Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rowumiem pewnych spraw

do wszystkich które poddały sie aborcji albo zwolenniczek

Polecane posty

Gość kto jeszcze przeczytał
twoja mmmm człowiekiem stajesz się w momencie połączenia komórek obu rozrodczych tzn ta jedna połączona komórka to już człowiek? nie ma rączek, nóżek, główki, serca, żólądka, mózgu ,nic to tylko 1 komórka- i to ma być człowiek?:O nawet tego nie widać gołym okiem a jakbyś poroniła takiego człowieka to zrobiłabyś mu pogrzeb? przecież każdy człowiek ma prawo do pochówku, pochowałabyś jedną komórkę???

Gość rwrwrwerwerwer
poza tym po co oglądasz skrobanki w necie? to nie jest normalne żeby szukać takich treści Wiem ze to nienormalne. :) Ja ich nie szukałam, ale wklejąja je tu najcześciej nawiedzone obrończynie życia.

Tak pochowałabym , ale nie było mi to dane , gdyż poroniłam w nocy nie wiedząc , że to poronienie .

Gość rwrwrwerwerwer
Księża odmawiaja pogrzebu nawet 16 tygodniowym płodom, tłumacząc że to nie człowiek... :p

Gość tzn kupiłabyś mu
trumnę, zaprosiła rodzinę itp?

Nawet nie zdajecie sobie sprawy , jaki to ciężar psychiczny dla kobiety . Ja nie usunęłam z własnej woli , poroniłam i tak bardzo żal mi tego dzieciątka , chociaż to był dopiero 13 tydzień .

Gość tzn kupiłabyś mu
już widzę jak kupujesz trumnę dla jednej komórki i ksiądz odprawia mszę, zjeżdza rodzina z drugiego końca polski...

Kościół naucza , że dzieckiem się jest od chwili poczęcia . Tak mój proboszcz nie miał by nic przeciwko .

Gość rwrwrwerwerwer
Kiedyś to była norma, a teraz kazdy histeryzuje, to sprzeczne z naturą. Jedna trzecia wszystkich ciaz kończy sie poronieniem, tylko że wiekszosc kobiet nawet o tym nie wie, bo następuje to najczęściej na samym początku.

Gość tzn kupiłabyś mu
kościół naucza, a spróbuj iść do księdza i powiedzieć żeby pochował jedną komórkę:)

Gość rwrwrwerwerwer
JA rozumiem, że ktoś moze miec nawiedzone poglądy względem siebie, ale dlaczego się do cholery wtryniają w życie innych? TO nie ich dzieci..

Wystarczy , że powiem , że poroniłam i chcę pogrzebu , nie ma w tym problemu . Czemu uważasz , że ksiądz odmówi ?

Gość uyAQDHWG
znam dziewczyne co usuwała raz farmakologicznie (tab wczesnoporonna) raz przez skrobanke nożem zaciukała. To jakaś chora psychotatka! Czymam się od niej z daleka bo skąd mam wiedzieć czy coś jej nie szczeli do łuba, nie weźmie haja i niezaciuka mnie ??????????????????????????????????????

Oczywiście , wasze dzieci to nie nasze . Ale dlaczego Ty jako matka skazujesz swoje dziecko na śmierć ? Nie chcesz go to nie , jest wiele kochających się par , które czekają na niechciane dziecko by móc je pokochać .

Gość tzn kupiłabyś mu
bo słyszałam bardzo wiele historii znajomych:)

Gość rwrwrwerwerwer
Bo znamy po prostu takie przypadki, że ksiądz odmawiał, tłumaczac że np. 16 - tygodniowy płód to nie człowiek. Dla mnie tez to nie mam sensu zadnego- pogrzeb to pozegnanie sie z kims z kim sie spędziło wiele lat, znało tę osobę......

Moja matka kiedyś usunęła ... Do tej pory ma to w psychice , choć na pozór udaje twardą :(

Gość tzn kupiłabyś mu
tzn jeśli kobieta jest w ciąży i jej płód ma 1 cm to może oddać ten 1cm płód innej parze? a, nieee czekaj, musi chodzić w ciąży i rodzić, bo 1cm płód nie jest człowiekiem i trzeba czekać aż się nim stanie i będzie ZDOLNY do życia:)

Bo co , jak urodzi to może jednak pokocha ? i nie odda ?

Gość rwrwrwerwerwer
Ja akurat nie robiłam aborcji, ale dlaczego ludzie robią? Nie wiesz? Może dlatego, że odrzuciłaby ich cała rodzina, jakby oddali własne dziecko do adocji, moze nie chca byc nazywani przez całe społeczeństwo kurwami, szmatami? nie chcą myslec o tym dziecku pół zycia, co z nim, moze nie sa po prostu tak nawiedzeni i nie uwazaja, że zlepek komórek to dziecko?

TONTINA nie wpierdzielaj się wżycie innych. Ty być nie usunęła to nie. Ale nie wstrącaj się i co gorsza nie próbuj umoralnić tych któe to zrobią lub zrobiły. Ja nie neguje za staroświeckie poglądy

Gość rwrwrwerwerwer
Tontina, to dlaczego nie zrobiłas pogrzebu temu swojemu płodowi?

Ten zlepek to już dziecko . Nie obchodziłaby mnie osobiście opinia znajomych . Z tego '' zlepka '' rodzi się piękna istotka , która chce kochać . Wiesz czemu są aborcje ? Bo właśnie matki boją się tego spojrzenia , pierwszego płaczu ... Wolą zrobić skrobankę , żeby ludzie nie widzieli . Ale co z tego ? Ludzie nie wiedzą , a One do końca życia mają na sumieniu życie swojego DZIECKA .

Gość twoja mmmm
w 21dniu życia człowiekowi zaczyna bić serce

Bo nie wiedziałam co się ze mną dzieje . Nie wiedziałam , że to było moje dziecko . To trwało zbyt szybko . /nie życzę tego nikomu .

Gość rwrwrwerwerwer
Tontina- rózne rzeczy mozna miec na sumieniu, kwestia pogladów.

Nie wpierdzielam się , ale jeśli dzięki mojej wypowiedzi , choć jedna matka się zastanowi , zanim zabije , to będę mówić o swoim doświadczeniu . To się pamięta całe życie .

A pewnie że nie chcą rodzić!!! Ciąża, poród, wyrzeczenia, hormony, złe samopoczucie i tysiąc jeszcze innych powodów. A jakie są? To już indywidualna sprawa każdej z dziewczyn.

Gość tzn kupiłabyś mu
Tontina Bo co , jak urodzi to może jednak pokocha ? i nie odda ? nie, bo nie chce być w ciąży i rodzić:)