Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karcia93

Prawo Przyciągania

Polecane posty

Gość karcia93

Witajcie, chcialam zapytać Was czy słyszeliscie o Prawie Przyciagania? (polecam film "Secret") Jeśli są jakieś osoby "wtajemniczone" to podzielcie się doświadczeniami :)

Gość a słyszałas o c hrystusie
o to pierwszy wymyślił sekret to tylko plagiat z jego nauk Jezus uczynił wiele cudów, których warunkiem spełnienia była wiara. Gdy dwaj niewidomi z Jerycha prosili o uzdrowienie, Jezus zapytał ich: „>>Wierzycie, że mogę to uczynić?>Tak, PanieWedług wiary waszej niech wam się staniePrzymnóż nam wiary>... Jeśli możesz co, zlituj się nad nami i pomóż namJeśli możesz? Wszystko możliwe jest dla tego, kto wierzy

Jezus im odpowiedział: Zaprawdę, powiadam wam: jeśli będziecie mieć wiarę, a nie zwątpicie, to nie tytko z ligowym drzewem to uczynicie, ale nawet jeśli powiecie tej górze: „Podnieś się i rzuć się w morze, stanie się. I otrzymacie wszystko, o co na modlitwie z wiarą prosić będziecie>Wierzycie, że mogę to uczynić?>Tak, PanieWedług wiary waszej niech wam się staniePrzymnóż nam wiary>... Jeśli możesz co, zlituj się nad nami i pomóż namJeśli możesz? Wszystko możliwe jest dla tego, kto wierzy

Jezus uczynił wiele cudów, których warunkiem spełnienia była wiara. Gdy dwaj niewidomi z Jerycha prosili o uzdrowienie, Jezus zapytał ich: „Wierzycie, że mogę to uczynić? Oni odpowiedzieli Mu: Tak, Panie. Wtedy dotknął ich oczu, mówiąc: Według wiary waszej niech wam się stanie. I otworzyły się ich oczy... (Mt 9,28-30). Wiara była do tego stopnia ważna, iż Jezus wręcz stwierdzał, że to ona sama uzdrawia. Do kobiety cierpiącej na krwotok Jezus rzekł: „Córko, twoja wiara cię ocaliła (Mk 5,34). Do niewidomego z Jerycha, który błagał: „Synu Dawida, ulituj się nade mną , (Łk 18,38), Jezus rzekł: „Przejrzyj, twoja wiara cię uzdrowiła (Łk 18,42) Co więcej, można wręcz powiedzieć, że brak wiary poniekąd „blokował realizację cudu. W swoim mieście rodzimym, w Nazarecie, Jezus jak piszą Ewangeliści „nie mógł zdziałać żadnego cudu (Mk 6,5), „z powodu ich niedowiarstwa (Mt 13,58). W Ewangelii św. Marka czytamy słowa: „I nie mógł tam zdziałać żadnego cudu, jedynie na kilku chorych położył ręce i uzdrowił ich. Dziwił się też ich niedowiarstwu (Mk 6,5-6). Jakże często czujemy się niedowiarkami, czy też ludźmi małej wiary. Bóg wszechmogący jest wstanie i temu zaradzić, gdy będziemy Go prosić o wzrost wiary. Święty Łukasz pisze, że „Apostołowie prosili Pana: Przymnóż nam wiary (17,5). Pouczająca jest w tym zakresie historia uzdrowienia epileptyka. Ojciec chorego prosił Jezusa w słowach: Jeśli możesz co, zlituj się nad nami i pomóż nam! Jezus mu odrzekł: Jeśli możesz? Wszystko możliwe jest dla tego, kto wierzy

Gość karcia93
Może i masz racje... :) a ma ktos jakies doswiadczenia..?

Gość zagubiony2244
Niewiele mogę napisać, bo po prostu rzadko kiedy używam tego, ale wierzę w 100% i mało mnie obchodzi, że ktoś zaprzecza. Nauczyłem się to ignorować. Mi pomogło w zwalczeniu nerwicy natręctw, uspokojeniu myśli, w poznaniu pewnej dziewczyny. Nawet nie wiem kiedy to się stało, bo naprawdę nie przykładałem się specjalnie do tego. Obecnie jeśli nie zabraknie mi chęci, będę usiłował zwalczyć trądzik samą wiarą, oczywiście nie myśląc o twarzy jako poharatanej, lecz czystej, pięknej ;) myślę, że wątpliwości nie pojawią się, ale na razie nie wiem czy właśnie tego na poczatek chcę. Może jest coś ważniejszego :o

