Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koniczyna79

ZACZYNAMY STARANIA 2012/2013

Polecane posty

aha i mam pytanko czy ktoras z was moze mi cos napisac cos na termat badania na prolaktyne??? kiedy sie to wykonuje i slyszalam ze jeszcze sie wykonuje badanie na jakies obciazenie w tym kierunku?? i czy to mozna wszystko zrobic sobie na wlasna reke w labolatorium bez skierowania???

Dziewczyny u mnie wyluzowanie nic nie da. Wkurza mnie już to gadanie wyluzujcie to sie uda. NIEKTÓRYM TAK SIE NIE UDA. Nie mam owulacji wcale. Byłam u lekarza wczoraj i co powiedziała babka??Konsultowała mój "ciężki przypadek"-sama tak powiedziała z lekarzami ze szpitala pobliskiego i stwierdzili że oni mi nie pomogą i tylko invimed w Warszawie ,po prostu boją mi sie coś dać bo hiperstymulacja jajników która miałam w skrajnych przypadkach zagraża życiu -a u mnie już był ten przypadek ciężki. -wiec nie mówcie mi że wyluzuje i zajde-oczywiście może zajde za 5lat moze jakaś owulacja sie trafi...tylko wiecie co?? SAME sobie czekajcie te 5 lat aż może sie trafi bo wy mając normalne cykle sracie sie za przeproszeniem co miesiąc że może to już może to już-to co ja mam powiedzieć jak u mnie wcale okresu nie ma!! Zastanówcie sie. Ja już nie bede na tym forum-chyba przenosze sie na invimed bo niestety normalny ginekolog mi nie pomoże-jak to powiedziała załamuje ręce. Przykro mi ale cóż. Trzeba bedzie pojechać do Warszawy-poleciła mi invimed. Wydać troche kasy to może coś z tego będzie. A tu wy wszystkie zajdziecie a jas nie więc nawet nie chce się nakręcać. Wogóle to jestem zła i dlatego też nie chce tu swoich frustracji wylewać.

Malinka idziesz do lab jakiegoś i mówisz że chcesz prolaktyne po obciążeniu metoclopramidem po 60 i 120 minutach. Oni pobierają krew raz. i dja ci tabletke. a 60 min. drugi raz. i za następne 60 znów. I masz 3 wyniki prolaktyny przed jeden i 2 po obciążeniu. U mnie to było 3x35zł po 35 za każde oznaczenie.

leal - masz racje, masz prawo być i zła zdenerwowana, piszemy bo widzisz każda z nas chciała Ci jakoś pomóc, podtrzymać na duchu. Może i to było nieudolne ale starałyśmy się i miałyśmy dobre chęci. Na pewno każda z nas tutaj będzie mocno trzymać kciuki bo bywa że sytuacja jest beznadziejna a jednak się udaje. Nie chodzi o to żeby się nakręcać ale żeby to podejście było choć trochę pozytywne. Wiara czasami czyni cuda. Ja wierzę, że Wam się uda.

A ja dziś w nocy spać nie mogłam przez tą wczorajszą sytuację. Na dodatek dopadło mnie coś w rodzaju grypy jelitowej i jestem zupełnie płaska teraz więc krągły brzuszek nie był niestety spowodowany ciąża:/

Gość gutka27
Leal, ale chrzanisz....Ja własnie bez dupka albo lutki tez nie mam okresu!!!!!!! Moge tak przechodzic i nie bedzie go, dopiero jak biore te specyfiki to go mam, wiec co mam powiedziec??????? I mam 27 lat, a nie taka młodziutka jak Ty. i nie staram się z regularnymi okresami.!!! Ale te przypadki, które Ci wypisałam sa sprawdzone i prawdzieiwe, one tez nie miały najlepiej a może nawet gorzej niz my. Tez mam dosc, wmawiam sobie, ze będzie dobrze. Bo co innego mi pozostało, faszeruje sie juz 5 cykl luteina lub dupkiem i jakos efektów nie ma. Smutno mi, tym bradziej, ze maz jest dobrej wiary, i mowi, ze niedlugo bede grubaskiem i nasza dzidzia bedzie:(:(

