Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sara458468

Jestem Żydówką... czemu tak nas nienawidzicie?

Polecane posty

Gość Dagusia a aj
W zdążyć przed Panem Bogiem Hanny Krall pielęgniarki zabijały noworodki, ponieważ wiedziały że i tak umrą w gazie . Często podawały im truciznę albo dusily poduszka

Dyskryminację rasową? A od kiedy zydostwo stanowi jakąś rase? Kłamstwo Oświecimskie? Podałem końcowe wnioski raportu w formie dokumentu. Cały raport to 3 grube tomiszcza.

Gość kolololo
tak w skrócie był szmul i chłopak. żyd siedział w obozie, ale pewnego razu zamienili się ubraniami i chłopak wszedł do obozu, a chwilę potem zostali spaleni. ojciec chlopca zasłużony hitlerowiec, nienawidził obozu i żydów, a jego syn tam został

Gość Dagusia a aj
PROSZĘ CZY KTOŚ MI WYTŁUMAczy DLACZEGO PALILI WŁAŚNIE TYCH ŻYDÓW?

Gość a kto rozpowszechnia
Petard jest przygłupem, który mysli schematami i nie zadaje sobie trudu żeby ruszyć własną głową, jak sądzę - zalaną piwem. Nie mozna oceniac poszczególnych osób według przynalezności rasowej, narodowej czy wyglądu. Kretyn nigdy nie wyjdzie poza myślenie typu "Żydzi byli UBekami" = nienawidzę ciebie bo jesteś Żydem / Żydówką. Takie nastwienie jest właśnie dowodem ciasnoty umysłu. Dobranoc :)

Gość sara458468
"Tak w skrócie dlatego, że tworzą mafią i nie dopuszczają nikogo do żłoba. Kombinują, szachrają, kradną itd itd. " No patrz, ja jestem Żydówką, ale nigdy nie robiłam niczego takiego! Dlaczego mam odpowiadać za innych? Wśród Polaków też się zdarzają źli ludzie, ale nie wini się za to całego narodu.

Gość Dagusia a aj
Wspaniały film. Polecam. Wogóle tematyka obozowa jest bardzo ciekawa. Interesuje się tym ale nie wiem jednego dlaczego akurat palili tych żydów? Co oni zrobili niemcom?

Gość kolololo
palili żydów, bo uważali że nie są godni chodzenia po ziemi, następni w kolejce to Romowie i słowianie; hitler był pochodzenia żydowskiego i to doprowadziło go do obsesji,

Gość regulator kwasości
Ja tam nic nie mam do zydow, mimo ze nawet u mnie na uczelni jeden z wykladowcow zamiast zajmowac sie tematyka studiow to szerzyl nienawisc do zydow. A tak nawiasem mowiac to uwazam ze zydowki to czesto bardzo ladne kobiety:)

Niegdy nie napisałem że ich nienawidzę to raz. Dwa nie pijam piwa. Ani dziś, ani wcale.Wódki i wina też juz nie pijam. Ty ociemniały ignorancie. Wróżka się znalazła

