Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie rowumiem pewnych spraw

do wszystkich które poddały sie aborcji albo zwolenniczek

Polecane posty

Gość pospaceruj sobie
nie wiesz nic*

Gość zwolenniczka aborcjiii
Strzałka :) gdzie ja napisałam,ze sie szczyce aborcją? Zaszłam w planowaną ciaże.Od zawsze stosowałam antykonce[cje,ale jakbym zaszła mimo antykoncepcji,to usunełabym. Wodzisz,sama napisałaś,że nie musisz całęgo swiaata utrzymywac,wiec niech cie nie interesuje czy ktoras usuneła ciąże.

Gość zwolenniczka aborcjiii
Strzałka :) tak,to prawda,że masę ludzi nie moze miec dzieci i chcą i adoptują niechciane dzeci. Tylko zauważ,że ci ludzie nie sa aż tak dobrzy. Mało kto adoptuje dzecko duze,chore. A dlaczego tak sie dzeje?Bo ci ludzie adoptują noworotki,niemowlęta z egoizmu,a nie tylko z dobrego serca.

pospaceruj sobie tak jak napisałam - nie wiem, ale tak sądzę ponieważ zabezpieczenia rzadko zawodzą i nie znam osobiście żadnej kobiety, która zaszłaby w ciążę stosując zabezpieczenie - dlatego napisałam "sądzę" a nie "wiem, że", po prostu takie wyciągam wnioski ale nigdy nie sprawdzałam statystyk ;) zwolenniczka aborcjiii przecież napisałam, że to był tylko przykład, bo nie wiem czy miałaś aborcję czy nie. a gdzie ja napisałam, że mnie to interesuje? wyraziłam swoje zdanie na temat aborcji - że nie rozumiem takich kobiet, ale również nie oceniam i nie potępiam, ale że sama bym się nie zdecydowała na aborcję, bo uważam, że moja córeczka, którą noszę nie jest zlepkiem komórek, ma rączki, nóżki, nosek, oczka, słyszałam bicie jej serduszka - dlatego sądzę, że już jest małym człowiekiem. A jak pisałam - ten argument z utrzymywaniem całego świata... kompletnie bezsensowny ;)

Gość sluchaj ty nie wezmiesz
strzalka masz problem w innym/szerszym rozumieniu, prawda? gdzie ja pisze o glodujacych? choc fakt, wlasnie dfla takich hipokrytek latwiej jest zywego czlowieka skazac na glod niz usunac zlepek nieswiadomych komorek :O a nie, przeciez ty raz na jakis czas wysylasz jakas kase jakiejs organizacji charytatwnej, pewnie uratowalas juz polowe swiata od smierci od zycia w ubostwie.... nie ma metody anty 100%, zawsze jest to ryzyko zaplodnienia, i jak napisalam, ja nikomu dokonywac aborcji nie kaze wiec niech mi niek nie kaze rodzic. ja pochodze z patologicznej rodziny i przez CALE moje dziecntwoi i dorastanie zalowalam ze sie urodzilam i zoruzmiec tego nie moglam, i nie tylko ja bo miala i mam do teraz mase takich samych znajomych. nie masz pojecia strzalka o cyzm piszesz, dla takich wlasnie ograniczonych ludzi jak ty, jak napisalam, latwiej jest dziecko skazac na trudy i to zdecydowanie wieksze niz to czy dostanie sie 4 z matematyki z klasowki i jak sie powie o tym rodzicom, czy wybor miedzy zielona suknia na bal a czerona halka na pierwsza noc z chlopakiem) zycia niz na usuniecie nieswiadomego siebie narostu w ciele kobiety :O te nawiedzone przeciwniczki aborcji zawsze walcza z taka zajadloscia o nienarodzone dzieci majac w dupie juz te urodzone, bo coroczny przelew w wysokosci 100zl z okazji swiat uwazaja za wszelkie splacone zobowiazania i pomoc tym biednym dzieciom o ktore tak walczyly :O ja nie pisze o zabijania glodujacych dzieci, ale o powstrzymanie tej hipokryzji i patologii dalej, po co skazywac ludzi na takie paskudne zycie skoro w lonie matki na etapie komorkowca czy pantofelka nawet nie zdaja sobie sprawy z tego ze beda kiedys zyly???

Gość pospaceruj sobie
ie znam osobiście żadnej kobiety, która zaszłaby w ciążę stosując zabezpieczenie ja znam niejedną:)

zwolenniczka aborcjiii z adopcją dzieci to chyba nie do końca z egoizmu. wydaje mi się, że adoptując noworodka mają świadomość tego, że całkowicie sami wychowają to dziecko - od początku będzie ich. może masz trochę racji, że wynika to także z ich chęci, ale z drugiej strony ciężko również im się dziwić... na pewno chcą stworzyć normalny dom, a np chore dziecko już jest nieporównywalnie większą odpowiedzialnością...

