Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotna mama z drfjhoifvjhe

ILE ZA PRZEDSZKOLE SAMOTNA MAMA BEZ PRFACY

Polecane posty

Gość jetsess?
meaa tzn przechodzilas kolo tego miejsca gdy madzia tam leżala jeszcze? brr nieźle :( wiem ze to okrutne ale z jednej strony mamy z sosonowca napewno poczuly lekka ulge gdy dowiedzialy sie ze jednak zadnego porywacza nie ma..

ale dlaczego mnie obrażasz? brak ci argumentow i walisz z grubej rury by wydac się mądrzejszą? :D :D

dokladnie, jak nie ma dla mnie legalnej roboty to mam zdechnac z glodu i dziecko zamorzyc????

Gość meaaa nie wiesz to nie pisz!!
ty walisz z grubej rury nadęty babonie przeczytaj swoje wypociny raz jeszcze-jak jestes w miare inteligentna( chociaz nie sadze) to moze cie oswieci jaka jestes chamowata:O

autorko, wg takich jak meaa masz zdechnac z glodu razem ze swoim dzieckiem zeby przypadkiem nie blokowalo miejsca jej dzieciakowi w przedszkolu szkoda slow

aha i tak, uważam że praca na czarno to kręcenie na lewo. wybacz, ale ja ciężko pracuję by opłacić zus i podatki a ktoś śmieje sie ze mnie i jeszcze podpierdziela mi miejsce w przedszkolu :D uwazasz, ze praca na czarno jest uczciwa? bo skoro uwazasz, ze to nie krecenie na lewo to tak myslisz :D jetsess? - szczerze? tak! ulżyło wielu ludziom... mnie też... mając małe dzeicko zaczełam sie obawiac czy jest bezpieczne w przedszkolu, czy ktos go z niego nie uprowadzi skoro prawie pod moim domem porwali niemowlaka! ale szkoda mi tej maleńkiej Madzi strasznie :(

Gość jetsess?
meaaa nie wiesz to nie pisz!! zazdroscisz jej ze ma meza, śliczna córeczke, pracuja obydwoje i na nic im nie brakuje, zazdrość az ci uszami paruje :D :D

nie no serio-rece opadaja:O szkoda czasu na dyskusje z toba-i tak nie zrozumiesz -za głupia jestes:O autorko-powodzenia z przedszkolem:)

jasneeeeee-zazdroszcze:D:D:D

jetsess? - szkoda gadac naprawde ;) nie warto wdawac sie w dyskusje. jest pewno mądre powiedzenie: "Nie rozmawiaj z idiotą, bo sprowadzi Cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem, aż w końcu ludzie nie będą dostrzegać między wami różnicy" :D i tego sie trzymam jesli ktos nie widzi różnicy między pracującym uczciwie i domagającym sie swoich praw człowiekiem z zwyczajnym złodziejem, który ma innych uczciwych ludzi w dupie to jego problem :D

Gość jetsess?
meaaa tak, mi tez madzi strasznie szkoda i bóg wie co ona przed smiercia przezyla, ale mi jako mamie tez ulzylo, ze nie ma porywacza ktory odwazyl sie zabrac takie male dziecko, wogóle dziecko! poczulam ulge jak sie do wszystkiego kaska przyznala.

Gość malinowka
dziewczyny chyba nie o to w tym chodzi!!! mea ma troche racji! bo to jest forma krecenia, sama jestem wkurzona jak w moim przedszkolu widze adres zameldowania ojca i matki inny niz adres dziecka!!! wkurza mnie to bo wiem ze dziecko jest fikcyjnie gdzies zameldowane zeby miec w tym miejscu przedszkole, tak samo z pracą :-0 ni wazne, masz pieczatke zakladu pracy ok, nie masz to Ci wniosku nie przyjmą

nic jej nie brakuje oprócz odrobiny empatii i zrozumienia dla innych w gorszej sytuacji:O:O:O a ty jestesss spadaj dalej ekscytowac sie sprawa małej Madzi-moze poczytaj fakt-to taki szmaciak na twoim poziomie:O

meaaa taka cwana jestes? uwazasz ze dobrze bym zrobila idac po studiach magisterskich na sprzataczke za 800zl na legalna smieciowa umowe????a to ze prace mam z ogloszenia za 1000zl bo rachunki placic trzeba i zyc to juz jestem kretaczka?nie zycze ci zle ale jakbys stracila te swoja legalna prace to inaczej bys spiewala moje dziecko ma cierpiec dlatego ze temn kraj jest chory?zreszta znajdz mi legalna prace dla osoby po polonistyce z orzeczona niepelnosprawnoscia a cie ozloce i nie bede wiecej krecic na lewo

Gość jetsess?
meaa czy Ty wiesz cos o kamili 21 co ma 3 dzieci? czy ona moze prosila gdzies o jakas pomoc?

