o Bogu i to jeszcze dosć odważne rozmowy o Bogu zawsze wzbudzaja zdenerwowanie u pomarańcz i juz nie jeden najazd tam przeżyłyśmy :)

katoliczki zawansowane w wiedzy o Bogu na podstawie Biblii a nie nap odstawie nauki i tradycji katolickiej :)

Gość rozzwazna
moze zamiast zajmowac sie innymi osobami powinnam zajac sie wlasna odkrylam wlasnie ze mam jeszcze sporo nauki przed soba dluga droga przede mna i praca nad soba

Gość tak to widze
tyczy to sie wszystkich wyznan na swiecie--------------wszyscy jestesmy dziecmi bozymi i to przed Bogiem bedziemy zdawac relacje ze swoich uczynków!!!!!!!!!!!

jeszcze raz ci napisze - nie mozęsz być zbawiny na podstawie uczynków - a tylko na odstawie wiary , jej wyznania i uczynków . Yak jak wiara bez uczynków jest martwa , tak samo same uczynki bez wiary nic nie znaczą .

Gość rozzwazna
rozumiem co mialas na mysli czyli nie do konca katoliczki :) ok to zostane tam jeszcze na jakas chwile, moze sie komus przydam jeszcze, ktos tam przeciez musi czuwac ;)

nie ma znaczenia czy jestęs katoliczką czy portestantką - wązne czy jestęś chrześcijanką , wążne czy wierzysz , ufasz Bogu :)

na mnie juz pora :) milo było pogadać - dobranoc i zapraszam :)

Gość rozzwazna
wierze i ufam Bogu :) byl kiedys taki fajny filmik wyjasniajacy jak Jezus stoji za czlowiekiem i skala uczynkow... nie wiem gdzie go szukac ale wyjasnilby o co chodzi a propo wiary i uczynkow

Gość rozzwazna
papa allium dzieki za wszystko :)

Biblia naucza w Liście św. Jakuba 2,24, że "człowiek dostępuje usprawiedliwienia na podstawie uczynków, a nie samej tylko wiary". "Także św. Paweł w Pierwszym Liście do Koryntian 13,2, powiedział: "Gdybym posiadał wszelką wiarę, tak iżbym góry przenosił, a miłości bym nie miał, byłbym niczym" (31) Gdy Syn Człowieczy przyjdzie w swej chwale i wszyscy aniołowie z Nim, wtedy zasiądzie na swoim tronie pełnym chwały. (32) I zgromadzą się przed Nim wszystkie narody, a On oddzieli jednych od drugich, jak pasterz oddziela owce od kozłów. (33) Owce postawi po prawej, a kozły po swojej lewej stronie. (34) Wtedy odezwie się Król do tych po prawej stronie: Pójdźcie, błogosławieni Ojca mojego, weźcie w posiadanie królestwo, przygotowane wam od założenia świata! (35) Bo byłem głodny, a daliście Mi jeść; byłem spragniony, a daliście Mi pić; byłem przybyszem, a przyjęliście Mnie; (36) byłem nagi, a przyodzialiście Mnie; byłem chory, a odwiedziliście Mnie; byłem w więzieniu, a przyszliście do Mnie. (37) Wówczas zapytają sprawiedliwi: Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym i nakarmiliśmy Ciebie? spragnionym i daliśmy Ci pić? (38) Kiedy widzieliśmy Cię przybyszem i przyjęliśmy Cię? lub nagim i przyodzialiśmy Cię? (39) Kiedy widzieliśmy Cię chorym lub w więzieniu i przyszliśmy do Ciebie? (40) A Król im odpowie: Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, co uczyniliście jednemu z tych braci moich najmniejszych, Mnieście uczynili. (41) Wtedy odezwie się i do tych po lewej stronie: Idźcie precz ode Mnie, przeklęci, w ogień wieczny, przygotowany diabłu i jego aniołom! (42) Bo byłem głodny, a nie daliście Mi jeść; byłem spragniony, a nie daliście Mi pić; (43) byłem przybyszem, a nie przyjęliście Mnie; byłem nagi, a nie przyodzialiście mnie; byłem chory i w więzieniu, a nie odwiedziliście Mnie. (44) Wówczas zapytają i ci: Panie, kiedy widzieliśmy Cię głodnym albo spragnionym, albo przybyszem, albo nagim, kiedy chorym albo w więzieniu, a nie usłużyliśmy Tobie? (45) Wtedy odpowie im: Zaprawdę, powiadam wam: Wszystko, czego nie uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, tegoście i Mnie nie uczynili. (46) I pójdą ci na mękę wieczną, sprawiedliwi zaś do życia wiecznego. z tego tekstu wynika ze na podstawie uczynków (Ew. Mateusza 25:1-46

Gość blaaaaaablaaaaa
a gdzie jest napisane ze nie trzeba wierzyc i wystarczy byc uczynnym by sie zbawic??? zastanow sie nad tym co wklejasz merkaba

nie czytałam całego topicu, chcę napisać że seans spirytystyczny może mieć nieprzewidziane skutki, nieświadomie można otworzyć portal do innego świata, wymiaru bytowego. Radzę się nie bawić w wywoływanie duchów, lepiej sobie odpuścić niż później ponosić skutki nieprzemyślanego wygłupu to tyle :)