Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama za miesiąc:D

Wyprawka- co się wam przydało a co było zbędne??

Polecane posty

Gość MOZE TEZ BYC
PODGRZEWACZ okazal sie zupenie niepraktyczny nie wiem jak zamierzasz karmic, ale jesli butelkowo to termos z goraca woda+ przegotowana zimna woda w butelce, mieszasz i masz gotowe mleko w kilka chwil, podgrzewacz to u nas kompletna klapa PRZEWIJAKk- mialam taki na lozeczko, korzystalam z niego bardzo krotko gdyz poreczniej mi bylo przewijac i przebierac dziecko na lozku PODUCHA ROGAL DO KARMIENIA- jakos z nia mi bylo niewygodnie i po kilku dniach wyladowala w szafie

Gość frezjaaaaa
na TAK pajacki,body rożek,przwijak mam nakładany na komode.wanienka ze stojakiem na NIE - gąbka do wanienki,kaftaniki-porażka

Gość luuuuuzzzzzzzik
ja małą kąpię nadal w wanience mimo że ma 20 mieś, bo lubi się w wannie pobawić zabawkami a mamy dużą wannę więc jak bym miała jej nalać tyle wody (codziennie ) co do wanienki to chyba bym zbankrutowała :)

a wanienka służy nam już 4 rok. Nie mam wanny jak już pisałam i jak chcę odmoczyć czterolatkę to wyciągam wanienkę. Brodzik mam z kafelków i nie bardzo można nalać wody a dzieci lubią się pluskać i moczyć. :D W takim wypadku radzę kupić dużą i solidną a nie za 20 zł. :)

a co z wozkami? bo ja jestem zielona:) wiem tylko tyle ze chce gleboki (gondole) a nie 2 i 3 funkcyjny bo takie mi sie nie podobaja. slyszalam ze duza role odgrywaja kolka? duze, male? piankowe, plastik czy pompowane?

Gość MOZE TEZ BYC
a i nie kupuj pajacow zapinanych na plecach, o dziwo jeszcze sie takie zdarzaja

Gość luuuuuzzzzzzzik
jeśli o mnie chodzi to kola im większe tym lepsze, najlepiej pompowane. Ja miałam wózek 3 kołowy ale rzecz gustu.

Gość gość
liste potrzbenych rzeczy powinnas dostac jeszcze przed rpzyjcie do szpitala. podstawa sa pieluchy ubranka i tego typu gadzety. sporo ptoduktow znajdziesz na http://aico.com.pl/

Gość juzpoporodzie
W moim przypadku super przydała się poduszka do karmienia, koszule dla karmiących mam, laktator, a także dostałam od położnej proszki na laktację, które później już sama kupowałam w aptece:)

Gość juzniedlugoporod
Właśnie się zastanawiam nad tym, czy te suplementy nie włączyć do mojej wyprawki (za tydzień już rodzę:))jak sądzicie warto brać te środki na laktację? (po pierwszym dziecku miałam ogromne problemy z laktacją...)