Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jina5555

Natrętny telemarketing, nękanie

Polecane posty

Gość jina5555

Po prostu już odechciewa mi się odbierać telefon stacjonarny. Tylko jedna i ta sama firma oferująca usługi tel, dzwonią praktycznie codziennie. Od paru tel. zaznaczam wyraźnie ,że oprócz tego ,że nie jestem zainteresowany ofertą to nie życzę sobie dalszych kontaktów. Niestety dalej dzwonią. Czy to już nie jest czasem przestępstwo nękania: "Art. 190a. 1. Kto przez uporczywe nękanie innej osoby doprowadza ją lub osobę jej najbliższą do uzasadnionego odczuwania strachu lub narusza jej prywatność, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. 2. Tej samej karze podlega, kto złośliwie wykorzystuje dane osobowe innej osoby celem narażenia jej na szkodę materialną lub osobistą." Co zrobić aby uwolnić się od natrętów? Czy oni specjalnie mnie nękają aż się złamię i wyłudzą kasę?

Gość jestem tu przypadkiem
na telefon stacjonarny wszystkie nieznane telefony to spam !!! najlepsza jakas KURWA co co roku dzwoni zweryfikowac dane do ksiazki telefonicznej ja co roku mowie, ze nie chce, zeby moje dane byly w tej ksiazce , ona mowi, ze sobie zapisze, a za rok znowu dzwoni kurwa niech zdycha na raka jebany wlasciciel tej firmy szkoda jednak wysilku zeby zdobyc ich dane, szukac adwokata, procesowac sie w sadzie itp w Twoim przypadku, jak TA sama FIRMA DZWONI CZESCIEJ, TO MOZE JEDNAK WARTO

Powiedz ze zyczysz sobie usuniecia z bazy danych. Jak zadzwoni zmow, poinfformuj, ze wszystkie rozmowy sa nagrywane, poniewaz zamierzasz ich podac o nekanie. Spytaj rozmowce o nazwisko i o to skad maja Twoj numer. Spytaj czy dotarlo ze nie zyczysz sobie tel

Gość nggkkiydcjj
ja mialem podobnie. tyle ze mieszkam w uk. Ta sama firma dzwoniła do mnie ze 3 razy dziennie i przez 7 dni w tyg. w końcu sie wkurwilem na maxa bo ile można, jak zdzwonili po raz setny to odebrałem tel i przyłożyłem go do tylka i w tym czasie pierdlem ;))) skutek ? od 4 msc mam spokój.

Gość a co jeszcze???
nazwisko osoby dzwoniacej i powtorzenie nawzy firmy powiedz im ze czujesz sie nekana i ze nagrywasz ich rozmowy i jeszcze jeden telefon i zglaszasz sprawe na policje-powinno zadzialac

Gość mądry gość number łan
jak zdzwonili po raz setny to odebrałem tel i przyłożyłem go do tylka i w tym czasie pierdlem nie dosc ze analfabeta, to jeszcze bajkopisarz

Gość nggkkiydcjj
zadny bajko pisarz tylko to było na fakcie i czy w to wierzysz to gowno mnie to obchodzi

Gość Jina5555
Niestety kiedy zdążę wypowiedzieć pierwsze zdanie przykładowo : "Wielokrotnie już do mnie dzwonicie, nękacie!. Tymczasem za każdym razem powtarzam ,że nie życzę sobie dalszych telefonów...." Telemarketer mi przerywa i szybko się rozłącza " mówi dziękuje", nie daje mi dokończyć zdania !!! Cwaniactwo, tym samym nie zdążę go "poprosić" aby się przedstawił,usunął natychmiast moje dane z bazy marketingowej, czy postraszyć prokuraturą. I tak w kółko, nie wiem po co...

Gość gość
To jakaś plaga! Dzwonią po kilka razy dziennie od lat! Upierdliwe babska!Człowiek lata jak głupi po to, żeby po prostu zakląć i odłożyć słuchawkę. Są takie , które nie dają za wygraną i dzwonią do oporu, raz za razem,a nawet takie, które są oburzone ,że nie ma się ochoty na wysłuchiwanie ich ofert dotyczących wspaniałości garnków, pościeli, nagród, darmowych wycieczek itp bzdur! Bezczelnie potem dzwonią i same odkładają słuchawkę. Nie dość reklam w telewizji, prasie, w radiu,na wystawach, wszędzie gdzie okiem sięgnąć? Szału idzie dostać! Jakim prawem ,ktoś nęka mnie uporczywie w moim domu?!Właśnie przed chwilą wydzwaniała do mnie po uprzednim moim wyłączeniu się..musiałam kłaść słuchawkę obok ...i jest bezkarna!