Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurcze zastanawiam sie

SEANS SPIRYTYSTYCZNY - wiem wiem glupoty

Polecane posty

Duszom, z niektórych kręgów Czyśćcowych, wolno czasem z dopustu Bożego śnić się lub zjawiać ludziom. Jest to jedyna forma, w której prosić mogą o pomoc. http://www.taw1.republika.pl/horak.html dusze nie moga przychodzic kiedy my sobie tego zyczymy zazwyczaj przychodzą w snach mi sie dzisiaj przysnił taki sen i ze przysnił mi sie kolega kturego dawno nie widziałem z 20 lat wiec moze umarł i prosił mnie o modlitwe zebym sie modli za niego

nie chodzi mi o dorosłego a dojrzałego :) Jeśli chcesz się wyzwolić - nie ma żadnej przeszkody ,żebyś zwróciła siedo boga sama :) Biblia mówi ,ze jesli uwierzymy w Boga i wyznamy Mu nasze grzechy oddajemy się pod Jego opiekę i nic nas już nie mozę wyrwać z Jego ręki . Jeśli wieć naprawdę żałujesz tego co zrobiłaś , jeśli wierzysz Bogu - wyznaj Mu to wszystko , módl siei baz pewna ,ze On zareaguje .

Gość tak to widze
allium podajesz przypisy z ksiegi ale tego nie kazal robic wszechmocny BÓG --------------to ustanowili ludzie ,w kazdym kraju jest tzw prawo i dawniej tez tak bylo ,o ile wiem to od Boga dostalismy Dekalog a tam nie ma zadnego przykazania szkodzacego ludziom ,wszechmocny nie kazal zabijac ,to ludzie ,kaplani ustalali prawa jak slynne oko za oko ząb za ząb !!!!!!!to byly tzw prawa zwyczajowe ,plemienne itd wiec nie mieszaj w to Boga .

Gość tak to widze
ok.......gdzie mieszkasz w ira ja mam tam syna w kolo Dublina

coś ci powiem - w takim razie nie wiele wiesz . I albo świadomie kłamiesz ,albo z powodu braku wiedzy wprowadzasz ludzi w błąd . Znasz ten fragment , który mówi o tym co sie stanie z takimi , ktorzy przekręcaja albo zmieniaja Słowo Boże ? nie ? to poczytaj , bo to nie jest zadna tajemnica .

Gość ,jaa.
"BÓG jest jeden dla wszystkich ludzi tylko ludzie dali mu rozne imiona ,ale to jest zawsze ten sam BÓG" po prostu każda wiara czy to na naszej planecie czy też być może na innej nazywa Boga inaczej, inaczej się modli itp, Bóg jest ten sam nie tylko dla ludzi, lecz dla wszystkich inteligentnych istot we wszechświecie

Gość ok, skoro nie garniecie sie
oh :( Galway... Kawałek jest. Ok, a jakbym poszła do polskiego księdza? Jeden jest tutaj taki fajny, przyjacielski. Nawet go zaprosiłyśmy z moją współlokatorką na kawe w okresie swiąt. tylko się boję że on sobie pomyśli że jestem jakaś szurnięta.

Gość tak to widze
allium - jedyny kontakt z bogiem miał Mojzesz w ktorym otrzymal przykazania dajace ludziom wskazania jak maja zyc !!!!!!!!a pismo świete zostalo napisane przez ludzi ,przeciez gdyby tych przykazan przestrzegali ludzie to bysmy zyli w szczesciu i dobrobycie i ten dekalog to jest jedyny wiarygodny przekaz od wiecznego Boga !!

czyli - twoim zdaniem Jezus nie jest Bogiem >? Bo przecież Jezus chodząc po Ziemi miał kontakt z całą masą ludzi - czyli twoim zdaniem nie jest Bogiem ? A Józef ? Salomon ? Dawid ? Sara ? Debora ? Mordechaj ?Eliasz ?Henoch ? Elizeusz ? Saul ? Oni nie mieli kontaktu z Bogiem ?

Gość tak to widze
ok----zaden ksiądz cie nie wysmieje ,mozesz spokoinie jemu zaufac

skoro Pismo święte naisali ludzie - to ska ty czerpiesz swoją wiedżeo Bogu ?

o ile ksiądz jest wierzący i zna Pismo to ci pomoze . Jeśli jest tylko wyrobnikiem to wpędzi cie w jeszcze większe kłopoty .