NIKT NIE PALIŁ ŻYDÓW. Poczytaj. Wklejam najciekawsze: Jednym z najważniejszych aspektów Raportu Czerwonego Krzyża jest to, że wyjaśnia prawdziwą przyczynę tych zgonów, które miały miejsce niewątpliwie w obozach pod koniec wojny. Czytamy w Raporcie: „W chaotycznym stanie Niemiec, po inwazji w ostatnich miesiącach wojny, obozy nie otrzymywały żadnych dostaw żywności, i głód powodował coraz więcej ofiar. Sam zaniepokojony tą sytuacją, rząd niemiecki w końcu. poinformował MKCK 1 lutego 1945 W marcu 1945 roku, dyskusje między przewodniczącym MKCK i gen. SS Kaltenbrunnerem dały nawet bardziej zdecydowane wyniki. Odtąd MKCK mógł rozprowadzać pomoc, a jeden delegat miał pozwolenie na pobyt w każdym obozie „(t. III, s. 83). Najwyraźniej władze niemieckie miały na celu łagodzenie tragicznej sytuacji na tyle ile mogły. Czerwony Krzyż dość wyraźnie twierdzi, że dostawy żywności ustały w tym czasie, z uwagi na alianckie bombardowania niemieckiego transportu, a w interesie internowanych Żydów protestowali 15.03.1944 roku przeciwko „barbarzyńskiej wojnie powietrznej sojuszników (Inter Arma Caritas, s. 78). 2.10.1944 roku, MKCK ostrzegał niemieckie Ministerstwo Spraw Zagranicznych o zbliżającym się upadku niemieckiego systemu transportu, oświadczając, że warunki głodowe dla ludzi w Niemczech są nie do uniknienia. Mając do czynienia z obszernym, 3-tomowym Raportem, ważne jest, aby podkreślić, że delegaci MKCK nie znaleźli dowodów na to, by w obozach w okupowanej Europie, była celowa polityka eksterminacji Żydów. Na żadnej z 1600 stron, Raport nie wspomina nawet o czymś takim jak komora gazowa. Przyznaje on, że Żydzi, podobnie jak wiele innych narodów w czasie wojny, znosili trudy życia i niedostatki, ale jest zupełna cisza na temat planowanej zagłady, jest obszerne obalenie legendy o Sześciu Milionach" _______________________________________________________________________ Raport przyznaje, że Niemcy były początkowo niechętne kontroli przez Czerwony Krzyż w zakresie osób przetrzymywanych z powodów związanych z bezpieczeństwem, ale w drugiej połowie 1942 roku, MKCK uzyskał z Niemiec ważne koncesje. Dopuszczono go do dystrybucji paczek żywnościowych do głównych obozów koncentracyjnych w Niemczech od sierpnia 1942 roku, a „od lutego 1943 r. koncesję tę rozszerzono na wszystkie inne obozy i więzienia (t.111, s. 78). MKCK szybko nawiązał kontakt z komendantami obozu i rozpoczął program pomocy żywnościowej, który funkcjonował aż do ostatnich miesięcy 1945 roku, za co napływały listy z podziękowaniami od żydowskich internowanych. _________________________________________ Obdarowywanymi przez Czerwony Krzyż byli Żydzi __________________________________________ Raport mówi, że „Pakowano aż 9.000 paczek na dobę. Od jesieni 1943 do maja 1945 r., do obozów koncentracyjnych wysłano około 1.112.000 paczek o łącznej wadze 4.500 ton. (t. III, s. 80). Oprócz żywności, w paczkach była odzież i środki farmaceutyczne. Paczki wysyłano do Dachau, Buchenwald, Sangerhausen, Sachsenhausen, Oranienburg, Flossenburg, Landsberg-am-Lech, Flha, Ravensbrck, Hamburg-Neuengamme, Mauthausen, Theresienstadt, Auschwitz, Bergen-Belsen, do obozów w pobliżu Wiednia w Europie środkowej i południowych Niemczech. Głównymi ich odbiorcami byli Belgowie, Holendrzy, Francuzi, Grecy, Włosi, Norwegowie, Polacy i Żydzi bezpaństwowi. (t. III, s. 83).

Gość wez HMS Petard
idz juz spac, moze ci sie przysni, ze jestes ss-manem i mordujesz zydow, bedziesz miec na pewno z tego wielka przyjemnosc zwyrodnialcu :/

Gość kolololo
antysemityzm trwa odkąd jest cywilizacja; chrześcijanie winili żydów za śmierć Chrystusa, za lichwę zakazaną im, a dopuszczalną żydom. cytat o hitlerze Wyrastał tam bowiem wśród ataków burmistrza Wiednia Karla Luegera na Żydów za zagrożenie ekonomiczne z ich strony. Tam zetknął się z Georgem Ritterem von Schroner i jego tezą: „Bez Żydów, bez Romów będziemy budować niemiecki dom.

Gość a kto rozpowszechnia
to co piszesz aż tętni nienawiścią i brzmi jak napisane po dużej dawce alkoholu, a że nie wiem o twojej nie wiadomo czy prawdziwej abstynencji, to jeszcze nie czyni mnie ignorantką bo nie mam obowiązku ani potrzeby znać takiego zera jak petard. EOT

Gość wioskowy ludek
ja prawdziwy polak nienawidzę żydów. Cała moja rodzina głosuje zawsze na PiS. Ogląda i słucha tylko polskie media. Kiedyś z obrzydzeniem oglądałem film jak żyd uciekł z obozu koncentracyjnego i Niemcy nie umieli go złapać.