Gość anesssa
Witam. Śledzę Wasz wątek od początku. Wraz z partnerem podjęliśmy decyzje o staraniu się o dziecko. Mam jednak do Was pewne pytanie. Od 4 lat biorę MIcrogynon. Ostatni raz wzięłam tabletkę 16 maja, 18-20 maja miałam @, a 22 maja parę razy "przytulaliśmy się" do końca, 24 maja powinnam zacząć kolejne opakowanie, ale oczywiście tego nie zrobiłam i odstawiam jak na razie tabletki. Niestety partner musiał wyjechać zagranicę i wraca dopiero w lipcu, a zależało nam bardzo by ostatni raz się udał. Jak myślicie jakie jest prawdopodobieństwo ciąży?? Wiem, że w ciągu tych 7 dni przerwy jestem zabezpieczona i że minęło mało czasu, ale cóż ta niecierpliwość...Dodam, że mam 24 lata, a w ostatnim miesiącu nawet kilka razy zdarzyło mi się zapomnieć tabletki (przyjmowałam dzien pozniej, po 12 godzinach jednak), nawet w ostatnim tygodniu brania. Czekam na odpowiedzi!!

annesa nie chcę Cie martwić wg mnie to szansę są niewielkie niestety. dopiero w pzyszłym tygodniu zaczną Ci się dni płodne, czyli mozliwość zajścia w ciązę . Chociaż Cie pociesze bo po odstawieniu tabletek orgaznim jest rozregulowany i jakaś tam niewielka szansa jest,

Gość anesssa
Ech, własnie tak myślałam, niestety do lipca nie będzie możliwośći próbowania dalej...Licze tylko, że ze względu na rozregulowanie organizmu, wzrost płodności i mój wiek jakoś się uda cudem...Ale dziękuję Ci za odpowiedź...

pseudo...............wiek...mc staran....tydzien ciazy..... plec... poród Koniczyna79.........33.........0................0........ .........0..........0 alex20120............26..........2...............8...... ............0.......2.01.2013 LealPrice-CH.........22.........2................0....... ..........0.........0 Juustaaa..............24.........2................8...... ...........0........3.01.2013 melinda32.............31.........1................0...... ...........0.........0 OrzeszeK76..........35.........3................0........ .........0.........1 justaa27a............32.........23...............0....... ..........0.........1 kamilka@.............29.........3(sz.c.)........ok.5..... ........0.........0 Lisaveta_............19..........1................0...... ...........0.........0 zalamka34...........37..........7................0....... ..........0.........1 Nayeli................20..........1................0..... ............0..........0 Elizabet1204........34..........3................0....... ..........0.........0 viola150..............26..........8..............ok 5..... ...........0..........0 wczorajsza_........25..........1................0........ ........0..........0 muszelka122........26..........1..............ok5........ .......0..........0 jestem pewna29 ...29..........5................0................0.......... 0 Marcysia00..........25..........3................0.......... .....0...........0 Joaanna_23..........23.........5..................0....... ........0...........0 gutka27..............27.........2..................0..... .. ........0...........0 Nieznajoma77.......35.........1..................0....... .........0...........1 kanapka z serem....27.........1...............ok5................0... ........0 Malinka0385......27...........ponad rok.......0.................0............0

witam nowe staraczki :) alex mam nadzieje ze wypoczywasz :) tak w ogole to ja tez wypoczywam od pracy - tylko szkoda ze jeszcze nie z powodu ciazy ;/, ale za takie "wypoczywanie" to tez podziekuje ...bo musze zalatwiac jakies zasilki chorobowe czy cos bo mi nie placa z pracy jak jest sie na chorobowym a malo tego mam shiza bo dostalam pelno lekow od lekarza plus jeszcze wyslac mnie chce na rentgen kregoslupa a my z mezusiem polecielismy na calosc pare dni temu i sie teraz martwie zebym w ciazy nie poszla na przeswietlenie .. ;/, a lekow jeszcze nie bralam od doktorka nie wiem co mam zrobic... lipa.. nie bylo to planowane ale wyszlo jak wyszlo ... leal no widze ze jestes strasznie sfustrowana, wiem o co ci chodzi.. tak naprawde to ja np. - nie wiem czy mam te owulacje czy nie ... , czasem tak sie zdarza - no ale tez stres blokuje - u ciebie bynajmniej wiadomo ze nie masz owulacji i teraz pojdziesz do specow i beda kombinowac abys w koncu zaszla, gdzie ja jeszcze tkwie w blogiej nieswiadomosci ze moze mam owu- ale nigdy nic nie wiadomo . ale nie mozesz lekarki lapac za slowka - ze twoj to ciezki przypadek - z reszta co to za lekarka powinna cie troche pocieszyc a nie dolowac.., po prostu ona nie moze ci juz pomoc i odsyla tam gdzie moga - trzeba miec nadzieje - dziewczyny proboja cie tylko pocieszyc no co my tu mozemy innego poprzez klawiature zrobic, jak tylko napisac pare slow otuchy.. mam nadzieje ze ci sie uda,i obys ty tez wierzyla ze dasz rade - nie wiem czy bedziesz tutaj zagladac ale jak zajdziesz w ciaze to napisz i pochwal sie a ja ci powiem: "a nie mowilam" ;P hehehe :)))))) anesssa hm , chyba raczej male szanse na ciaze, no ale jakies minimalne sa skoro zapomnialas kilku tabletek milego weekendu dziewczyny :)))

