Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatpolnymożemak

Ile czasu można robić remont mieszkania?

Polecane posty

Gość kwiatpolnymożemak

50 m2. Chodzi mi o gładzenie ścian, nowe tynki w środku, położenie płytek, paneli. Mój narzeczony w ciągu 2 tygodni razem z bratem zrobili jedynie sufit w małym pokoju tzn wyrównali go tylko. Krew mnie zalewa że tyle czasu miał i nic prawie nie zrobione.

Gość e3fewfqw
:D Pewnie wódkę żłopali przez większość czasu. :classic_cool:

Gość BoJaTakWlasnieMysle
Słusznie się wkurwiasz ;) w dwa tyg można wiele rzeczy zrobić.

Gość kwiatpolnymożemak
wódki nie pili, ja kupiłam materiały on miał się tym zająć by to zrobić :( ale widzę że będę musiała wynająć kogoś kto się tym zajmie bo im zejdzie z 10 lat ten remont.

Gość kwiatpolnymożemak
czasu to my za dużo nie mamy, bo w czerwcu po ślubie mieliśmy się wprowadzić, a jutro już marzec się zaczyna.

Gość migote
100 m2 domu remontowaliśmy pół roku, a kasa była... Z tym, że to był remont kompleksowy. Mamy teraz schody Prudlik i generalnie stawialiśmy na rozwiązania wysokiej jakości.

Gość migote
dupsko piecze, ale było warto

Ja z moim facetem przez 2 dni pomalowalam pokoj (z malym rownaniem scian), ale dla pracowalismy tyko 6h dziennie, dokupywalismy farby i czekalismy az wyschnie. Sufit to max dzien dwa a w miedzyczasie mozna robic co innego.

Gość markiszka
Nawet cały rok - http://forum.meble.pl/ Poczytaj tam - ludzie opisują swoje historie z remontami. Można się nieźle uśmiać, jajca jak berety ;-)

Gość gość
Całe tygodnie, a nawet miesiące... W naszym przypadku problem udało się wyeliminować prostym sposobem - zatrudnilismy Pewex, który usuwał gruz, zrywał ściany, połodłogi, czyścił piwnicę. I to się opłacało. Bez konkretnych narzędzi te prace trwają wieczność.

W dwa tygodnie znajomy robił nam całe mieszkanie 48 m tzn kładł panele, wyrównywał ściany, malował, zakładał foto tapetę, płytki w łazience i w kuchni, na balkonie płytki, potem jeszcze były składane meble, żyrandole zakładane i wszysko na gotowo :) i to bez wielkiego pośpiechu i z przerwami bo gips musiał schnąć...tylko że to był prawdziwy fachowiec, od wielu lat w branży :)

A co do tego ile można to można bez końca :D ja np wiecznie mam jakieś pomysły i gdyby nie mąż i bałagan związany z remontem mogłabym ciągle coś zmieniać :p

Gość gość
My 66 metrów robiliśmy pół roku. Tak działają "fachowcy". Po drodze część prac wykonywaliśmy sami. Zanim kupiliśmy wiertarkę Celmy trochę czasu minęło, a wcześniej na starej wiertarce to była droga przez mękę, ale wiecie jak jest... człowiek zawsze najmądrzejszy...

Gość gość
no chyba kilka miesiecy tak na serio :) www.youtube.com/watch?v=-3J8KSM8Zeg

Gość gość
Zalezy co sie robi. U mnie remont trwał dwa tygodnie. Dla wszystkich którzy są w trakcie mam jedną radę: szukajcie oszczędnosci i porównujcie ceny. Bardzo często na najmniejszych rzeczach można dużo zaoszczędzić np ganizda i włączniki warto kupić tu http://www.schima.pl/home/dom-i-mieszkanie/