Gość doceniona
Postanowiłam poprawić swoje finanse - na kartce napisałam kwotę podwyżki, jaką chciałabym otrzymać i zaczęłam mysleć, że juz tę podwyżkę mam. Ciężkie było to myslenie, bo żadne podwyżki się nie szykowały. Zaczęłam więc rozmyślać, co dalej z tym moim pobożnym życzeniem. I doszłam do wniosku, że po prostu pójdę do szefa, zaprezentuję się jako pracowity, ale totalnie finansowo niedoceniany pracownik i zażądam podwyżki. Jak pomyślałam - tak zrobiłam. Dwa dni trwały rozmowy i dostałam tę podwyżkę i to w takiej kwocie, w jakiej chciałam!! Gdyby nie ta życzeniowa kartka to nigdy by mi do głowy nie przyszło, żeby iść i żądać podwyżki.

Gość karcia93
a wiecie co mnie zastanawia? chciałam przyciągnąc pewnego faceta i ostatnio zupełnie przypadkowo poznałam jedną osobę która sie z nim dosc dobrze zna... czy to może mieć jakis zwazek z prawem przyciągania? ;)

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
czytałam Sekret i wierze w prawo przyciagania, zawsze spełnia mi sie to o czym marze i czego pragne, nawet jesli czasem długo to trwa

Gość pawel44a
Witam, to prawda, że można pozbyć się trądziku za pomocą prawa przyciągania? szczerze pisząc stać mnie jedynie na maść cynkową wartą ze 2 złote. Nie mam na więcej.

Gość Adam Chytry
Ojciec pewnego syna, zachorował kiedyś na groźną chorobę płuc. Jego syn wiedział, że nikt nie może mu pomóc. Pewnego dnia spotkał na swojej drodze kapłana, któremu opowiedział o sytuacji swojego ojca. Kapłan sięgnął do kieszenie swojego nakrycia i wyjął kawałek kamienia w kształcie krzyża. Powiedział synowi, że ten drogocenny kamień ma wielką moc i uzdrowił już nie jedną osobę. Syn odkupił ten kamień za około 200 dolarów. Po przyjściu do ojca wytłumaczył mu, co to za kamień i jaką ma wewnętrzną moc. Ojciec nie tracąc chwili wyrwał kamień, położył się, położył go na piersiach, odmówił modlitwę i usnął. Na drugi dzień jego choroba ustąpiła. Badania lekarskie wykazały, że znikła ona całkowicie. To cud, czy czysty przypadek. Nie to jest czysta i twoja wewnętrzna uniwersalna moc podświadomości. Potęga podświadomości potrafi zdziałać takie cuda. Ojciec syna tak mocno uwierzył w moc i blask tego przepięknego kamienia, że jego umysł wytworzył niesamowita moc która go uleczyła. Tak strasznie mocno wpoił do swojej podświadomości, że ten talizman uleczy go na dobre. Kamień był niczym innym jak zwykłym kawałkiem drewna podniesionym z ziemi i oprawionym w złocie. Ojciec żył zdrowy przez kolejne 15 lat, umarł w wieku 89 lat. Jego choroba nigdy nie powróciła, a jego syn nigdy nie powiedział mu o tym, że kamień nie ma żadnej magicznej mocy. Gdyby to zrobił choroba ojca mogłaby powrócić. Do uwolnienia twojej potęgi podświadomości istnieje tylko jedna droga: jest nią twoja wewnętrzna wiara. Masz w sobie wartości duchowe, które uwalniane są dzięki świadomości i podświadomości. Podświadomość z kolei ulega sugestią, które kierują twoim ciałem. Powinieneś się dowiedzieć, że dzięki hipnozie człowiek jest w stanie wywołać wszelkiego rodzaju choroby. Zahipnotyzowanej osobie można zasugerować, że boli jej głowa, że ma gorączkę, że źle się czuje i tak się stanie. Można podać pod nos szklankę wody mówiąc, że jest to ocet, a osoba ta poczuje ocet. Choroby, jakie możemy zasugerować podczas hipnozy, wynikają z wyobrażeń w umyśle danej osoby. W takim razie w ten sam sposób, drogą duchową możemy leczyć wszelkie objawy. Pisząc to przypomniałem sobie przypadek, kiedy byłem młodym ratownikiem wodnym. Podczas kursu, nasz instruktor opowiedział nam historię o sile wiary, sugestii i podświadomości. Opowiem Ci ją: Dwóch ochroniarzy pewnego ośrodka pilnowało zbiorników. Jeden z nich powiedział koledze, że jeden zbiornik jest wypełniony wodą, a w drugim jest bardzo niebezpieczny kwas. Pewnego dnia ze zbiornika z kwasem pękł, a kwas wylał się na twarz ochroniarza. Jego skóra lekko się spaliła. Zawieziono go na pogotowie i przeprowadzono badania. Okazało się, że to, co się stało było nie możliwe, ponieważ nie wykryto żadnych substancji, które mogłyby spowodować oparzenia jego twarzy. W zbiorniku z kwasem była woda. Jego kolega tylko żartował, że tam jest kwas. W takim razie, czy to woda mogła spowodować tak silne obrażenia twarzy? Nie. To zasugerowane podświadomości informacje z tym, co jest w zbiorniku oraz świadomość skutków dostania się tej substancji na skórę. Teraz coraz więcej osób przekonuje się co do siły cudownej potęgi podświadomości. Obecnie wszelkie przypadki niesamowitych ludzkich uleczeń nie są spowodowane cudami, lecz są kwestią silnej wiary we własne uzdrowienie. Są wynikiem psychiki i potęgi naszej uniwersalnej, a wręcz magicznej podświadomości. Ja obecnie jestem zdrowy i będę zdrów, ponieważ teraz pisząc te słowa automatycznie programuje w głowie to, że jestem zdrowy będę zdrowy i zdrowym pozostanę. Słowa kodowane w umyśle mają potęgę, słowa wypowiadane na głos są jeszcze mocniejsze, bo wpływają na nas. Cokolwiek robisz w swoim życiu, twój stan fizyczny i wewnętrzny porządek jest tylko twoim stanem psychicznym. Dlatego dbaj, aby twoja kondycja psychiczna była w odpowiednim stanie do tego, aby trzymać w kontroli całe twoje życie. Takie małe ćwiczenie dla ciebie. Co dziennie rano w południe i wieczorem zamknij oczy na 10 minut. Podczas tego czasu włącz sobie relaksacyjna muzykę, możesz ją znaleźć na moim blogu w zakładce polecam. Usiądź wygodnie lub połóż się i wyobrażaj sobie siebie całego, że jesteś zdrowy silny i wspaniały. Twoje całe ciało, twoje życie i cały świat, jest pozytywnie nastawiony do ciebie, a wydarzenia i sytuacje, jakie cię spotykają są po to, aby kierować cię do bycia zdrowym, szczęśliwym i w pełni spełnionym człowiekiem w swoim przepięknym życiu. Pozdrawiam Adam Chytry www.silaprzyciagania.com.pl