Gość tak to widze
odp----Jezus jest synem bożym -------siedzi po prawicy Boga ojca swego

Gość tak to widze
zawsze byl synem bozym i tak bedzie w niebie a dla nas oczywiscie jest Bogiem ale to nie zmienia faktu ze jest przedewszystkim synem swojego ojca i tak bedzie po wieki

Gość rozwazna
no dobrze, ale mamy 3osoby Boskie i jedan od drugiej nie jest mniejsza ani wieksza

Gość przeczytalam
allium odpowiesz mi na jedno pytanie??

Gość przeczytalam
allium przeczytałam parę stron dalej i czegoś nie rozumiem - chodzi o zmarłych. dobrze rozumiem, że nie możemy sie do nich modlić tzn. prosic aby pomogli? że trzeba bezpośrednio do Boga się zwracać?

Gość tak to widze
masz racje ale wez to pod uwage ze kazda osoba boza ma inny zakres działania i proste wyjasnienie BÓG poprzez swoją moc moze wystepowac w trzech osobach jako BÓG OJCIEC ,SYN BOZY i DUCH ŚWIĘTY i my w to wierzymy ale to nie zmienia faktu ze od poczatku swiata dla wszystkich ludzi jest jeden BÓG i tak było jest i będzie to tylko my na swiecie dajemy mu rózne okreslenia w kazdej religii inne ale to nie zmienia faktu istnienia jednego BOGA dla wszystkich ludzi

Gość tak to widze
modlic sie mozesz za dusze zmarlych a o wstawienictwo modlic sie mozesz do Boga ,Jezusa ,D.Ś Maryii,Swietych,JP 2 itd

Gość rozwazna
jeden Bog dla wszystkich religii... a co jesli ktos sie zapiera Jezusa i jest ateista?

opieram swoja wiarę na Biblii i tylko Ją traktuję jako ostateczne żródło wiedzy o Bogu i życiu ,szczególnie duchowym . A Biblia bardzo wyraźnie mówi o tym ,zę omiędzy żywymi a umarłymi jest przepaść , są trwale rodzieleni i umarli - mimo ,że wierżacy żyją w niebie nie maja żadnej mocy ani możliwości wpływania na losy ludzi na ziemi . Przeczy to też Ofierze Jezusa , bo jaki cel miałaby śmierć Jezusa skoro moglibyśmy " omijać Go " poprzez modlitwy do żmarłych i innych " świętych" ? Mówi też Biblią ,ze nie ma innego pośrednika pomiędzy Bogiem jak tylko Jezus Chrystus . A skoro nie ma - to nie ma .A zresza o co mieliby być ? Bóg jest naszym Ojcem ,zawsze ma dla nas czas , zawsze jest dla nas dostępny izawsze na nas czeka :)

niewiara w Boga też jest wiarą . I jak każda wiara niesie ze sobą skutki dla życia doczesnego i przyszłego .

Gość tak to widze
nawet ateista czy komunista jak umiera wzywa Boga są to fakty autentyczne ------------moze na wszelki wypadek trudno powiedziec

Gość rozwazna
jakie to wedlug Ciebie beda skutki dla ateistow?

Gość hej hoooooo
dziękuję za wyczerpującą odpowiedź choć przyznam, że jednak mnie rozczarowała. liczyłam, że mamy ''kontakt'' ze zmarłym za pośrednictwem modlitwy (nie mówię tu o żadnych czarach czy wywoływaniu) tylko zwykłej modlitwy.... to dziwne, bo czasem gdy bło mi źle zwracałam się do zmarłej mi osoby słowami ''proszę przytul wiem że czuwasz'' i przechodziły mnie wtedy ciarki.... a to był znak, że ta osoba to wysłuchała... i te ciarki nie były wywołane moimi wyobrażeniami, bo inaczej nie skojarzyłabym tego pierwszego odczucia z osobą do której kierowałam prośby. to był tak jakby jej znak, pierwsza wysunęła go w moją stronę, myslalam, ze wlasnie w taki sposob daje mi znać, że jest i słucha... a potem już sama prosiłam o ten znak (czyli te ciarki choć nie za każdy razem się pojawiały) Rozumiem twoją odpowiedź, bo wypowiadasz się na podstawie Biblii, ale tak mi było dobrze z myślą, że jednak nasi bliscy są z nami duchem...

Gość hej hoooooo
to ja jako ''przeczytałam'' :)

Gość rozwazna
kiedys slyszalam jak stara baba taka po 40stce mowila ze dla niej jest jeszcze za wczesnie zeby sie nawracac... jest tez masa zatwardzialych antychrystow ktorzy uwazaja wierzacych za ciemnogrod co ich spotka?

ale jest Ktoś w Kim żyja twoi bliscy i oni poprzez Jezusa kochaja ciebie i tęsknią za tobą :)