sluchaj ty nie wezmiesz jak pisałam - trochę kultury. a Ty co robisz? jeździsz po świecie i ratujesz głodujących? czemu JA mam to robić? ja o własne dziecko potrafię zadbać, a jak jakaś kobieta tego nie umie to może oddać dziecko do adopcji, aby ktoś inny zrobił to za nią. jeśli nie potrafisz stosować zabezpieczenia (które zazwyczaj skutkuje) to może nie jesteś dość dojrzała na seks - którego konsekwencją są właśnie dzieci... poza tym czytanie ze zrozumieniem się kłania, nie jestem żadną "nawiedzoną hipokrytką" i napiszę Ci kolejny raz to może kiedyś dotrze - ja nie oceniam i nie potępiam kobiet, które decydują się na aborcję, co nie znaczy, że nie mogę być jej przeciwna w nieuzasadnionych przypadkach. a Ty naucz się nie obwiniać całego świata za swój los...

Strzalka po prostu wyjdz stad i sie wiecej nie wtracaj w brzuchy i zycie innych kobiet. Nie jestes za aborcja, ok - nie usuwaj swoich bachorow, ale daj innym spokoj i milcz na ten temat kobieto. Ja sumienia nie mam - usunelabym bez wahania. Nie robia na mnie wrazenia zadne bicia serduszek, raczki, nozki, no kurwa nic - dla mnie to jest pasozyt, jak rak - dzieci nienawidze. I lepiej, jesli kiedykolwiek zdarzy mi sie wpadka, zeby to dziecko sie nie urodzilo, lepiej dla niego. Dlatego powtarzam - won od prywatnosci innych ludzi, w cipe mi prosze nie zagladac. Aborcja jest legalna (tu gdzie mieszkam) wiec morderstwem tego nazwac nie mozna. Jakis byl ku temu powod zeby to zalegalizowac. Czy tego chcecie czy nie matki polki pieprzone. Ja nikomu do sypialni nie zagladam wiec raus z mojego zycia.

Gość sluchaj ty nie wezmiesz
i caly czas o tym pisze, ja nie bede ratowac ani cudzych dzieci ani swoj zlepek komorek skazywac na rotwanie. i dlatego jestem za wolnoscia wyboru co do rodzenia (co nie jest jednoznaczne z tym, ze kazda zaraz musi dokonywac aborcji czego wiekszosc nie rozuemi i rozumiec nie chce) strzalka caly czas sama sobie zaprzeczasz i nie tylko nie rozumiesz i nie chcesz rozumiec tego co inni pisza ale paradoksalnie nie rozumiesz tego co piszesz sama :O dyskusja z kims takim jest jalowa i pozbawiona sensu bo rownie dobrze mozna ja prowadzic z drzewem :O

ciasteczkowa_mi Strzalka po prostu wyjdz stad i sie wiecej nie wtracaj w brzuchy i zycie innych kobiet. a gdzie ja Ci się wtrącam w czyjś brzuch czy życie? forum publiczne i Ty masz takie samo prawo do wypowiedzi jak i ja - a jak się nie podoba to nie czytaj (co Ci z resztą nie wychodzi, bo jak widzę, mimo, że co najmniej 3 razy napisałam, że nie oceniam kobiet decydujących się na aborcję to niektórzy nadal nie rozumieją a przecież piszę po Polsku) masz prawo do własnego zdania i SZANUJ, że inni też je mają. ale masz rację - na takim poziomie nie ma sensu rozmawiać ;) miłej nocy kobietki

sluchaj ty nie wezmiesz dokładnie to samo chciałam napisać o Tobie - kompletnie nie rozumiesz co ja piszę i sama sobie zaprzeczasz... eh - nie dogadamy się, więc uciekam spać ;) dobranoc

Gość FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU
a gdzie ja Ci się wtrącam w czyjś brzuch czy życie pisałaś że jak ktoś nie chce mieć dzieci nie powinien nigdy uprawia seksu z czego się potem dziwnie wycofałaś:)

po co decydują się na seks skoro nie są na tyle dojrzali aby ponosić jego konsekwencje? oczywiście nie dotyczy to wszystkich, bo ludzie decydują się na aborcje z różnych powodów. cytat:)

Gość murdock
"zwolenniczka aborcjiii nie rowumiem pewnych spraw A Ty wytłumacz,dlaczego osoby,które w ogóle nie są związane z kobietą,która poddaje się aborcji tak to przeżywają? Dlaczego nie adoptuja niechciane dzeci ,będące w domach dziecka?Dlaczego nie wydają masę pieniędzy przez całe życie na dożywianie głodujących dzieci w Afryce?" .........morderstwo jakim jest tzw.aborcja dotyczy suwerennego czlowieka.Ten czlowiek rozwija sie w lonie matki-bo akurat tak sie rozwijaja wszyscy ludzie.W zwiazku z tym nalezne kazdemu czlowiekowi,zagwarantowane prawa konstytucyjne i naturalne chronic tez w odniesieniu do najslabszego czlowieka.tego bezbronnego,jeszcze nie narodzonego.Co do reszty twojej wypowiedzi-sa to zwykle mowiac wprost klamstwa poniewaz ludzie adoptuja dzieci i dozywiaja te z afryki momi ze temat aborcji z tymi dwoma ostatnimi ma tyle wspolnego co piernik z wiatrakiem.

