Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KarolinaaaG

Wielkie Przygotowania do PORODU w marcu 2012 !

Polecane posty

Hejka ja dalej w dwupaczku ;) Czkawke mój mały ma nawet kilka razy dziennie, od wielu wielu tygodni. Tak podobno cwiczy sobie płucka, nie sprawia mu to dyskomfortu jak dorosłemu hehe A po urodzeniu napewno tez bedzie mial! I wlasnie piszecie o kłuciach a mnie od jakiejs dluzszej chwili tak kłuje w pochwie! Nie mialam tak jeszcze.. Jakies przepowiadajace sie zdarzaly itp ale takiego kłucia niet. Hmm.. Ja juz stracilam nadzieje na porod przed lub w terminie :(

Angelowa ja też trace nadzieje na poród przed lub w terminie, chociaż czuję się juz fatalnie boli mnie wszystko zginać się nie mogę, cięzko mi wstać obrócić się na drugi bok w nocy to jednak mały siedzi i siedzi a taki stan utrzymuje mi się już od średnio 3 tygodni. Na początku bałam się o przedwczesny poród dużo leżałam i byłam na podtrzymaniu a jak już mogę rodzić to cisza.... U mnie dziś te kłucia są wyjątkowo najbardziej intensywne i najdłuższe.

czytałam że przed porodem znacznie spada masa ciała? czy u was też tak było? a jeśli tak to kiedy dokładnie zauważyłyście że ważycie mniej?

Byłam na spacerze z mężem... i podczas zaczęły mnie łapać skurcze ale nieregularne... teraz odczuwam cały czas silne kłócie w pochwie... nie wiem czy to normalne... i wydaje mi sie że maluszek sie słabo rusza... co robić?

Gość monka1978
paula, słyszałam, że może spaść waga ale mnie to nie dotyczy :) mam własnie wrażenie, że mi się apetyt zwiększył :)

Gość wiola12354
hej babeczki... wszystkie jeszcze w dwupaku??? ja sie czuje strasznie ostatnio

Gość monka1978
chyba wszystkie bez zmian :) cierpiące i wyczekujące :)

Hej. ja w nocy przespałam tylko 1,5godz tak strasznie bolał mnie kręgosłup przewracałam się z boku na bok i nic nie pomagało, a dziś maleństwo moje strasznie się pręży i napina w brzuchu, brzuch oczywiście twardnieje i mam skurcze nie bolące, a po za tym czuje się strasznie ciężka jak by mi przez noc z 10kg przybyło, ledwo chodze:(

vanili89 a ty jak się czujesz? już na porodówce???? jak tam twoje wczorajsze oznaki????

Gość arleta22
dziewczyny trzymam za Was kciuki ..... przyjście maleństwa na świat, to musi być coś cudownego ...... http://www.pogodaducha.pl/6759 podczas porodu niech moc będzie z Wami

Hej dziewczyny :-) to ja też się dołącze że nie przespalam tą noc, ale nic nie bolało. Własnie zajadam kanapeczki a mój synek chyba jeszcze spi. Pozatym od rana już mialam dwie toalety takie bardziej na biegunke...

Gość wiola12354
paula czuje sie tak jak ty. plus jeszcze ciągniecie w kroczu tzn takie kłocie okropne

Ciągle mnie kłuje w pochwie...ale skurcze do tego mam rzadkie i nieregularne... nasila się to jak chodze albo stoje... siedzę jak na bombie, bo rano chyba mi trochę się wody ulały... czekam na następne postępy.. bo nie chcę jechać na porodówkę, bo pewnie panikuję niepotrzebnie

Gość wiola12354
moja dzidzia jest od nocy tak strasznie ruchliwa az mnie boli wszystko i jeszcze to kłócie:( vanili ze mnie to panikara i bym juz pewnie do szpitala jechała:)

vanili podziwiam Cię ja też należe do tych panikar pewnie też bym już zaliczyla porodóke..heheh moja dzidzia to wczoraj nie dala mi spac calą noc a dzisiaj spał jak aniolek bardzo grzecznie :-) Tyle ze mógłby juz wyjsc!!

Po prostu boję się że pojadę i zostawia mnie w szpitalu na obserwacji... a wole w domu czekać na poród... chociaz nie ukrywam bo boję się że cos z mojej winy stanie się maluszkowi

Gość wiola12354
mi tez nie dała spac moja bo jakos strasznie ruchliwa była. plus jeszcze to kłócie, i teraz własnie przy wydalaniu wypadł mi jakis kawałek śluzu tzn zauwazyłam przy podcieraniu cos takiego

Vanili: Ale co w tym złego że bedziesz pod obserwacją? to chyba nawet dobrze, pojedziesz zrobią ktg sprawdzą skurcze, wody, bedziesz wszystko wiedziala. Bedzie dobrze :-) W szpitalu to mogą Ci tylko pomóc a nie zaszkodzić.

Gość wiola12354
dziewczyny myślicie ze takie kłucie to moze być skurcz porodowy taki??

Gość wiola12354
kurcze dziewczyny jakos sie dziwnie czuje ale nie chce całkiem na panikare wyjsc

Gość monka1978
vanili, masz stresa to jedź do szpitala. Nie zaszkodzi. Może niech sprawdzą.

Gość monka1978
pamiętak, że śluz moze wypadać do 2 tygodni przed porodem albo nawet przed samym porodem. Rozmawiałam ze swoją położną i jeśli wypadł kawałek śluzu i czuję ruchy dziecka, nawet jesli wstaję i czuję tak jakbym się lekko posiusiała mam się nie przejmować. Tak może być, tak samo ból w kroczu i pachwinach. Ja czekam, pomimo, że dzisiaj kolejny raz wypadł mi śluz, i mam dość twardy brzuch.

Mi czop śluzowy odchodził kilka dni... ale nie był podbarwiony krwią był lekko koloru budyniu... śluz ciekł mi przez ostatnie 2 tyg... a dziś to była przeźroczysta ciecz ale nie było jej dużo dlatego nie chce na razie jechać do szpitala... chociaz nie powiem boli mnie i ciagnie w kroczu... ale skurczy nie mam:(

Gość wiola12354
to ja sadze ze własnie mi kawałek czopu dzisiaj wyszedł

Gość wiola12354
kotka u mnie troszke sie podziało a teraz przeszło. strasznie mnie kłuło tak regularnie co pare chwil ale teraz przeszło poki co

Gość wiola12354
najlepsze jest to ze nie wiem czy to po prostu cos zwiazane z porodem bo bole kazdy ma inne czy po prostu cos sie rozciaga tam