Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kcsdnmcklsdcmklsd

pytanie do kobiet w ciazy badz po ciazy,martwie sie

Polecane posty

Gość kcsdnmcklsdcmklsd

koncze 17 tydzien ciazy,niedawno bylam u lekarza,wszystko ok...tylko ja wcale nie mam brzucha,jak wstaje rano jest wklesły!!!! zupełnie nic nie widac i nic nie przytyłam...miala tak ktoras

Gość 78777
Ja też jestem w 17, brzuszek jest widoczny z tym że ja jestem bardzo szczupła... Być może taka Twoja uroda :)

Gość Jo-------anna
Ja jestem w 13 tc, brzucha też nie mam, ale gdzieś przytyło mi się 2.5 kg. Jesteś szczupła?Jeśli tak, to często jest taka sytuacja, że brzuszek pojawia się później. Mojej bardzo szczupłej przyjaciółce pokazał się dopiero pod koniec 5 miesiąca. Dzieciaczek jest jeszcze malutki, nie potrzebuje na razie wielkiego brzucha, nie martw się.

Gość xdxd
ja w 36 tyg mialam brzuszek na 3/4 miesiac...

Gość Jo-------anna
Ja słyszałam właśnie, że u szczupłych później widać. Mi na razie tylko mięśnie na brzuchu pokryły się warstewką tłuszczyku ;)Jak się poloże na płasko, to mam brzuch jak Panie na ciągłej diecie ;)

Gość kryytykantkaa
a ja jestem w 16 tygodniu i przytylam juz 4,3 kg, mam brzuszek i czuje sie jak slon. Czy nie za duzo przytylam ?

ty sie nie martw tylko ciesz :) wielki brzuch to nic fajnego i mówie ci to jako osoba idaca do porodu z brzucholem wielkosci 135 cm w obwodzie (przed ciaza mialam 85 cm)! koszmar! a w 17 tyg płód jest jeszcze malutki i macica tez. spokojnie jeszcze wyskoczy ci piłeczka z przodu :) skoro lekarz mowi ze jest ok, ze dziecko rosnie itp to nie masz sie o co martwic :)

Gość Jo-------anna
kryytykantkaa, wiele dziewczyn tyje w 1 trymestrze 4 kg. Przecież nie będziesz się głodzić. Ja bym bardzo chciała przytyć max 12, ale to chyba się nie uda. ;) Z resztą, nie będę próbować, ale.. :)

Gość kcsdnmcklsdcmklsd
no raczej do grubasow nie naleze..to mojha 2ga ciaza w pierwszej bylo wczesnie widac dlatego sie martwie

Gość fgfhyujuk
nie martw się...ja w 20 tyg. ciąży miałam ledwo widoczny brzuszek i pojechałam na imprezę w krótkiej spódniczce..nikt nie domyślił się, że w ciąży jestem...:-P brzuszek dopiero dostałam w 6 miesiącu - ale tez niewielki....synek zdrowy...a dziś jest wyższy ode mnie...

Gość fgfhyujuk
dodam ,że byłam bardzo szczupła przed ciążą..173 cm/54 kg :) i przytyłam tylko 12 kg....

Gość kryytykantkaa
najlepsze jest to, ze ja wcale nie wpieprzam za dwoje, tylko jem normalnie, tak jak przed ciaza, a nawet bardziej sie pilnuje , bo teraz nie mam tyle ruchu co wczesniej. Nie jem zadnych chipsow, batonow, czasm jakies ciastko, czy paczka raz na tydzien, kostke czekolady itp. Nie pije napoi gazowanych. Nogi i rece mam szczuple, tylko ten brzuch.. nigdy niebylam jakas wychudzona, ale raczej taka szczuplo - normalna - przy czym na brzuchu zawsze mialam troche sadelka. Ale czy to mozliwe ze moj brzuch teraz to prawie tylko sadlo? Chyba przytylyby mi tez nogi i rece jakby takbylo, nie?

Gość Jo-------anna
fgfhyujuk, właśnie tak bym chciała, ale ja mam 170 i 52 kg,tzn miałam :P

Gość Jo-------anna
Mi mama powiedziała, że na początku na brzuchu gromadzi się właśnie tłuszczyk, później wywala się piłeczka. U mnie tak jest.

Gość kryytykantkaa
a w ogole to dziwi mnie, ze wiekszosc zdecydowana kobiet na kafeterii to taka niby szczupla, brzuzek w 6 miesiacy, max 10 kg przytyly w ciazy, a jak pojde do lekarza to w poczekalni - nie oczukujmy sie - wiekszosc kobiet w ciazy jest przynajmniej - lekko otyla.