Gość murdock
Zwroccie uwage na to ile nienawisci jest w kobietach,ktore sa za mordowaniem nienarodzonych.Z taka sama nienawiscia odnosza sie tez do walsnego potomstwa co juz jest czysta,nieludzka patologia.

Gość to jest logiczne
matka która chce usunac dziecko nie bedzie dobra matką a wiec lepiej dla tego dziecka zeby nigdy sie nie urodzilo i tyle ja jestem za tym zeby na swiecie zyło 10 tysiecy ludzi na wysokim poziomie, bez biedy głodu, tortur innej patologi niż 7 miliardów jak w zasmieconym chlewie czy wy w ogle macie pojecie ze gdyby nie aborcje byloby nas juz 14 miliardów ?

murdock Zwroccie uwage na to ile nienawisci jest w kobietach,ktore sa za mordowaniem nienarodzonych.Z taka sama nienawiscia odnosza sie tez do walsnego potomstwa co juz jest czysta,nieludzka patologia. a ty kazałbyś im mimo to rodzić dzieci?:D

Gdzieś tu widziałam temat o adopcji...jak to się kobietki wypowiadały o "patologii zawartej w genach" i o tym, że nigdy by "cudzego dziecka nie pokochały jak swojego".

Gość to jest logiczne
wiec wasze myslenie skazuje na cierpienie nie tylko poszczególne jednostki ( matke i dziecko) ale i ogól jako swiat

Gość to jest logiczne
i pomyślcie jak wspaniale zyloby sie tym np 10 tysiacom czyste wody, pełno jedzenia , niezasmiecone krajobarazy ...

Gość ojciec jestem
brzuchy innych kobiet ????? a gdzie ja w tym wszystkim jestem ???? Moja postanowila usunac ciaze - moje zdanie sie nie liczylo - jej brzuch jej decyzja - otoz nie - jej brzuch i nasza decyzja to dziecko bylo jak i jej jak i moje- jakim prawem je usuwa!!!!!!!!!!1

Gość PALNICZEK
CHCIALO SIE NOGI ROZKADAĆ DO RUCHA*NIA TO TERAZ ROZKLADAĆ DO PRZYTULANIA TRZEBA. PROSTY WNIOSEK - NIE CHCESZ DZIECI, NIE PIERD***OL SIE!!! ANTYKONCEPCJA JEST ZAAWANSOWANA, JEZELI TO NIE PASUJE TO TRZYMAJ NOGI BLISKO SIEBIE...

Czyli dziecko ma być karą za głupotę - nie ważne jak złą matką będzie taka kobieta, ma się opiekować i już! Bo kara musi być.

Gość to jest logiczne
ty jestes w tym wszytkim malym pleminczkiem to kobiece cialo je karmi to na nim psozytuje

Gość tak kobiety powinny
ponosić karę za seks:D:D:D i ich dzieci, a co:D średniowiecze:P

Ojciec a ty sie zamknij bo faceci nie maja prawa glosu. Chcesz to niech ci macice wszyja i rodz dzieciaki, ciekawe jak wtedy bys spiewal cwiercinteligencie, jakby ci srake przy porodzie mialo rozrywac. Tak, jestem egoistka. Nie poswiece calkowicie przynajmniej 18 lat swojego zycia dla kogos innego. Dla mnie zycie ludzkie nie jest niczym cennym. Jak myslicie kto oglosil swoje zycie najcenniejszym? Oczywiscie ludzie. A jak to sie ma z punktu widzenia natury, matki Ziemi? Jestesmy pasozytem, niszczymy ja, niszczymy roslinnosc, jemy zwierzeta - i co teraz madrale ???? Te ktore sie bogiem zaslaniaja - w koncu rosliny i zwierzeta tez zostaly stworzone przez waszego boga - czemu ich zycie jest mniej cenne niz takiego bachora pasozyta??? No pytam sie kurwa??????????

Gość ojcem jestem
Byłbym dobrym ojcem , cieszyłem się na ta ciążę mimo iż była z wpadki - nie musiała wychowywać dziecka jeśli nie chciała - ja wziołem na siebie cała odpowiedzialnośc - ale nie ona wolała usunąć totalnie nie licząc się z moim zdaniem - chciałem jej zapewnic warunki dbać o nia i kochać a ona poszła rozłożyła nogi i wyskrobała sobie nasze ! dziecko! Bo bedzie miała rozstępy , bo nie będzie mogła palić i pić alkoholu , bo tyle imprez ja ominie kuźwa!!!! Odkochałem się tak szybko że hej ! Dla mnie stała się pustą bezwartościowa istotą - nienawidze jej !

no i bardzo dobrze nie kazdy jest stworzony do tego widocznie nie byla gotowa na to poswiecenie widze ze bardziej cie interesuje jakis kurwa bezwartosciowy zlepek komorek niz zdrowie psychiczne twojej kobiety wiec spadaj