Gość jetsess?
meaaa nie wiesz to nie pisz!! te nie zestraj sie czasem :D

i n igdzie nie napisalam ze mam "uczciwych" w dupie i chce im jak to mowisz podpierdzielic miejsce.chce miec tylko szanse na to, by moc wyzywic i utrzymac swoje dziecko a do roboty wziac jej ze soba nie moge

Gość popjeans
Mea, wez się opanuj z tymi tekstami.Ile w tobie jadu kobieto.

a kto ci droga autorko kazał polonistykę kończyc? równie dobrze mogłabys skonczyc filozofię czy inny równie perspektywiczny kierunek ;) ja nie oceniam, różne sa sytuacje życiowe i do tej pory nie obchodziło mnie to co kto robi, ale w momencie gdy to wkracza w moje życie i utrudnia mi je - nie mogę siedziec bez słowa, muszę sie odezwac. aha i tak, poszłabym za sprzątaczkę jakby było trzeba - żadna praca nie hańbi, ale nigdy niczego bym nie ukradła, ani nikogo nie okradła (państwa również) jetsess?- nie znam niestety Kamili :( nie wiem o co chodzi, ale jakis temat tu ostatnio o niej widziałam

Gość jetsess?
ok dzieki meaa, pozdrowinia dzieki

Gość doświadczona w rekrutacji
jesli jesteś samotna mamą to masz (niestety) pierwszeństwo w przedszkolu i Twoja praca a raczej jej brak (z formalnego punktu widzenia) nie ma tutaj nic do rzeczy. We wniosku zakreśl rubrykę samotna matka i masz na start tyle punktów że przyjęcie gwarantowane. U mnie w krakowskim obleganym przedszkolu w ostatnim roku jeśli oboje rodziców pracowało to było za mało punktów aby dziecko się dostało...

ty masz dobrze z glowa?jak ja wkraczam w twoje zycie opiekujac sie staruszka?jak ja niby okradam panstwo?????to co mam sie isc powiesic, nie zasluguje na to byc zyc bo skonczylam polonistyke, ktora mnie fascyn owala i zawsze chcialam byc nauczycielka???

Gość doświadczona w rekrutacji
a co do opłat za przedszkole to nie ma żadnych zniżek z tytułu samotnej matki czy braku pracy, wszystkie dzieci płacą tyle samo. Jest zniżka na drugie i kolejne dziecko w tym samym przedszklou.

do autorki >> de facto nie masz pracy, więc przedszkole ci niepotrzebne. zatem żadnego pierwszeństwa nie masz. ps. też jestem po filologii i nie narzekam na pracę czy zarobki. nie użalaj się nad sobą :)

okradasz państwo nie płacąc podatku od dochodu chociazby :) a nie wkraczasz bezposrednio w moje zycie ale w innych pracujacych rodziców z twojej okolicy, którzy nie mają co z dzieckiem zrobic a musza isc do pracy ehh skoro nie rozumiesz to szkoda mojego czasu ;) życzę miłego dalszego kombinowania :D aaa pomyslałas o emeryturze?? moze lepiej pomyslec o legalnym etacie za te 800 zł ale z ubezpieczeniem emerytalnym? do 67 rż nie dociągneisz raczej na czarno :P a co potem? pozdrawiam i życzę powodzenia dobranoc!

a czemu piszesz "niestety"odnosnie pierwszenstwa saMOTNYCH MATEK?przeciez takim jest podwojnie trudno:(

Gość wkraczasz w nasze życie
uczciwie pracujących bo nie płacisz podatków, nie łożysz na emerytów, Twoje dziecko dostanie się do przedszkola a moje nie

doświadczona w rekrutacji >> w moim mieście tak (na szczęście) nie jest :)

Gość zupełnie nie rozumiem
Samotna matka pozostawiona na pastwę losu, przez ojca dziecka i co gorsze przez rząd, który tak bardzo zabiega o przyrost naturalny, ale żeby stworzyć samotnym matkom warunki pracy (w tym bezrobociu) i zadbaćo opiekę państwa nad dziećmi, gdy matka jest w pracy, to nie! Pracy nie ma, a jak matka pracuje na czarno, to z kolei przedszkola nie ma, sytuacja bez wyjścia, pozostaje chyba tylko żebrać, albo jeszcze gorzej. A premie rządowe przyprawiają o ból głowy! To skandal!

Gość malinowka
pierwszenstwo maja dzieci ktorych oboj erodzice pracuja najlepiej nie na zmiany, dzieci ktore juz chodzily do danego przedszkola, dzieci ktorych starsze rodzenstwo jest juz w danym przedszkolu a dzieci samotnych matek i matek bez zatrudnienia sa dalej w kolejce :- w wielu miastach sa prowadzone projekty finansowane z kasy UE i one prowadza grupy dla dzieci matek bezrobotnych, dzieci ktore nie dostały sie do przedszkoła w normalnym systemie ale to jest organizowane popołudniami :-( 34 godz. dziennie przez 3 miesiace ale popołudniami :-(