Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aniawu2

hafy krzyzykowy-material jaki?

Polecane posty

Gość sympatyczna pomarańczka.....
a co takiego haftujecie? Mi też się podoba haft krzyżykowy,kiedyś nawet robiłam na ten temat pracę dyplomową. Wyhaftowałam krajobraz ok 60/90.Do tej pory wisi na ścianie;)

mysle ze na poczatek odpowiedni wzor moja pierwsza praca byl prosiaczek z kubusia puchatka :D to bardzo wciagajace zajecie ale dos latwo sie nauczyc

Gość Aniawu2
ja jeszcze nic nie wyhaftowalam...ale zamierzam :)

w internecie mozna znalesc tez duzo wzorow z gotowych mam konie takie gdzies 120/70 ale nigdy ich nie zrobilam

Tamborek nie jest konieczny, nawet lepiej sie wyszywa bez. Z wzorkiem poradzisz sobie na pewno, nie ma innej możliwości, jeśli będziesz miała nici mniej więcej w takich kolorach jak pisze, no i musisz uważać na liczenie :) i zacznij sobie np od wiatraka albo od kwiatków, nie czasem od brzegu bo tak sie źle wyszywa

Aaa i musisz uważać żeby krzyżyki były wyszywane w jedną stronę tzn wszystkie tak samo bo potem na gotowym obrazku brzydko wygląda jak każdy krzyżyk jest inny :)

Gość Aniawu2
lisabet s. nie wiem o co Ci chodzi z tymi krzyżykami;/

Gość naturelka
Moje drogie nie wiem czy ktos to jeszcze czyta ale potrzebuje wzoru na twarz dzieciaczka z zamknietymi oczkami i smoczkiem w buzi wszystko w szarosciach chociaz smoczek nie koniecznie tzw metryczk jesli ktoras mogla by mi pomoc bede bardzo wdzieczna