Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie znam sie na tym zupelnie..

Jaki kupic rozmiar ubranek dla dziecka w wieku 3 miesiacy?..

Polecane posty

Chce kupic ubranka np sukienke czy spioszki dla bratanicy na chrzest, wiem, ze w chwili urodzenia miala 2700 i 52 cm (dluga ale chuda), po 6 tygodniach zycia ma juz 4,1 kg. Niedlugo chrzest,wtedy bedzie miec 3 miesiace, ile moze miec dlugosci,jakie rozmiary kupowac?........

Gość parufffka
Moja corka miala 52cm przy urodzeniu po 3 mcach 65cm

Gość heryta
Zapytaj to nie grzech,mnie chrzestna zawsze pyta. Ale sądzę że jak kupisz 62 do 74 to nie popełnisz błędu Moja startowała z 62 a miesiąc później 74 nosiła Jako 3miesięczna 80 Ale jeśli to nie ma być bielizna to ja bym zapytała bo jak kupisz coś sezonowego a będzie za wielkie to na drugi rok może już byc za małe.

Gość heryta
Nie ma rozmiaru 65 -po 62 jest 68.

większość dzieci nosi już 68 niektóre nawet 74 z tego co piszesz maluch urodził mały więc spokojnie możesz kupić 68 ,powinno być dobre na jakiś czas ,no chyba że chcesz kupić np odpowiedni zestaw na np lato a nie na teraz to weż74 większość dzieci nosi go do 9-10 mies.Trzeba też pamiętać że różne firmy to różne rozmiary mój syn ma 14 mies a ma w swojej szafie bodziaki 68 które są dobre ,ale większość ubrań ma 80 i 86 . a najlepiej to zapytać mamy jaki rozmiar kupują .

Gość muniek83
heryta hahaha rozwaliłaś mnie kobieto :D chyba lubisz jak dziecko topi się całe w ubraniach, 3 miesięczniak w rozmiarze 80 :D buhaha mój syn jest cały czas na 90 centylu jest dużym dzieckiem a rozmiar 80 nosił jak miał 8 miesięcy.

Gość hbv
proponuje 68

Gość są przeciez ubranka
w rozmiarze 3-6 m-cy-takie beda najlepsze

Gość niedoświadczona mamka
Mój mały nosi 68, ale niektóre ubranka w tym rozmiarze są w sam raz, a niektóre za duże. Lepiej jakbyś zmierzyła dotychczasowe ubranko i zrobiła to w sklepie. Rozmiar rozmiarowi nie równy.

Gość zapraszam do mnie
Mój synek za kilka dni skończy 5 miesięcy i nosi 68-74 a urodził się duzy 4,300 Myślę, że 68 to będzie w sam raz ;)

dzieki, zaryzykuje 68

Gość gość
Kup najlepiej na 3-6mies. czyli około 62-68 będzie mieć na dłużej :)

Gość apaulina
heryta chyab pomyliłąs cos 80 to na roczniaka a ty autorku spokojnie kup na 68 a najlepij zapytaj matki bo moze matka dziecka tez kupi wiec niepotrzebnie wydasz kase

Gość apaulina
68 lepiej bo w 62 długo sie nie nachodzi

Najlepiej zapytaj mamy dziecka. Moja mała miałą przy urodzeniu 52 cm i 3170 wagi. Takie dziecko bardzo szybko się zmienia. Chrziliśmy ją jak miała 2 miesiące i ledwo mieściła się w śpioszki 62, swobodnie wchodziła wtedy w rozmiar 3 miesiące (ale to inny typ rozmiarówki). Teraz ma ponad 4 miesiące i "kończy" rozmiar 68 (ma 67 cm długości). Jeśli będziesz kupować nie wg polskiej rozmiarówki to polecam "3 m", ale jeśli wg polskiej, to poradź się mamy dziecka, czy nadal rośnie b. dynamicznie i czy rozmiar 68 nie będzie na małej wisiał. Pozdrawiam

Gość gośc mama
Ciezko powiedziec.... corka ma 3 m a ma rozmiar 74 ...dokładnie dziś