Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka srolka

czy to możliwe, by niemowle miało uczulenie na marchew??? rozszerzanie diety

Polecane posty

Gość jolka srolka

??? daję od kilku dni marchew z gerbera i z hippa, młody (4.5 miesiaca) ma plamy na policzku...?

Gość jolka srolka
to jak ja mam rozszerzac mu diete?

Oczywiście że możliwe. Zrezygnuj z marchewki na jakiś czas. Ja pierwsze co podałam to jabłko i też dostał uczulenia.Zrezygnowałam.Kiedy był starszy znów podałam i było cacy.

możliwe. jak rozszerzać? zrezygnować na jakiś czas z marchewki. odstaw te słoiczki, poczekaj aż uczulenie zniknie, podaj cos innego, np ziemniaka czy dynię, potem kolejne warzywa i owoce. marchwi na razie nie podawaj ponownie.

Gość jolka srolka
czyli nie podawac zadnych sloiczkow przez najblizsze dni, czy moge dawac np. jablko?

Gość bchdueue
Podaj później , może jak skończy 6 miesięcy to podawaj po łyżeczce i odczekuj kilka dni. Prawdopodobnie dla niego to jeszcze za wczesnie i to nie musi byc uczulenie a nietolerancja spowodowana jeszcze małodojrzałą pracą żołądka.

Gość bchdueue
Póki co nie musisz jeszcze wprowadzać słoiczków, możesz poczekać nawet z jabłkiem aż skończy 5 miesięcy.

możliwe mój synek miał wysypkę po marchewce. Za kilka tygodni spóbowaliśmy ponownie i przeszło w między czasie dostawał jabłuszko, ziemniaczka i było ok.

Gość dokładnie, to nie musi
być alergia ale zwykła niedojrzałośc na nowe pokarmy. Ja bym proponowała podawać po 3 łyżeki zwiekszająć co 4 dni o łyżeczkę ale całe to karmienie zacząć jak skończy 5 miesięcy. Ja swojemu synkowi podałam marchew jak miał 5 i pół miesiąca i podawałam stopniowo najpierw marchew potem kolejno, pasternak, dynię , ziemniak, jabłko a potem łączone po dwa składniki . Zaczynaj od 3 łyżeczek i testuj każdy przysmak przez 7 dni by potem podać nowy składnik. Nie ma rady bo jak podasz więcej niż po jednym to nie będziesz wiedzieć co jeszcze mogło go uczulić. Mały ma czas aż do 5 miesiąca a nawet później.

Gość odlacz internet
najpierw podawalam ziemniaki, piertuszke . pozniej kukurydze itd. mam na mysli gotowe jedzenie ze sloiczka :)