Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ech........................

Jakie macie konta bankowe ??

Polecane posty

Gość trghdgre
i tak moje ING najlepsze ;]

mam w deutsche banku i za nic nie płacę, więc nie wiem, skąd to oburzenie na inne banki a że nie mają dużo placówek? a po co mi taka placówka? co ja mam w niej robić?

Gość pracownik banku
Bo widzisz to jest tak że młodego trzeba złapać. Jak przed 25 rokiem życia nie zmieni banku to już nie zmieni. Rodzina brak czasu itd. Wiec największe "straty" a dla ciebie promocje są dla ludzi młodych. Myślisz ze 30 latek śpiący ledwie co bo dziecko w nocy się drze będzie myślał o zmianie banku. W dodatku ma na nim te pare tys pln?? 10 tyś w zasadzie to max. Będzie kombinował za co żyć. A młodzi maja czas to poszukują najlepszego banku. Albo tego poleconego przez znajomych. Myslisz że po co te tookeny są ?? Dla bezpieczeństwa. Po to że na nich jest logo banku i każdy ma je dopięte do kluczy i "kolega " widzi że jesteś w tym banku i że to musi być dobry bank jak tak literki skaczą. Ot cała prawda. A właśnie ludzie danych czasów lubią sobie pogadać nie są tak zamknięci na świat. Nie czytają. I woląpujśc do pani z banku która " na pewno " dobrze doradzi. A takiego klienta się bierze jak chce. Wystarczy że pani jest ładna to taki po 60 lize ci z ręki

ja zmieniłam bank 3 x w okolicach wieku 30-40 lat więc teoria o wieku 25 lat jest w d... wzięta

Gość pracownik banku
Ech.... podał tu doustchbank i toyota bank poza mbankiem. A i jeszcze agricol był. A i alior. I tak jak kolezanko piszesz to są dobre banki bo nie maja oddziałów i nie mają kosztów. Alior z kolei ma te koszty i te promocje co były miały na celu tylko złapanie klientów. Już podnosza ceny z miesiąca na miesiąc. Nawiasem nie pracuje dla żanego z wymienionych banków. Ale mówię jak sie robi jak przyjdzie starszy pan to 1 co mówimy to momencik ja tylko koleżankę po proszę bo ona panu lepiej doradzi..... A potem sie dzielimy. Z aliorem będzie tak samo nałapią młodych a potem kolerzanka doradzi :P

Gość pracownik banku
Zapomniałem akurat deutsche bank miał promocje chyba pol roku temu na modem do internetu mobilnego dokladany do otworzenia konta. A mbank tez z internetem jak masz wpłaty co miesiąc według ciebie nie jest to walka o młodych?? Widocznie jesteś wyjątkiem naprawdę bardzo mało ludzi po 30 zmienia bank. Bo zazwyczaj jest ile to formalności ile to trzeba papierów itd. Pamiętam jak mój ojciec nie chciał przejść z ery do playa chyba 2 lata zwlekał. A teraz na nich narzeka bo jak nie daje sobie rady to mu nie pomogą. Własnie starsi ludzie potrzebują takiej opieki i troski że niby ktoś o nich zadba

Gość dhdjgsjdgsj
Ja zmieniałam banki wielokrotnie. I jakie formalności? jakie papiery. Konto zamyka się w parę minut. To samo z otwieraniem. I może racja, że starsi kurczowo trzymają się jednego usługodawcy, ale myślisz, że pokolenie dzisiejszych 30-latków będzie takie samo jak stetryczeje? Mocno w to wątpię- inna mentalność i nawet starość tego nie zmieni.

Gość ech......................
Jestem znowu. Tu chodziło raczej o przyzwyczajenia ludzkie że ludzie ze mentalność itd. Zresztą ludzie to są ogólnie głupi. Mój ojciec np podpisać karę kredytową w praktikerze bo za to dostanie ilś tam % a za kartę 23pln miesiecznie :) Albo podpisał umowę z polsatem na 3 lata zamiast na rok bo przez 3 miesiace dostanie jakieś tam kanały.

Ja mam obecnie w banku internetowym konto ale jak przeglądam oferty, bo chcemy z mężem założyć drugie, niezależne konto to jesteśmy praktycznie zdecydowani na konto w PKO BP. Mają naprawdę dobre warunki jeśli chodzi o dostępność bankomatów, ofertę kart zbliżeniowych więc myślę że już nic innego szukać nie będziemy.

Gość Marta1224
Ale przecież w PKO BP możesz mieć również konto internetowe. Opcji jest nieco więcej niż inteligo.