Gość zagubiony2244
Polecam książkę Potęga podświadomości i film Sekret. Nie każdemu odpowiadać mogą napisy, dlatego polecam dubbing. Trafia skutecznie do widza, nie trzeba pilnować czy się wszystko przeczytało itp. Jest też czasem polecana Moc podświadomości, nie jest długa, ale niektóre cytaty mi nie pasują, dotyczą przyszłości, a nie teraźniejszości (albo błędne tłumaczenie, nie wiem). Film trwa 1,5h , nawet jak nie chcecie czytać, to film chociaż obejrzyjcie :) sam się dziwię, ale to działa, chociaż mało używam tego prawa. Nie jestem tak bardzo zmotywowany, choć czas biegnie. Chciałbym pozbyć się trądziku w pierwszej kolejności, ale nie jestem pewien jak formułować prośby, tzn. w sprawach nie dot. wyglądu potrafię, nie jest to trudne, ale teraz cóż... wizualizuję siebie z czystą cerą, staram się poczuć radość z tego powodu, tak robię przed snem. Czasem rano, za dnia nigdy. Wiem też, że świadomość najlepiej jakby była mało aktywna, wtedy szybciej to trafia do podświadomości, ale to trochę trudne, bo łatwo zasnąć i myśleć o czymś zupełnie innym. Polecam rozluźniać ciało, wyobrażajcie sobie zegar i wskazówki, które się zmieniają co co sekundę, 10, 9, 8, 7.. z każdą cyfrą rozluźniajcie całe ciało, ale bez napinania siłą, myślę, że wiecie jak to robić. Potem siebie oglądającego drzwi na prostym korytarzu i to samo 10, 9.. do drzwi z nr 1 i dalej windę. Tak samo, z piętrami. Co każdą pomyślaną cyfrę rozluźniajcie ciało. Ta metode polecał jeden koles na forum, oczywiście jak jesteście bardzo senni, to nie róbcie tego, bo po co skoro jesteście już wyluzowani ?? przejdźcie od razu do wizualizacji i pamiętajcie o pozytywnych emocjach w trakcie :) sama wizualizacja i pozytywne myślenie, to za mało !! tak w Sekrecie mówią.

