Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak ona śpi ?

Śpi jak żabka...

Polecane posty

Gość Jak ona śpi ?

Moja córka przeważnie zawsze spała albo na pleckach, albo na boczku. Później zaczęła się przekręcać na brzuszek, ale zawsze się bałam że mi sie udusi i jak już mocno zasnęla obracałam ją spowrotem na plecki. Teraz ma 7 miesięcy i nie ma już rady na to by nie spała na brzuszku. Kilka nocy ja miałam nieprzespanych, bo co chwilę zaglądalam czy nie połozyła główki wprost do materaca, ale okej, przywykłam. Teraz zastanawia mnie to, gdyż którąś noc z kolei jak zasypia na brzuszku podkurcza nóżki jak żabka, pupa u góry wyżej niż głowa - śmiesznie to wygląda i tak śpi, jak jej je wyprostuje, to znowu podkurczy. Hmmm... dałam jej spokój, tylko zastanawia mnie czy tak niemowlęta robią i dlaczego ? czy może to nie jest normalny objaw ?

Gość moja starsza zaczęla
tak spać już w szpitalu zaraz po urodzeniu. Mlodsza kolo 7 miesiaca. Starszej przeszlo tak okolo 2 roku życia. Mlodsza ma rok i nadal tam śpi. Pupa wypięta, nogi podkulone.

boże jakich nocy nieprzespanych, czego ty panikujesz kobieto, daj spać dziecku i sama sie ogarnij, to normalne całkiem, mój mały też tak śpi skoro jemu dobrze to mnie dwa razy

Gość Jak ona śpi ?
Czyli jak taką pozycję sobie wybierze, to ją tak zostawić ? Mnie to się jakoś wydaje, że to jest niewygodne, że potem ją coś będzie bolało od takiego "krzywego" spania.

nie bedzie bolało, sama sobie sie wyprostuje jak trzeba bedzie, owszem nakryj ją, raz popraw jak jeszcze ty nie śpisz wieczorem, a potem niech robi co chce w swoim łózeczku :P ciebie nikt nie poprawia jak spisz prawda? to i ty nie zakłócaj jej snu :D a prawdziwie się zacznie wiercić i rzucać jak jej zeby będą szły (trójki i czwórki) także ty za wszasu odpoczywaj, bo jeszcze zdąrzysz nie spać nocami (no chyba że przejdzie przez zabkowanie obronną ręką, czego wam życzę )

Gość Jak ona śpi ?
Dzięki :D

Gość hehe jak można sądzić
że pozycja jaką człowiek SAM sobie wybrał do spania jest dla niego niewygodna?;) przecież skoro dziecko samo się tak ułożyło, to oznacza, że jest mu właśnie jak najbardziej WYGODNIE!;) mój synek ma 3,5 roku i do dziś śpi jak "żabka":D to jest takie urocze:)

Gość grzenia
Widze że to bardzo popularna pozycja wśród maluchów:) Moja ma 3 lata i 4m-ce i jeszcze sie jej tak zdarza spać:) A jak była młodsza to zawsze tak spała:)

Gość dytfgyukhuokl
moje dziecko konczy 11 miesiecy i tez od pewnego czasu sie na ,,żabkę,, :D ba! nawet teraz :D i tez czasami próbuje przewracac na bok badz plecy ale pomaga na chwile :P.

mój synek od kiedy się nauczył przekręcać na brzuch tez śpi "na żabkę", czyli juz prawie od roku...w sumie uwielbiam go w tej pozycji, strasznie mnie rozczula...czasem go poprawiam, ale to kwestia paru minut i wraca do swojej pozycji :)

Gość itgiii
Czasem to jedyny objaw bólu nerek przy jakimś zakażeniu. Na wszelki wypadek zapytaj lekarza i może warto zbadać mocz.

Gość grzenia
Gdyby nerki bolały to by nie spały dzieciaczki tak tylko płakały! Wiem co mówie bo w ciąży sama miałam zapalenie nerek i uwierz dziecko napewno by nie spało!

Gość itgiii
Pewnie nie i nie trwałoby to długo, zanim infekcja by się ujawniła. Niemniej moja córka (wtedy trochę młodsza) tylko się kręciła, krzywiła i zaraz zasypiała jeśli mogła na brzuchu lub na czymś miękkim. Choroba ujawniła się dopiero w zaawansowanym stanie, nagle bardzo wysoką temperaturą (prawie 41 stopni). Od tego czasu wiem że jeśli dziecko "obsesyjnie" dąży do jednej pozycji, to warto się zastanowić nad przyczyną. Dodam że moja córa do dnia tego skoku temperatury, była w dobrym nastroju, nie licząc samego zasypiania, miała apetyt... Naprawdę nic prócz tego że nie chciała spać na plecach, nie wskazywało na chorobę.

synek też często tak śpi, ma 13 msc. W życiu nie pomyślalabym ze jest to objaw jakiejś choroby itd, bo nie spałby tak spokojnie tylko przekręcał budził i płakał..

Gość Dr.Q
Dziecko w takiej pozycji bylo w brzuszku,dlatego tak spi..czuje sie bezpiecznie i jest mu najwygodniej.

Gość Z tych imiom to żadne jakoś
Mój ma ponad 4 lata i do tej pory zdarza mu się taką pozycję przybrać:).Jak miał około roku to ciągle tak spał.