Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to sie oplaca

czy oplaca sie studiowac pielegniarstwo?

Polecane posty

Gość czy to sie oplaca

Chodzi mi o to jaka jest sytuacja z praca po tym, a jak np. po studiach bedzie sie chcialo wyjechac za granice no to wiadomo jezyk to podstawa, ale czy przyjma tam ludzi bez doswiadczenia? Czy lepiej troche popracowac w Polsce, zeby nabyc troche doswiadczenia,a pozniej wyjechac? No i ile za granica sie zarabia jako pielegniarka?pozdr;)

Gość marcint,m
nabierzesz doświadczenia jak bedziesz starym zniedoleznialym facetom trymala siurki przy sikaniu

Gość marcint,m
nabierzesz doświadczenia jak bedziesz starym zniedoleznialym facetom trymala siurki przy sikaniu

Gość młoda piel...
zarabiam w Polsce 1570 na rękę i chcę wyjechać, na pewno za granicą mniej nie zarobię , a tutaj co miesiąc 20- 30 zł mniej

Gość mam 170
byl juz tu taki temat, udzielalismy rad dziewczynie Przeszukaj forum zamiast po raz kolejny pisac o tym samym :O

Gość wiesz co rok studiowalam
i ze wzgledow zdrowotnych musialam przerwac. sa to na pewno studia pochlaniajace mnostwo czasu, duzo praktyk w szpitalu, duzo nauki, zajecia od rana do wieczora ... no i ogromny kontakt z ludzmi, ich chorobami i tragediami. musisz sie zastanowic czy to przetrwasz. dobra ale odpowiadajac na twoje pytania. kumpele po licencjacie robote znalazly zaraz po dostaniu dyplomu :) raz dwa znalazly,nie mialy problemu. chodzi mi o polskie szpitale. najmniej kumpela dostala na poczatek 1,5 tysiaka na reke, nawiecej ponad 2 tysiaki. kilka wyjechalo za granice i powiem ci, ze doswiadczenie sie jednak liczy. im wyzszy staz tym dostaniesz wiecej kasy! jakbys pojechala od razu po studiach mysle ze dostalabys niewiele wiecej niz najnizsza krajowa brytyjska. jednak warto troche popracowac w polsce w tym zawodzie. oczywiscie mozesz tam jechac, ale slyszalam, ze wiele polskich pielegniarek bez doswiadczenia, najpierw sa sanitariuszkami lub pracuja w domach opieki jako pomoc.

Gość calinka mała
Witaj. Ja jestem pielegniarka, mloda co prawda po pracuje tylko dwa lata. Ale moge ci doradzic, ze mi sie oplacalo isc na studia, i glupi argument bo wiadomo ze po tym jest praca, jest i zawsze ja znajdziesz. Ja akurat pracuje wawie. Jestem zadowolona z zarobkow, musze podlapac troche lat pracy i moge ruszac dalej.. tylko powiem jedno, jesli nie lubisz pracy z ludzmi i jesli jestes delikanta zarowno psychicznie jak fizycznie to nie radze.. latwo sie wypalic

Gość gbxfcbcxfn fn
Wedlug mnie oplaca się. Ja obroniłam się we wrześniu zeszłego roku. Przyjęli mnie do pierwszej pracy. Zarabiam ok 2000 - 2500 na rękę w małym mieście gdzie większość ledwie wyciąga najniższą (prywatny ośrodek). W Wawie koleżanki zarabiają ok 3000 - 3500 ale ja się na to nie piszę bo nie lubię dużych miast. W mniejszym inne życie ;). Zagranicą nigdy nie zostaniesz pielęgniarką bez znajomości języka i bez doświadczenia na samodzielnym stanowisku. Poza tym tam są inne standardy których należy się uczyć. Masz wybór : albo kilka lat pracy w ośrodkach zdrowia w PL albo kilka lat w domach pomocy społecznej zagranicą. Potem już świat stoi przed Tobą otworem :):) Aha I najważniejsze. Wybierz normalną uczelnię - uniwersytet medyczny bo tam masz dużo zajęć praktycznych a pracodawcy to wiedza. Prędzej przyjmą Cię gdy zobaczą na Twoim dyplomie UM a nie jakąś wyższą szkołę ekonomii i innowacji albo inne fiu bździu.

