Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2+3 :)))

18 miesięcy różnicy:) radźcie bo mam wiele pytań:) termin koniec października :)

Polecane posty

u mnie 16 miesięcy róznicy teraz starsza ma prawie 2 lata a młodsza 7 miesięcy i przyznam że im starsze tym bardziej jestem zmęczona, lekko nie jest- młodsza ma problemy ze spaniem, a starsza strasznie dużo energii:) ale kocham moje dzieciaki ponad życie i to jakoś dodaje mi sił a wózek- okazało się, że bez podwójnego się nie dało, kupiliśmy podwójną spacerówkę mclarena, jestem z niej bardzo zadowolona

Gość Mam pytanie_____________
To było do mnie? :) Nie, nikt niczego nie komentuje, bo to nie była do końca wpadka. Chciałam małą różnicę wieku ze względu na możliwość szybkiego powrotu do pracy, ale ani się specjalnie nie starałam, ani nie zabezpieczałam - bardziej na zasadzie: jak będzie to fajnie, a jak nie to tez nie ma tragedii. Ja sama pochodzę z takiej rodziny (ja z kwietnia, brat z maja kolejnego roku) i nigdy nie było żadnego problemu.

W ogóle biorąc pod uwagę, że nasze mamy radziły sobie z dziećmi rok po roku (a było kiedyś bardzo częste zjawisko) bez najmniejszego problemu nie posiadając tych wszystkich udogodnień i gadżetów, którymi my dziś dysponujemy, uważam że nie mamy na co narzekać. Kiedyś kobieta miała w domu do dyspozycji tylko wózek, łóżeczko, krzesełko dla dziecka i czasami huśtawkę, nic więcej i jakoś sobie radziła. My dziś mamy dziesiątki gadżetów, leżaczki, bramki, huśtawki, chusty, nosidełka, foteliki, nie wspominając o udogodnieniach typu zmywarki, pralki, suszarki bębnowe, czajniki elektryczne, mikrofalówki itp. które skracają czas prac i wyręczają z wielu obowiązków, a ludzie ciągle marudzą i narzekają, że im ciężko i nie dają sobie rady z dziećmi. :) Warto czasem się nad tym zastanowić i uświadomić sobie w jak rewelacyjnym jest się położeniu w porównaniu z własną mamą te 30 lat temu.

no tak, ja nie wyobrażam sobie życia bez pampersów i słoiczków.. ale nasze mamy nie miały też takiego złodzieja czasu jakim jest internet:P

Gość ajajjajulalala
współczuję tylko wam

Miały radio i tv. :P Słoiczki też były, ale z zagranicy. Przynajmniej za moich czasów (okres stanu wojennego i PRL).

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup
iup

Gość uppppppppppppppppppp
ppp