Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna mama z drfjhoifvjhe

ILE ZA PRZEDSZKOLE SAMOTNA MAMA BEZ PRFACY

Polecane posty

samotna mama z drfjhoifvjhe ile placi sie za przedszkole?podobno zalezsy to od dochodow, ja nie mam formalnie zadnych bo pracuje na czarno?jak to rozwiklac?i jesli nie mam alimentow ale jestem panna z dzieckiem to amm status samotnej matki?moje edziecko ma jakies wieksze szanse na przedszkole?w ogole sie na tym n ie znam, pomozcie:*

jesli nie pracujesz to raczej twoje dziecko ma marne szanse na przedszkole

pracuje ale "na czarno"bez zadnej umowy mam starus bezrobotnej ale de facto zapiedzielam przeciez zawodowo..jak torozwiklac?

kochana dla przedszkola nie masz umowy o pracę - nie masz pracy. twoje dzeicko nie będzie uprzywilejowane bo TY nie pracujesz i mozesz sie nim opiekowac, na miejsce twojego dzeicka "wskoczy" dziecko pracującej legalnie matki

To jest właśnie najlepsze Samotna mama bez pracy, daje dziecko do przedszkola. Pracuje na czarno i mieszka z facetem ;P (często tak jest ;)) A matki pracujące legalnie, płacące podatki, mające normalne rodziny muszą szukać prywatnych przedszkoli

no to lipa oboje zdechniemy z glodu bo ja nie mam legalnej roboty a ze soba dziecka nie moge brac:/ oto wlasnie polska:/

Gość meaaa nie wiesz to nie pisz!!
meaaa,-pierdzielisz:O u mnie w przedszkolu ( a mieszkam tam gdzie ty-w S-cu)nie trzeba zaswiadczenia ze sie pracuje-pisze sie jedynie oswiadczenie,ktorego nie trzeba potwierdzac!

Gość jetsess?
tak jestes samotną matka w dodatku nie pracujaca wiec masz pierszesnwto do przedszkola. co do oplat chyba tak samo bedziesz placic jak inni ale to i tak sa grosze moze z 300zl za caly miesiac a opiekuja ci sie dzieckiem od świtu do nocy. tylko pamietaj zadnych umów nie podpisuj pracuj dalej na czarno by miec dalej status bezrobotnej bo wtedy na bank ci dziecko przyjma.

to co moja wina ze nie mam legalnej roboty??????jestem po polonistyce, nie ma dla mnie pracy:( jestem opiekunka,z czegos musze zyc.nie generalizujcie nikogo nie okradam chce tylko moc pracowac na nianie mnie nie stac

to ciekawe że moja córka nie dostała się do państwowego przedszkola w Sosnowcu :D a składalismy papiery do 4! mimo, ze obydwoje z mężem pracujemy na pełny etat - umowa o prace ręka rękę myje :D jak masz znajomosci to i wszędzie bez papierka sie wcisniesz :)

aha i do tych 4 przedszkoli składając dokumenty musiałam przybić firmowa pieczątke i wpisać telefon do pracy: przedszkole na Wawelu, przedszkole słoneczne na piastów i 2 przedszkola na środuli to nie wiem gdzie nie trzeba zaświadczen ::D może na zadupiej niwce :P

Gość jetsess?
meaaa a katarzyne w. znasz moze , matke tej madzi?

to ze skladalas do 4 moglo zdecydowac ze nie przyjeli twojego dziecka-po co mieli ryzykowac ze to wlasnie z ich przedszkola zrezygnujesz? zawsze najpierw sa ci co skladali do jednego-bo z nimi nie ma opcji wycofania sie we wrzesniu!

przedszkole w centrum miasta:D

Gość jetsess?
a skąd niby inne przedszkole mialo wiedziec ze meaa skladala jeszcze do 3 innych?

no jasne :D i 40 przedszkoli dzwoniło miedzy sobą omawiając każdego "kandydata" z kilkuset :D czy aby przypadkiem nie złożył papierów do innego przedszkola :D w sosnowcu nie ma internetowej bazy przedszkoli wiec nie mogli wiedziec gdzie jeszcze składałam papiery

bo zaznacza sie to na wniosku

aha i jeszcze jedno mam orzeczona niepelnosprawnosc w st.umiarkowanym, tp cos zmienia?

aha i Katarzyny W. nie znam :D Bartka pośrednio, tzn moi bliscy znają... dluga historia

Gość jetsess?
a jaki idiota zaznaczylby ze skladal jeszcze do 10 innych. wiadomo ze kazdy zaznacza ze tylko do jednego zlozyl by nie odstraszac wlasnie tym ze pozniej we wrzesniu mozna sie wycofac. i co teraz?

Gość malinowka
u nas w miescie mozna do kilku przedszkoli a w miescie 15 km dalej nie mozna bo wszystkie dokumenty sa w systemie u. miasta! jak ktos złozy do wiecej niz jednego przedszkola to dyskwalifikuja :-(

na wniosku obowiazujacym w tym roku jest pytanie-do ilu jeszcze przedszkoli sklada sie wniosek-pierwszenstwo maja ci co tylko do jednego-wiadomosci z pierwszej reki-od dyrektorki tego przedszkolao ktorym pisze

na wniosku nie było rubryczki czy składałam papiery do innego przedszkola :D chyba wiem co wypełnialam nie? było co było. dziecie poszło prywatnie i suma sumarum ciesze się z tego niezmiernie ;)

Gość jetsess?
meaa nieźle, to pewnie chodzisz czasem lub byla tam na tym mostku na tej rzeczce co tak czesto bylo na poczatku w tv, ze tam niby porwana madzia zostala?

i bardzo dobrze:P:D

no to jak sie cieszysz to po co pierdolisz i innym zyczysz jak najgorzej?

nikomu nie zyczę jak najgorzej :) tylko wkurwia mnie jak ktos kręcący na lewo zabiera miejsce potrzebującym ot co jetsess? - bardzo dobrze znam tę okolicę :( tzn okolicę tego rzekomego porwania :( bywam tam codzien. a koło miejsca ukrycia zwłok Madzi przechodziłam codziennie na uczelnię i na basen :(

Gość malinowka
nie ma we wniosku o to czy skladało sie do innego przedszkola!! mam ten wniosek przed soba dzisiaj odebrałam!

Gość jetsess?
zacytuj gdzie meaa xle komus zyczy? czekam

praca na czarno to krecenie na lewo? a nie przyszlo ci kretynko do pustego łba ze jak ktos nie ma wyboru to idzie do takiej pracy i sie cieszy ze pracuje i zarabia????????????????????