Gość gbxfcbcxfn fn
Wedlug mnie oplaca się. Ja obroniłam się we wrześniu zeszłego roku. Przyjęli mnie do pierwszej pracy. Zarabiam ok 2000 - 2500 na rękę w małym mieście gdzie większość ledwie wyciąga najniższą (prywatny ośrodek). W Wawie koleżanki zarabiają ok 3000 - 3500 ale ja się na to nie piszę bo nie lubię dużych miast. W mniejszym inne życie ;). Zagranicą nigdy nie zostaniesz pielęgniarką bez znajomości języka i bez doświadczenia na samodzielnym stanowisku. Poza tym tam są inne standardy których należy się uczyć. Masz wybór : albo kilka lat pracy w ośrodkach zdrowia w PL albo kilka lat w domach pomocy społecznej zagranicą. Potem już świat stoi przed Tobą otworem :):) Aha I najważniejsze. Wybierz normalną uczelnię - uniwersytet medyczny bo tam masz dużo zajęć praktycznych a pracodawcy to wiedza. Prędzej przyjmą Cię gdy zobaczą na Twoim dyplomie UM a nie jakąś wyższą szkołę ekonomii i innowacji albo inne fiu bździu.

Gość gbxfcbcxfn fn

Gość czy to sie oplaca
przepraszam, ze dopiero teraz odpisuje, internet mi na jakis czas zniknal, dziekuje za wszystkie odpowiedzi, co do zawodu, to wiem z czym bedzie do czynienia, ale ja chce pomagac ludziom, na maturze zdaje biologie rozszerzona, a chce isc na uniwersytet medyczny w Poznaniu:-)

Gość calinka mała
Witaj. Ja jestem pielegniarka, mloda co prawda po pracuje tylko dwa lata. Ale moge ci doradzic, ze mi sie oplacalo isc na studia, i glupi argument bo wiadomo ze po tym jest praca, jest i zawsze ja znajdziesz. Ja akurat pracuje wawie. Jestem zadowolona z zarobkow, musze podlapac troche lat pracy i moge ruszac dalej.. tylko powiem jedno, jesli nie lubisz pracy z ludzmi i jesli jestes delikanta zarowno psychicznie jak fizycznie to nie radze.. latwo sie wypalic

Gość czy to sie oplaca
a tak zapytalam, bo slyszalam ostatnio, ze w Bialymstoku beda zwalniac ludzi-okolo 50pielegniarek i 50 innych pracownikow zwiazanych z branza medyczna: zostana bez pracy:o wszystko ze wzgledu na koszty:o

Gość nurse Anett
To zależy, co rozumieć przez "opłaca się". Jeżeli chcesz dużo zarabiać to średnio się opłaca. Jeżeli chcesz w ogóle mieć pracę to tak. Ja jestem na drugim roku pielęgniarstwa na Akademii Polonijnej w Częstochowie. Kierunek mi się bardzo podoba. Jak nie będę zadowolona z zarobków to zawsze można wyjechać za granicę :)

Gość gość
W Szwecji dostaniesz pracę od ręki. Zarobek na czysto ok. 15.000 zł. Język łatwy podłapiesz w pół roku jeżeli będziesz chciała się nauczyć. Polskie dyplomy pielęgniarek uznają.

Gość Sosna011
Zależy jeszcze gdzie. Np na Akademii Polonijnej pielęgniarstwo jest na bardzo wysokim poziomie. Pracodawcy to wiedzą i jak zobaczą w CV, że masz ukończoną tą szkołę to praca właściwie murowana. Sprawdź sobie ich ofertę edukacyjną: http://ap.edu.pl/

Gość Lokka
Myślę, że tak. Na Akademii Polonijnej jest bardzo dobrze prowadzony, możesz się tam wybrać;)

Gość czestochowa
Jak lubisz pomagać ludziom to na pewno się opłaca. Zajrzyj na stronę Akademii Polonijnej.

Gość studia pielęgniarstwo w polsce
Sam kierunek jest ciekawy i dobrze go wspominam. Nie napiszę nic innego niż poprzednicy bo też byłam na AP. Czy opłaca się? To zależy od tego, jak się pokieruje swoją karierą. Mi się akurat opłaciło ;) http://ap.edu.pl/