Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lecter1

Lewatywa z kawy

Polecane posty

Gość naturopedia
Mnie osobiście bardzo pomogło stosowanie lewatywy z kawy: http://www.kawatopodstawa.pl/2012/11/lewatywa-z-kawy/ - wyraźnie odczułam działanie detoksykujące i bardzo korzystny wpływ na metabolizm. Wszystko jednak trzeba zgrabnie połączyć z odpowiednią dietą i umiarkowanym wysiłkiem fizycznym, pozdrawiam

Dziekuje za opis doswiadczen z kawa. Robie lewatywy sobie raz dziennie oraz mojej tesciowej, trzy razy dziennie. Uzywam kawy organicznej lekko prazonej. Cena 100zl za kg. Gerson poleca trzymanie takiej lewatywy 13-15 min. Parzy sie 3 lyzki na litr. Nie mialam nigdy opisywanych przez was takich negatywnych doswiadczen, dlatego mysle, ze to kwestia rodzaju kawy i dokladnego podazania za receptura. Lezy sie na prawym boku, w pozycji embrionalnej. Ze mnie za bardzo nic strasznego nie schodzi, raczej to co na bierzaco trawie, ale tesciowa ma rozne dziwne rzeczy, mowi, ze to staruchy jakies. Ja jestem wege od 16 lat ona od kilku miesiecy.

Gość Twoje10minut_pl
W wielu przypadkach, stosując w ogóle lewatywy, nie tylko i wyłącznie te z kawy, należy zastanowić się co z mikroflorą naszego jelita. Czy nie narażamy siebie na infekcje? I czy często stosowanie lewatyw z kawy nie sprawi, iż nasze jelita przestaną naturalnie funkcjonować.

Gość KAMA III
To bardzo trudne. Jak sobie poradzić . Jest łatwiej znieść jeżeli jest druga osoba, która, zrobi ten zabieg . Może ktoś mnie pouczy.

Gość KAMA III
A w ogóle dlaczego z kawy. Czy kawa dokładniej oczyści jelita. Proszę jeśli ktoś z Was wie coś na ten temat proszę o przekazanie swojej wiedzy.

Gość gość
lewatywy sa git

Gość gość
lecter 1 musi być wyjątkowo oczytaną osobą, skoro pisze "nie jeden lekarz".

Gość gość
Lewatywy powoduja to ze jelita staja sie leniwe i pozniej okazuje sie ze bez lewatywy sie nie wypróznisz.Dokładnie tak jak przyzwyczaja sie organizm do tabletek przeczyszczających.

Gość gość
dokładnie i nie ma sensu lewatyw robic potem same problemy

Gość gość
mozna zawsze uzyc weza ogrodowego

Gość gość
lewatywy nie rozleniwiają jelit robie je pare dobrych lat należy jeść często kasze gryczaną która pobudza jelito grube

Gość gość
a czy można by zaproponować np. starbuckowi poszerzenie asortymentu? wiecie np.jeden sobie bierze małe americano,drugi latte sojowe a kolejna parka np.poproszę 2 razy lewatywę z kawy na miejscu bez cukru? Byłoby super!