Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basieniak

30+ jakie kremy stosujecie

Polecane posty

Gość basieniak

jakie kosmetyki Jak wygląda Wasza pielegnacja skóry?

Gość ffffffffdddd
przestałam uzywac kremow z drogerii. Robie wlasne serum z witaminą C - lepsze niz wszystkie kremy stosowane do tej pory i kosztuje grosze.

Gość Olej kokosowy
tylko

Gość basieniak
Olej i serum wit c z BU?

Gość ffffffffdddd
serum robie sama :) witamine C mam ze sklepu chemicznego ,dodaje do tego witaminke A czyli retinol z mazideł. U mnie działa bo zmniejszyla sie wieeelgachna zmarszczka na czole, pory zmniejszone - o to mi chodzilo :) oleju kokosowego nie stosowalam ,chetnie poczytac jakie ;;cuda;; robi :)

Gość prosta spawa,,,
Chętnie zrobiłabym sobie taki krem, tylko pojęcia o tym nie mam. Może macie jakieś instrukcje co i jak?

najlepsza na skure i zmarszczki to krem z żywokostu latem samemu można ukopać i samemu zrobić zywokost regeneruje skórę jest dobry na trądzik w leczeniu wyprysków i stanów zapalnych skóryUjędrnia, oczyszcza, nawilża i ożywia skórę, a dzięki zawartościom klejów roślinnych szybko zasklepia skórę uszkodzoną. Do przemywania nadaje się nie tylko przy egzemie i łuszczycy, ale także czyrakach i trądziku http://www.mojealergie.pl/wszystko_o_alergii/abc_alergii_1/leksykon_1/z_2/zywokost_lekarski_na_problemy_skorne_i_jelitowe.html

Gość basieniak
Ja mam własnie wielki problem z kosmetykami gdyż mam skóre podatna na zapychanie,pryszcze przy tym jest przesuszona/zniszczona do tego dochodzi alergia na wiekszość składników uzywałam serum z wit c z bu ale mnie straszanie zapchało ,używałam masła shea hm sama nie wiem ; po kilku minutach od zaaplikowania - uczucie ściągnięcia O oleju kokosowym czytałam ale boję się reakcji alergicznej

Jak masz skórę podatną na zapychanie to poczytaj tutaj: http://mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html Masło shea dla niej dobre nie będzie (chyba, że w niewielkiej ilości w kremie, powiedzmy 5%), za to są oleje, które jej bardzo pomogą (w linku na dole jest lista, spróbuj np. winogronowego, nie powinien uczulać). Kokos też nie posłuży. Serum z wit. C z BU mogło zapychać albo przez wit. E albo przez silikony (obstawiam bardziej wit. E). Co stosujesz oprócz tego do mycia i nawilżania, i na co na pewno jesteś uczulona?

Gość histeryczkaXXX
ja ostatnio stosowałam krem z Ziaji z serii calma z kwasem hialuronowym 30+ krem nawilżający, jestem zadowolona ładnie sie rozprowadzał dobry pod makijaż. wczesniej mialam z garnier nawilzajacy taki zilony tez dobry.

Gość gonzolea
do cery z problemami to najlepsze szare mydło, moze to i smieszne ,sama niechciałam w to wierzyć bo sam zapach mnie odrzucał ale naprawde działa.

Gość 30+++
Ja uzywam od lat do pielęgnacji skóry twarzy toniku nagietkowego z Ziaji oraz kremu dla dzieci Bambino na przemian z kremem Masło Kakaowe równiez z Ziaji dla mojej buzki nie ma nic lepszego,a przetestowałam juz chyba wszystko,co dostepne na rynku i tylko po tych kremach moja buzia jest gładka i aksamitna jak pupa niemowlaka :)

Ja od dawna stosuje kremy z firmy Eco Plant. Najlepiej sprawdza się u mnie krem z olejem makowym. Jest to krem recepturowy wykonany w laboratorium Eco Plant. Naprawdę super działa. Ja stosuje ten krem na noc z celu intensywnej regeneracji natomiast u osób ze skórą suchą będzie doskonały także na dzień. Skóra jest bardzo dobrze odżywiona, delikatne zmarszczki są wygładzone .

Gość ostatni zauważyłam że
pogłebiła mi sie zmarcha na czole ta między brwiami oraz bruzdy nosowo-wargowe - co z tym zrobić dziewczyny?

Gość kacha575775
nic się juz nie da zrobić teraz to z dnia na dzień może być gorzej