Gość kryytykantkaa
no to Joanno, mialas chyba przed ciaza lekka niedowage nawet, wiec raczej nie licz na 12 kg...

Gość tez tak miała
U mnie brzuszek pojawil sie koło 7 miesiąca. Dopiero wtedy ludzie zaczeli dostrzegac ze jestem w ciazy. Kiedy przyjechalam do szpitala to lekarka nie wiezryła że to jest 39 tydzień. Nei martw sie takak twoja uroda. a im mniej urosnei ci brzuszek tym mniej bedziesz miala rozciagnieta skore a co za tm idzie po porodzie wrocisz szybciej do formy. Pozdrawiam

Gość Jo-------anna
Czyli jak się za mało waży to się więcej tyje? No na razie w 13 tc mam 2.5 na plusie.

Gość mou
u mnie dwie ciąże a jedna od drugiej inna. w pierwszej ważyłam na początku jakieś 13kg więcej niż w drugiej. Przybrałam 20kg (potworne obrzęki), brzuch też spory był. nie wiem ile cm bo jakoś nie zmierzyłam nigdy. druga ciąża na plus jakieś 15kg, ale brzuch mały -na wys. pępka do dnia porodu na plus miałam jakies 26cm. A dziecko niewiele mniejsze niż pierwsze. :)

Gość kryytykantkaa
Joanna , niestety tak, poczytaj o tym sobie. Przynajmniej statystycznie, bo na kafeterii to wszystkie przed ciaza chude, a pod koniec ciazy to jeszcze chudsze :)

Gość 78777
No ja mam 158 cm, przed ciążą 44 kg, w I trymestrze schudłam do 42 (przez mdłości) teraz w 17 tc - 45.5 kg. Czyli powoli w górę :)

Gość Jo-------anna
No trudno,będzie trzeba to przytyję,ale wolałabym mniej niż więcej. :)

Gość ikkkkiiiiiiii
ja do 20 tc w ogole nie miałam brzucha, także spokojnie

Gość kryytykantkaa
iiikiiii to moze w ciazyy w ogole nie bylas?:D

Gość aaa22
kobitko 17 tydzien? ja do konca 6 msca nie mialam brzuszka dopiero w 7 było troche widac a i w 9 jak się dobrze zamaskowalam to niektorzy nawet się zorientowali ci ktorzy nie wiedzieli o ciązy.17ty tydzien to poczatek ciazy,nie panikuj,jak bys nie miala brzuska w 6 czy 7mym miesiacu to dopiero moglabys sie zastanwiac. zobaczysz im blizej poro du tym brzuszek bedzie rósł w zastraszającym tempie. 17 tydzien a ona sie martwi ze nie ma brzucha heh.

Gość kryytykantkaa
"w 9 jak się dobrze zamaskowalam to niektorzy nawet się zorientowali ci ktorzy nie wiedzieli o ciązy" i w tej syt nie skierowali cie na patologie ciazy? Normmalnie te kobity na kafeterii t sa chyba nienormalne, jesli wierza, ze ktos lyknie te glupoty :) Powtarzam - chodze do lekarza i widze w poczekalni kobiety w ciazy, 80 procent ma lekka nadwage a ta mi gada,z e w 9 miesiacy sie zamskowala i nie bylo widac. chyba ze masz niewidomych znajomych.

Gość najwiecej sie tyje
w 6-9 miesiacu ciazy, a nie na poczatku, u kazdego ciaza przebiega inaczej,dwie moje kolezanki w pierwszym trymestrze chudly (nie byly na diecie :-P ) KRYTYKANTKA....nie wszyskie ciezarne wiedza o istnieniu kafeterii:-D, tamte sa ze sredniej krajowej,a te z kafe sa najlepsze, najmadrzejsze, najchudsze i ofcouorse najmniej tyja w ciazy (chociaz dzial DIETA zdecydowanie temu zaprzecza):-D

Gość iwwwwwwwwwwwdd
jestem w 23 t.c. i brzuszek pojawił się jakieś 3 tygodnie temu i to ledwo ledwo, teraz zaczyna się uwidaczniać, wcześniej kompletnie nic nie było widać, nic nie przytyłam. Mam koleżankę, która jest w ok. 13 t.c. i już jej brzuch wychodzi. Taka Twoja uroda :)