Masz rację ignorancie. Zostawiam cię z tymi kilkoma faktami. Jeszcze raz zerknij na raport końcowy i zwróć uwagę na liczby oraz rok publikacji:D Dobranoc

Gość a ja mam takie pytanie
HMS Petard, co byś zrobił gdybyś był żydem?

Gość Dagusia a aj
HMS PETARD jesteś z rodu hitlera że tak piszesz? Czy jesteś niemcem? To co piszesz to w części totalne bzdury i głupie wytłumaczenia niemców czy innych psycholi

Gość kolololo
hms petard jesteś kolaborantem w czasie wojny osobiście bym cię powiesił za szerzenie kłamstw i zdradę

Gość kolololo
widać też braki w wykształceniu petarda; raporty w podobnym stylu powstawały na zlecenie; niektóre były podpisywane przez sojuszników, stalina; to są bzdury; fikcja wymyślona w celu upiększenia okrucieństwa

Gość Dagusia a aj
A te daty , miejsca, nazwiska itd. Nie wierzę w to ani trochę! Wiem jak było i nie pisz że żydów nie palili! Bo wiem że tak było i na to są dowody że niemcy źle robili. Bo uważali się za kogos lepszego. A przecież każdy człowiek jest równy, każdego człowieka stworzył Bóg

Gość Dagusia a aj
Dokladnie to jest fikcja. Bo niemcy fałszowali liczby, statystyki i historię tak aby wyszło na ich cel. Każdy wie jak było. A ty jesteś drugi hitler albo jego daleki potomek

Gość kolololo
to jest na tej zasadzie nie ma Auschwitzu, bo jeszcze go nie wyzwolili; czy nie zabiłem go tylko przeprowadzałem zabiegi naukowe

Gość Dagusia a aj
Ja już wiem jak te zabiegi wyglądały! FOLKSDOJCZE jebane!

Gość mentaI cut
A czemu Żydzi nas tak nienawidzą?

Gość kolololo
ale teraz młodzi Niemcy nie są źli, powiem więcej lepsi od Polaków, być może dlatego, że więcej imigrantów niż miejscowych

Gość Dagusia a aj
bo każdy niemiec potrafił zrobić coś z niczego, tym niczym byli ludzie. Np. Produkcja mydła. To co się działo podczas wojny jest ludobójstwem i ogromną masakra za którą winę ponosili tylko i wyłącznie niemcy

Gość Dagusia a aj
Ale nie można winić teraz tego narodu, bo tamci ludzie którzy wyrządzili tyle zła już nie żyją i tamte czasy minęły

Gość henk1
Wiesz,wywyższanie się zawsze będzie żle postrzeganie.Po przeczytaniu książki " de vrouw die Sobibor overleefde ",nie zmieniłem zdnia.Książkę przeczytałem w ciągu 14-stu godzin (będząc w Holandi).Miałem napisac odp dlaczego ????? ,ale jakoś odkładam imam za mało materiału. Jestem Polakiem i Ciebie akceptuję(choć masz duży nos).Problem leży gdzie indziej; Twoja osobowość leży w przeszłości i akceptacja należy do każdego z osobna.Pominę obóz ale nie dopuszczalne jest wręcz identyfikowanie sie jako naród WYBRANY .Jezus jest synem Boga ,my nie manifestujemy Jego śmierć.Oczywiście zazdrość niszczy wszelkie relacje ,ale to długi temat.Kochaj blizniego jak siebie samego,czy stosujesz to w swoim życiu ?.Według mnie masę ludzi jest nadal oczernianych bo ich oprawcy nie znają prawdy.Masę Polaków ukrywało prześladowanych narażając swoje życie( i wielu zginęli ) a Ane Frank siedziała w amsterdamie i ją zakapowali.Poczytaj ,ANE FRANK.Nas jest ok 41mnl a was 13-ście,My nie manifestujemy,że Karol Wojtyła śp,był Papierzem i że nasza wiara jest najlepsza. Myślę,że problem leży gdzie indziej.Szukanie sprawcy w jednym kraju jest beznadzieją.-należy rozwiązać w Brukseli a nie szarpać różne kraje. a o demnie masz dużego Całusa,bo kocham bliżniego jak siebie samego.Podaj adres a dam ci całusa bo Bóg nas kocha.