Gość J.A.C.A.74.
ja się wypowiem w temacie - ALIOR BANK ALIOR BANK - to jest chujnia maksymalna. niekompetentne osoby obsługujące klienta, czekam 30 dni na reklamacje wpłaty w wpłatomacie. żenada. naprawdę odradzam ten bank - jeśli chodzi o konto osobiste. jak jest z kredytami - nie wiem, nie korzystam. księgowanie wpłat i przelewów - też jakieś chińskie chyba.

Dla osób pełnoletnich, które nie ukończyły 30 lat polecam „Konto dla Młodych w PKO Banku Polskim. Opłata za jego prowadzenie: 0 zł dla osób do 26 lat, od 26 do 30 lat O zł, przy wpływach w wysokości min. 1 tys. zł, w pozostałych przypadkach 5 zł miesięcznie. Wypłaty z wszystkich bankomatów w Polsce i na świecie - 0 zł. Opłata za krajowe przelewy internetowe - 0 zł, za dostęp do bankowości elektronicznej (iPKO)- 0 zł, karta debetowa 0 zł (przy transakcjach powyżej 350 zł/miesięcznie). Dla osób od 13 do 18 lat - polecam Konto Pierwsze. 0 zł za prowadzenie rachunku, darmowe przelewy internetowe i wypłaty z wszystkich bankomatów w kraju i na świecie. Wszystkie osoby pełnoletnie mogą założyć "Konto za Zero". Wystarczy zagwarantować wpływy na rachunek w wysokości 2 tys. zł, aby było ono za darmo. Nie trzeba też nic płacić za przelewy internetowe, kartę debetową i wypłaty z bankomatów eService, BZ WBK i oczywiście PKO Banku Polskiego. Szczegóły na stronie internetowej Banku i w oddziale. Polecam. Ekspert PKO Banku Polskiego

Witam. Zanim wystraszycie się tego tekstu i jego objętości weźcie pod uwagę, że i mi jego pisanie zajęło nawet więcej niż Wam jego przeczytanie :]. Wystartowałem z nowym sposobem zarobkowania jakim jest polecanie mBanku. Sama ich oferta brzmi niezwykle zachęcająco więc dla mnie, pracującego ucznia taka forma dorobienia sobie jest jak najbardziej odpowiednia. Wyszedłem więc z założenia, że właśnie będę polecał ten bank. Sam konto mam już ponad 1,5 roku, wtedy to poświęciłem mnóstwo czasu na porównywanie kont bankowych i wybranie najbardziej mi odpowiadającego. Zależało mi przede wszystkim na jak najtańszym i przyjaznym internautom. Mógłbym również polecać konto MultiBanku, Ailora bodajże, teraz także rusza albo już ruszył program Inteligo, który zamierza płacić za polecanie ich banku. Nie w tym jednak rzecz. Uważam, że to już jest trochę jak hurtowa sprzedaż nie fair wobec tych, którym miałbym polecać. Ja odrzuciłem na samym początku taką możliwość i postanowiłem, że będę polecał coś co sam sprawdziłem i na czym się choć trochę znam. Z tego też powodu zamówiłem stronę internetową. Mam cichą nadzieję, że inwestycja się zwróci wedle zasady „Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana. To co Wam chcę przekazać to to, że mBank i ogólnie BRE Bank, który jest jego właścicielem to 3. w Polsce bank jeśli chodzi o wartość aktywów. Jest to bank z jednej strony wiekowy i zakorzeniony w Polskiej finansjerze, ale jednocześnie rozwijający się i stający naprzeciw oczekiwaniom klienta. Gdybym powiedział, że to najlepszy bank i że najtańszy i bla bla bla najlepsiejszy to byście od razu się zrazili do tego tekstu. Nie wiem czy jest najlepszy pod każdym względem, nie płacisz za przelewy niezależnie do jakiego banku w Polsce, za prowadzenie też nie płacisz, przelewy realizowane są szybko, ostatnio weszła opłata za kartę debetową, aż 2 zł miesięcznie także nie lada to rozbój :). Uważam, że to najlepsza oferta nie tylko dla młodych, uczniów i studentów czy zarabiających (bo dla tych faktycznie chyba najlepsza) ale także dla starszych. Dużą zaletą jest całkowicie dopracowany system internetowy, dzięki czemu możemy załatwiać wszystko nie wychodząc z domu. Dobra, teraz co ja z tego mam, bo wiem że musicie za wszelką cenę wiedzieć. Zależnie od tego co Wam polecę i jakie konto założycie od 35zł za osobę. Być może wśród czytających są już osoby zdecydowane na mBank, którym nie muszą przedstawiać jego zalet i chcieliby wesprzeć np. mnie to prosiłbym o zarejestrowanie się po prostu poprzez moją stronę partnerską: WWW.ekonto-darmowe.pl . Was to nic nie kosztuje a wesprzecie młodego studenta . Zapraszam na tę skromną stronę: WWW.ekonto-darmowe.pl zaakceptowaną przez sam mBank, na której pod odnośniki do wniosku mBanku są moje linki partnerskie. Przede wszystkim jednak zachęcam do pisania na mojego maila: ekonto-darmowe@o2.pl , odpowiem na każde pytanie możliwie jak najszybciej, porozmawiamy nawet o dupie Maryny jeśli będziecie chcieli. Zamailujcie mnie na śmierć jeśli chcecie i tak odpowiem :P. Wiem, że i tak kiedyś ktoś może z Was będzie zakładał konto w banku i czytając opinie na różnych forach czy porównywarkach wróci do pomysłu z mBankiem. Dodajcie więc moją stronę do zakładek a maila gdzieś zapiszcie. Przyczynicie się do czegoś pięknego tylko nie wiem jeszcze czego. Podzielę się z Wami wszystkim co wiem nt. ich programu partnerskiego (a co mi tam konkurencja) być może ktoś z Was też chciałby w ten sposób sobie dorabiać. Może ktoś chciałby na swojej stronie zareklamować tę stroną oczywiście nie za darmo. Pozdrawiam Ekonto-darmowe.pl Ekonto-darmowe@o2.pl