Gość zagubiony2244
Przypomnijcie sobie dzień przed końcem roku szkolnego albo jakąś miłą wycieczką, czyimś przyjazdem. Wtedy sądzę, że wiele osób nie może się doczekać, zasnąć, wiruje im w brzuchu, odczuwają radość. To jakby samoistnie się pojawia, we wrześniu czy listopadzie trudniej byłoby to poczuć, ale czytałem, że emocje nie muszą pojawiac się same. Nie musimy na nie czekać, choć tak byłoby najlepiej. Możemy sami je wywołać, poczuć się tak jakbyśmy dostali upragnioną rzecz, czytałem, że tak można, byle nie męczyło nas to. Jak czucie przyjemności wynikających z otrzymania odpowiedzi na nurtujące nas pytania czy spełnienia się naszych pragnień nas męczy, to może być cieżko..ja sam chyba będę prosił o więcej energii i motywacji, a potem dopiero przejdę do robienia sobie prezentów. Wierzę, że zrozumiem w pełni to prawo i poznam kogo będę chciał :) aha i coś do próśb to podobno nie można wpływać na wolę innych, wiec jak chcecie być z dziewczyną, to wyobrażajcie ją sobie np. o wyglądzie tej w której się kochacie, ale nie może to być ta sama osoba z nazwiska. Sami nadajcie imie, charakter, zainteresowania, a otrzymacie zbliżoną wyglądem dziewczynę do tej z Waszych wyobrażeń . Tak czytałem. Ogólnie cechy będą zachowane. Ale jedno mnie ciekawi, chciałbym, aby przyszła do nas w gości pewna osoba z rodziny, myślicie, że dzięki prawie przyciągania może się to stać czy jednak będzie to naruszenie z mojej strony, jak myślicie?? Czy za bardzo nie wpłynę na nią?? Bo przecież mowa o konkretnej osobie.

Gość zagubiony2244
albo wiecie co? losy. TAK !! :) losy na loterii. To dobry przykład. Kto choć raz kupił pewnie wie jak to do wieczora ŁATWO czuć się milionerem. To po prostu się czuje. Jak zagraliście, na pewno rozumiecie. Właśnie tak powinniście się czuć, tyle że dłuższy czas, ale to zależne od siły wiary. Czym większa tym szybciej się spełni, choć na swoim przykładzie powiem, że nie ma reguł, ja np. słabo wierzyłem, ale wierzyłem i spełniło się.

Gość Prowadziłem przez 5 lat audycj
Mi się nie udało osiągnąć tego, czego chciałem. Kiedy myślałem o poztywach nigdy ich nie dostawałem. Sprawdza się tylko przy negatywach.

Gość karcia93
od czasu jak zaczelam pozytywnie mysleć, że w końcu poznam pewnego pana to zauwazylam, ze on często jest gdzieś niedaleko mnie itd... ostatnio myślałam, ze dobrze było, gdyby któregos dnia wracał z uczelni na piechotę, nie samochodem... i nagle patrze a on idzie sobie na nogach z kolegami... ale właśnie tu jest mój problem...Gdy już sobie wyobrażę coś co chciałabym otrzymać, to zaistnieje taka sytuacja w rzeczywistości ale nie dzieje się to, co chciałabym żeby się stało ( w tym przypadku mam na myśli gdyby np. jego znajomi akurat zagadali do mnie, bo trochę ich znam, i miałabym okazję poznać bliżej i jego...) i zawsze tak jest... wyobrażę sobie jakąś sytuację z Markiem to zaistnieją wyobrażone okoliczności, ale on jakby nie bierze w tym udziału tak jak sobie to wyobraziłam... :( Doradźcie coś... może coś robię źle..? jakieś sugestie...? czy na to może trzeba więcej czasu...? pomóżcie, będe bardzo wdzięczna :)

Gość gość
Jestem osobą przesądną, chociaż w kwestiach finansowych zawsze starałem się twardo stąpać po ziemi. Otwierając swój biznes zamówiłem kompleksową sesję rytuału przyciągnięcia pieniędzy na stronie http://moc-energii.pl/4.html . Biznes dość szybko się rozkręcił, oczywiście aby osiągnąć sukces finansowy musiałem się dużo napracować, ale muszę przyznać że w wielu sytuacjach też dopisywało mi szczęście. Jeśli ktoś nie umie pracować żadna magia mu nie pomoże, ale jeśli ktoś jest pracowity rytuał może dopomóc w pewnych sytuacjach.

Gość gość
ty se rozum przyciagnij

Gość gość
przyciagasz to o czym myslisz.

Gość gość
powiedz znajomym zeby cie z nim zapoznali.