Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KarolinaaaG

Wielkie Przygotowania do PORODU w marcu 2012 !

Polecane posty

Nie jesteśmy pierwsze i nie ostatnie... jest tyle dzieci i mam szczęśliwych które dały radę i my TEŻ SOBIE PORADZIMY!!!a jak nasze skarby już będą z nami to nie ważne będzie jak nas bolało:)

pysiulek pojechała do tego szpitala? nic sie nie odzywa to chyba tak.. Urodzimy wszystkie nasze śliczne, zdrowe dzieciaczki :-) Napewno każda z nas będzie miała lekki poród :-))))

hej dziewczyny której lekarz powiedział że dziecko jest gotowe do wyjscia? Oprócz mnie i Anki jest jeszcze któras?

mi też powiedział że już jest gotowe... a teraz wybiera sobie odpowiedni moment:)

No cóż lekarza nie mam.. ale położna tak utrzymuje ;) Problem w tym, że mówiła to samo 2 tygodnie temu hehe Ale teraz niby jest juz główką w kanale..ale to wymacała więc na ile w tym prawdy- niewiem. Ale oddałabym już wiele by się zaczeło ..

A mnie teraz strasznie boli podbrzusze jak na @, hmm i co mnie dziwi chodzę "okrakiem" a jeszcze dziś poruszałam się prawie normalnie, i czuje jakieś ruchy w brzuchu ale to nie są raczej ruchy dziecka...

hmmm i co wy na to??? bo ja już sama nie wiem co mam myśleć... a brzuszek boli nieziemsko:/

Paula: spokojnie zobaczysz co się bedzie działo później...naraie czekaj, nieraz mialam takie bóle które trwały nawet godzinke i przechodzilo.

Paula wez prysznic - długi. Polewaj brzuch woda..jesli to przepowiadajace to sie uspokoja, jak porodowe to wrecz rozkręcą :)

paula jak bedzie bolalo przez jakis czas,potem przerwa,powiedzmy 10min i znowu i tak przez 2 godz to sie mozesz szykowac. ciekawa jestem co z pysiulkiem

Gość Justa8512
Plimka ją teraz już kończę 38 tydzień, termin mam na 20 marca:) mi tydzień temu trochę wód poleciało, nie miałam ani żadnych boli, ani skurczy i jak pojechałam na oddział to mi powiedzieli że nic się nie dzieje, że jeszcze dużo zostało i mam wracać do domu:) no i od tamtej pory cisza. Jak narazie nie mam żadnych oznak że poród tuż tuż, ale u mnie to inaczej niż u was bo raczej już nie doczekam się skurczy skoro po niedzieli mam mieć cesarkę:)

O masz a ja nic....żadnych objawów nadchodzącego porodu.A porodu boję się nieziemsko .Niby próbuję sobie przetłumaczyć ,że będzie ok ,nie ja pierwsza i ostatnia ,ale jakoś na mnie to nie działa.Jejku jak mi strasznie bulgocze w bebeszku.

Pani Tasmanowa ja szlam z nastawieniem,ze kazdy skurcz to jeden krok blizej do mojego malenstwa.. Lezac na lozku smialam sie sama do siebie,bo przyszlo mi do glowy,ze nie wytrzymam tego bolu,po czym nastepna mysl to "a jaki ja mam wybor?".trzeba bylo wytrzymac i wytrzymalam. Ale powiem Wam,ze jak juz maluch wyjdzie to jest tak niesamowite uczucie ulgi,ze szok..tak nagle,caly bol,napiecie,wszystko znika i nie mowie tu o odczuciach jakis umyslowych tylko czysto fizycznych... Spokojnej nocy Wam zycze :)

Bo;i mnie ciągle brzuch, chwilami ustaje ale po paru minutach znowu się nasila, często tak że nie mogę się wyprostować, żeby odszedł mi do tej pory czop nie zauważyłam, jak myślicie jechać do szpitala???? wcześniej miewałam bóle ale przechodziły a dziś prawie cały dzień się męcze. 38tc

boli przez 15min i na 5-8minut przestaje i po chwili to samo może minute lub dwie czas się się różni. ale ból się trzyma ciągle momentami tylko lekko ustaje a na dodatek boli mnie kręgosłup

nie wyglada mi to na skurcze porodowe,bo one trwaja ok 1-2min i przechodza na ok 10-15min.jesli bardzo boli to jedz i sprawdz

moim zdaniem jedz-niech sprawdza co i jak,dziecko najwazniejsze

pojechalismy do szpitala bo ciagle ze mnie lecialo. po usg i badaniu wyszlo ze mam 1,5cm rozwarcia. brzuszek boli jak na okres ale nie wiem czy to skurcze. (jak im pow ze nie wiem czy mam skurcze to byli w szoku jak mozna nie wiedziec)

tak ze leze sobie w szpitalu i czekam ;) mam robiony zapis ktg, brzuszek boli coraz mocniej. do rana wytrzymam. bede rodzic z Krzysiem wiec wam opisze wszystko. A moj synek wg usg ma tylko 2,800. Malenstwo. Tak czekalam, i sie doczekalam. Hm, bede pierwsza? ;)

hmm raczej tak:) ja dzwoniłam do szpitala kazali mi mierzyć czas pomiędzy bólem :( a boli niesamowicie:( tylko że wody mi nie odeszły

rozwarcie na 2 cm. boli jak cholera :( czekam do 5, bo ma przyjechac Krzychu. Kurcze, chce zeby juz przy mnie byl, nie chce cierpiec sama. Lekarka mowi ze urodze rano albo w poludnie i mam isc nyny Boooolii ! ! ! !