Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oficjalna

wypada tak? nie zjedzą mnie?

Polecane posty

Gość oficjalna

siemanko:) pisze zeby zapytać doświadczonych kolegów jak to robiliście odczas szukania pracy.. marzy mi się bycie recepcjonistką w hotelu, ale w necie nie ma żadnych ogłoszeń na ten temat. myslicie, że mogłabym przejść się po hotelach i popytać czy nie potrzebują recepcjonistki? troche przypał tak... ale chyba innego wyjscia nie ma? no może ewentualnie napisać maile do hoteli którymi jestem zainteresowana? pomóżcie bo pali mi się do tej fuchy.. pozdro:)

Gość oficjalna
no pomóżcieeee!

Gość noo nie mogeeee
zanieś co ci szkodzi Zawsze to inaczej spojrzą ale musialabys sie pofatygowac i wolac kerownika bo dac komus na recepcji to wiesz... podetra sobie tym dooope

Gość oficjalna
kurde, ale będzie mi troche głupio, może mają już komplet a ja się będę narzucać?

Gość oczywiście, weź ze sobą cv
każde w sztywnej koszulce i nie dawaj recepcjonistce :D, tylko poproś o rozmowę z kierownikiem np

Gość oficjalna
i co mam temu kierownikowi powiedzieć?:D a jak nie będize chciał ze mną rozmawiać?

Gość oficjalna
to może być uznane za nietakt, że przychodze i przeszkadzam w pracy kierownikowi..

Gość dfreesa
recepcjonistce nie dawaj bo na 99 % nie dostarczy tego dalej (jestes dla niej konkurencja), porozmawiaj z menagerem, albo kierownikiem, a jak nie bedzie chcial z toba rozmawiac to zapytaj sie czy moglabys zostawic swoje cv i w razie potrzeby by sie z tpba skontaktowal. ubierz sie ladnie, mow rzeczowo, ale krotko. aha no i domniemywam ze mowisz swobodnie po angielsku?? zwykle na takie stanowiska w porzadnych hotelach przynajmniej czesc rozmowy kwalifikacyjnej odbywa sie po angielsku lub niemiecku

Gość andzela tabasko
to umow sie na termin. na pewno nie odmowi. chyba,ze sam ci pwoie,zebys zaostawila w recepcji;) ale ludzie problemy maja... swoja droga, to malo ambitne masz te marzenia

Gość ja to tak myślę
że Cię schrupią i nawet okruszków nie zostawią.

Gość numerowaaaa
Pewnie, ze idz, nic nie ryzykujesz. Jak nie pojdziesz to pracy nie dostaniesz, a jak sie przejdziesz to moze akurat gdzies potrzebuja.

Gość zacznijmy od podstaw
znasz chociaż dwa języki obce ? masz miłą prezencję ? jak u Ciebie z obsługą komputera ? masz doświadczenie w pracy z klientami ? chcesz pracować jako recepcjonistka a najprostszej rozmowy nie potrafisz przeprowadzić bez podpowiedzi z forum ? boję się zapyutać o to jak wygląda Twoje CV

Gość oficjalna
taaak, mówie po angielsku. wiem, że w stresie pewnie będę się zacinać, ale mam nadzieje, żę jakoś to będzie:) i co mam jeszcze powiedzieć kierownikowi żeby zrobić dobre wrażenie?

Gość ja to tak myślę
Tak jak tu piszą nie zostawiaj CV recepcjonistce, bo albo wyrzuci albo, jeśli będzie wakat, to wsadzi jakąś koleżankę. Poproś o rozmowę właśnie z kierownikiem, jeśli się nie uda to trudno.

Gość zacznijmy od podstaw
wypisz sobie okoliczne hotele, poszukaj ich stron w necie, na pewno będzą tam podane dane kontaktowe, może adres email czy info nt ofert pracy

Gość oficjalna
jeśli chodzi o moje ambicje, to ta praca jest chwilo. zdecydowałam się zrezygnować ze studiów i od października iść na coś innego. dlatego szukam teraz sezonowej pracy. o moje cv to ty sie nie martw. tak znam 3 języki. pytam o to na forum, żeby wypaść jak najlepiej. nie każdy lubi jak przychodzi jakaś osoba z ulicy i przeszkadza kierownikowi w pracy;] sądziłam że macie jakieś doświadczenie więc zwróciłam się z tym do was. ale nie martwie się, wiedziałam, że weźmiecie mnie za dziecko tylko dlatego że chce dowiedzieć się jak najwięcej :)

Gość oficjalna
zacznijmy od podstaw. w łasnie dlatego założyłam ten wątek bo chciałam się zorientować jak będzie najlepiej. osobiśćie czy na maila. ale maile chyba też odbiera recepcjonistka?

Gość andzela tabasko
sama napsialas,ze ci sie marzy praca recepcjonistki:D o jakiej ty pracy sezonowej piszesz? to nie lepiej szukac jakiejs leposzej jak masz teraz duzo czasu, bo zakonczylas studia wczesniej? sesji nie zdalas? po sesji mozesz sie przeniesc na zupelnie inny kierunek, nadrobicc roznice programowe, nie musisz sobie roku przerwy robic!!! jesli juz zakonczylas swoja kadencje na studiach w tym roku-co ejst glupota:/ to szukaj takiej pracy, ktora moze bedziesz mogla ciagnac dalej? np kolejne studia zaczniesz zaocznie i wtedy bedziesz pracowala i studiowala? p co szukac sezonowej? sezonowo mozesz jechac na szparagii do niemiec:/