Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pościel

czy do przedszkola nalezy brac swoją pościel i kołdrę

Polecane posty

Gość pościel

witam, poslę synka do państwowego przedszkola. mam pytanie. Czy nalezy brac ze sobą pościel dla dziecka do leżakowania, oraz kołdrę? czy tam wszystko mają? a moze my płacimy jako rodzice jakąś kwotę i nauczycielka zakupuje dla wszystkich? czy ta pościel jak ja ją zakupię musi byc przechowywania w jakims worku (tez trzeba taki kupic).? i czy nalezy do przedszkola dostarczyc dwa warki: w jednym na zmienną odzięż,majtki, rajstopy, bluzka), a drugim worku na odziez zabrudzoną, poplamioną, przemoczoną, z wymiocinami itp..... no i czy nalezy dziecku dac swój ręcznik do mycia czy tam są?

Ja do przedszkola dawałam tylko piżamkę oraz w swojej szafce mały miał przygotowane na wszelki wypadek ciuchy na zmianę. Ręczniki,pościel itd zakupowało przedszkole (oni też to prali)

U nas np wszystko trzeba kupić samemu a u koleżanki wyżej to przedszkole kupuje. Widać w każdym przedszkolu są inne zwyczaje. i najlepiej jak wcześniej się zorientujesz co w tym przedszkolu potrzeba- zawsze każde przedszkole taka listę posiada co potrzebne

U mojego syna pościel była jednakowa więc wpłacało się pieniądze i przedszkole kupowało ,natomiast ręcznik miał z domu taki malutki szczoteczkę pastę ,jeżeli chodzi o worek do przechowywania rzeczy ubrań na zmianę bądź Chusteczek itp ,kupiłam kawałek flaneli i krawcowa użyła mi worek organizer coś na kształt powłoczki z dużą kieszenią + trzema małymi ,wszystko było przywiązane do wieszaka żeby w można było odwiązać do prania .U mojego syna w przedszkolu było zebranie i podali co trzeba kupić a czego nie np ja nakupowałam przyborów plastycznych ,kredek ,farb ... a okazało się że również wpłaca się pewną kwotę i przedszkole kupuje potrzebne rzeczy.

Gość srednikkreskanawias
najlepiej to wziąć jeszcze własną nianię, bo panie przedszkolanki mają bardzo niskie kwalifikacje, oraz własny prowiant, bo kuchary dodają konserwanty do zupek....

u nas w przedszkolu wszystko kupowano takie samo wiec my dawalismy pieniazki a przedszkole zajmowalo sie reszta. kocyki, poduszki, szczoteczki do zebow, wszystko kupowalo przedszkole. my jedynie dalismy zapasowe ciuchy, dwie pary butow- ciapki i buty sportowe.

Gość to wszystko zależy od przedszk
ola akurat w naszym wszystko jest przedszkolne - czyli pościele, ręczniki - w przedszkolu są one prane a w sąsiednim przedszkolu rodzice musieli kupić pościele w specjalnym rozmiarze i ręczniczki też każde dziecko przynosiło

Gość kuzwa noo
a nie łaska w przedszkolu zapytac /?

Gość pościel
no łaska,zapytam jak bede tam szła, ale chciałam wstepnie zapytac.teraz wiem ze jest róznie i nie ma regóły. ale z tymi workami ciekawe jak bedzie bo faktycznie miec dwa to dziwne ale jeden z przegródką byłby Ok

u nas trzeba było miec swoja pościel tzn poszewkę o konkretnych,podanych wymiarach,koc jest z przedszkola,do tego piżamka,zestaw do mycia zębów+ubranka na przebranie:bluzka,spodenki,rajtuzy,majtki.

Gość sympatyczna pomarańczka.....
u mojej córki w przedszkolu trzeba bylo przynieść swoją pościel. dalam tą co miałam do łóżeczka.natomiast na całą resztę dawaliśmy wyprawkę. ale w czerwcu powinnaś mieć zebranie i wtedy sie wszystkiego dowiesz co masz przygotować na wrzesień.

Gość gość
w przedszkolu www.wielkaprzygoda.com jest juz posciel, ale co sie dziwic skoro placimy czesne to juz musi byc wszystko przygotowane ;) dziecku dalam tylko pizamke, szczoteczke, reczniczek, pastę i inne przybory. czasami jest tak, ze dzieci nawet nie spią.