ja w ING. Mam darmowe wypłaty ze WSZYSTKICH bankomatów w całej Polsce. Użytkowanie konta 7zl. ale opłata nie jest naliczana jeżeli w danym miesiącu zrobię zakupy (i zapłacę kartą) na minimum 100zl. Dla mnie jest super.

Gość Klozecik12
http://ma.ly/fce9f0 Będę z wami szczery gram w pewną grę przeglądarkową i chciałbym abyście mi pomogli wystarczy kliknąć w poniższy link nie trzeba się nawet rejestrować PS : Chyba lepiej powiedzieć wprost niż mówić, że pod linkiem będą jakieś cycki nie ? -.- ;P

Gość Kasia177
Ja mam w PKO BP i jestem zadowolona.

Gość aprila01
Do ech...Stary ale bredzisz. Jak masz dziewczynę, która jest niekumata, to płaci za konto 10 zł (chyba pasujecie do siebie, ale ty dodatkowo bierzesz działke z mBanku). Mam konto w PKO i za nic nie płace: przelewy, wypłaty z wszystkich bankomatów w kraju i za granicą, kartę. Wiem że cool jest mówić, że pko, to relikt, ale ja z tego reliktu jestem zadowolony i na pewno nie pójdę gdzie indziej, a na pewno do mBanku (to juz twoja zasługa). Mimo wszystko pozdrawiam.

Gość Kasia177
aprila01, oczywiście, że relikt! A niech narzekają na PKO BP. Ja na razie nie będę zmieniała, bo po co. W dodatku mam szereg udogodnień, np. na wakacje wykupię sobie (przez iPKO) ubezpieczenie Wojażer.

Gość ja mam tylko
only millenium... Chwalę ten bank a za co? Za to że dbają o klienta. Dostałem propozycję pożyczki za same wpływy mimo ze...nie pracowałem :)

Wydaje mi się, że fajne i bardzo praktyczne jest Konto Oszczędnościowe w walucie wymienialnej w PKO BP. szczególnie dla tych którzy mają kredyt gotówkowy w innej walucie, tutaj można bezpośrednio spłacać z konta, więc napewno spora wygoda.

Gość rabatka
Lilka007, mnie bardziej odpowiada konto za zero. Dla osoby mającej stałe wpływy na konto to chyba najlepsza opcja.

Gość loxie :-)
w bz wbk :-) jak Chuck Morris :-)

Gość banał cuzamen
a mnie ta opłata za karte w wys. 2zł wkurzyła. bądź co bądź to tylko dwa złote owszem nie majątek. ale było darmowo i nagle opłata.

Gość ja mam w mbanku, ale
jedyny powód to taki, że właściwie za nic nie płacę i to mnie sie podoba. Schody sie zaczynają jak cokolwiek się od nich chce, wtedy to jest masakra. Jak ktoś chce proste konto, nie chce karty kredytowej (w mbanku dla mnie to lichwa), czy lokat (niskie oprocentowanie) to mbank jest w miarę OK pod warunkiem, że zawsze się ma dostęp do konta przez internet. Moja matka ma jakąś lokatę w PKOBP, na 4,8% bez Belki