Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Prezes Wertyp

Feministki - utożsamiacie sie tymi kobietami?

Polecane posty

Feministki - utożsamiacie sie z nimi? Popieracie, czy sadziecie, ze dzilaja na wasz szkode, kobiet. to chyba glowna zasluga tej grupy ze mamy zrownany wiek emerytalny.

Gość oicrnvn
dzieki nim glosujemy mozemy jezdzic samochodem mozemy pracowac i nie byc zalezne od pana meza mozemy wyjezdzac i podrozowac tak bardzo nam zaszkodzily hehe

Gość uyweu
działają na szkode. Przez nie kobiety musza się uczyc. A kiedyś mozna było byc analfabetką i tylko wyszywac.

dzieki nim glosujemy - z tym się zgodzę ale co do reszty: mozemy jezdzic samochodem - no tak bo to zanim weszła emancypacja samochody już były i miałyście zakaz prowadzenia auta... mozemy pracowac i nie byc zalezne od pana meza - wcześniej mąż miał na głowie utrzymanie rodziny i kobiety nie musiały się tym martwić mozemy wyjezdzac i podrozowac - a wcześniej wam zakazywano?

Gość uyweu
Miejmy nadzieję Leviatanku że znajdziesz kobietke co cie utrzyma że nie bedziesz musiał się martwic :p

Gość uyweu
a skąd ten upór Leviatanku?

Majowa Panna..... -> przeczytaj sobie kodeks pracy i zobaczysz ile przywieli już macie ;] uyweu -> bo wątpię abym znalazł taka coby mnie utrzymywała :P Prezes Wertyp -> coś wątpię aby było mnie na to stać :P

Gość uyweu
największym ale niepisanym przywilejem sa zarobki ok. 50 % mniejsze.

Tak, pewnie, feministki są głupie, tylko nawet nie wiecie, że korzystacie z przywilei feminizmu!

W żadnym wypadku się z nimi nie utożsamiam, więcej... myślę, że działają wbrew naturze i na szkodę kobiet. Jak tak dalej pójdzie to kobiety będą harować w kopalni i się tam wykrwawiać chyba podczas miesiączek. To, że jedna kobieta jest silna i jest babo chłopem nie oznacza, że każda tak ma. Ja i tak nie głosuję, nie mam prawka i nie chcę mieć, dla mnie to zbędne przywileje ale babska przemądrzałe muszę wszędzie nosy wtykać...

Gość Nie utożsamiam
się z feministkami, popieram Leviatana.

Kiedyś kobiety "pracowały" tylko w domu, dom, ogród, dzieci to wbrew pozorom sporo a każdy facet miał pracę. Teraz jest bezrobocie, kobiety harują i w robocie i jeszcze w domu, znam takie które śpią po dwie godziny bo nie wyrabiają a faceci bezrobotni bo pracę im kobiety zabierają. Chory świat, wszystko na łbie stanęło.

Gość co z tego że równe prawo
jak społeczeństwo mysli swoje i obecnie kobieta nie dośc że haruje w pracy to jeszcze przy dzieciach i w domu :o Nie mówiąc że wciąz kobiety na tych samych stanowiskach zarabiaja mniej, patrzy sie na nie przez pryzmat macierzyństwa, są dyskryminowane w środowisku naukowym. Dużo jest jeszcze niesprawiedliwości i ja sie osobiście ciesze że jakimś paniom chce sie z tym walczyć. Chyba mało znasz autorze feministek bo wiele z nich to bardzo atrakcyjne kobiety np manuela gretkowska czy agnieszka graff. Nawet taka kazia szczuka jak dla mnie jest niezła- zwyczajna, zadbana kobieta.

Gość ixiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
to nie kobiety - to harpie

RÓWNOuprawnienie to bzdura. Kobieta NIGDY nie będzie równa z mężczyzną, ponieważ tak to obmyśliła natura. Oczywiście nie mówię tu o pedałach i innych ubytkach :o

Gość ixiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
kocia czarownica ty to dopiero jestes ubytek idz do faceta niech cie troche pobije dzisiaj

Kocia Czarownica> przecież nikt Ci nie karze, to kwestia dogadania sie miedzy partnerami. Przecież wiele kobiet siedzi w domach i wychowuje dzieci, nie korzysta z prawa wyborczego czy dostepu do edukacji. Chodzi o równy dostęp i możliwośc wyboru, dlaczego ktoś ma krzywo patrzeć na takiego jak to mówisz babo- chłopa, skoro chce pracować w 'męskim' zawodzie albo utrzymywać rodzinę? Naukowcy już dawno odkryli że płec w żaden sposób nie definiuje cech danego osobnika, wiec dlaczego np dziwnie sie patrzy na kobiete, która woli kariere od zajmowania sie domem? Troche demonizujesz, to też wina kobiet że daja z siebie robić niewolnice. Jak juz pisałam- kwestia uzgodnienia i podziału obowiązków w rodzinie, ale narzucenie takich rzeczy tylko dlatego że ktoś ma albo nie ma cycków jest niefair :o

Ja akurat nie pracuję, tzn, pomagam trochę ojcu, akiedyś pracowałam w zakładzie chronionym (bo mam rente) i było tam potwornie!!!! WKurviają mnie męskie kurvy i już, niech jeszcze sprawią żeby faceci mieli okres, żeby być kwita :o

Gość Nie utożsamiam
Ja uważam, że feministki to fenomen na skalę światową. Mniejszość zadecydowała i narzuciła swoje rozwiązania większości.

magie kobiecośći? Ja osobiście uważam że wszystkie stereotypowe kobiece cechy są perioratywne i nie chciałabym być z nimi utożsamiana :o

Gość Nie utożsamiam
"stereotypowe kobiece cechy" czyli jakie według Ciebie?

Gość fsdgfdfsdf
są po prostu brzydkie :)

Dlaczego? Dla mnie kobiety dawniej były piękne. Naturalna uroda nieskalana chemią, bardzop długie i gęste włosy. Były delikatne i mężczyźnie ciężko było zdobyć serce ukochanej ot tak. Kobiety szanowano przede wszystkim. A teraz tylko, ten wyruchał, tamten posunął, fajna laska, fajna dvpa i takie masz odzywki plebsu w większości.