dziewczynki w tabelce na koncu w miejscu poród wpisujemy dopiero jak bedzie wiadomo termin porodu a nie to ktory to porod bedzie. takie było wstępne założenie.

no to juz cos - zaczynalysmy od 0 ;) hihi a teraz fajna pogoda i strasznie tu ucichlo no ale moze wyniki sie polepsza :)))

Gość kanapka z serem
dziewczyny :-( jestem załamana. dostałam plamienia i pojechałam do lekarza. Lekarz zronbil bete 120 i zrobił usg i powiedział ze nie widzi ciąży, prawdopodobnie ciąża biochemiczna.Dzis powtorzylam bete tylko 50 i diagnoza sie pootwiedziła :-( nic nie rozumiem, tak dobrze sie czułam. Bylam wtedy u lekarza zbadala ginekologicznie powiedziala ze ciaza jest. Jestesmy tacy zawiadzeni :-( Dobrze ze nikomu nie powiedziałam.Przynajmniej nikt nie bedzie pytal jak moja ciąża :-(

Gość kanapka z serem
zmieniam tabelke pseudo...............wiek...mc staran....tydzien ciazy..... plec... poród Koniczyna79.........33.........0................0........ .........0..........0 alex20120............26..........2...............8...... ............0.......2.01.2013 LealPrice-CH.........22.........2................0....... ..........0.........0 Juustaaa..............24.........2................8...... ...........0........3.01.2013 melinda32.............31.........1................0...... ...........0.........0 OrzeszeK76..........35.........3................0........ .........0.........1 justaa27a............32.........23...............0....... ..........0.........1 kamilka@.............29.........3(sz.c.)........ok.5..... ........0.........0 Lisaveta_............19..........1................0...... ...........0.........0 zalamka34...........37..........7................0....... ..........0.........1 Nayeli................20..........1................0..... ............0..........0 Elizabet1204........34..........3................0....... ..........0.........0 viola150..............26..........8..............ok 5..... ...........0..........0 wczorajsza_........25..........1................0........ ........0..........0 muszelka122........26..........1..............ok5........ .......0..........0 jestem pewna29 ...29..........5................0................0.......... 0 Marcysia00..........25..........3................0.......... .....0...........0 Joaanna_23..........23.........5..................0...... . ........0...........0 gutka27..............27.........2..................0..... .. ........0...........0 Nieznajoma77.......35.........1..................0....... .........0...........1 kanapka z serem....27.........2..................0..........0... .............0 Malinka0385......27...........ponad rok.......0.................0............0

kanapka - tak mi przykro:( Sama nie wiem co Ci napisać:( ale skoro lekarz widział to nie mogła być chyba biochemiczna... Naprawdę bardzo Ci współczuję bo wyobrażam sobie jak się czujesz:(

Gość kanapka z serem
właśnie tak objawia sie biochemiczna, beta jest podwyzszona, testy pozytywne, do zaplodnienia doszlo ale zarodek nie zagnieżdża się w macicy :-( hormony pokazują ze ciąża jest a na usg nie ma :-(

Jeju kanapka... trzymaj się jakoś. Strasznie mi przykro, to okropne co się stało :( słyszałam, że niewskazane jest badanie ginekologiczne w tak wczesnej ciąży, ale nie chce wyrokować, że to miało wpływ na to co się stało. Odpoczywaj i broń boże nie załamuj się kochana.

Gość kanapka z serem
lekarka mnie wtedy zbadała tylko ginekologicznie i " wymacała" i powiedziała ,że macica powiekszona cyzli objaw ciąży, a usg miałam miec na wtorek, ale jak dostałam plamien to w szpitalu mi zrobili usg ( nic nie znaleźli) zrobili bete.Dzis znowu beta ale się obiżyła, zamiast wzrastać a ciąży na usg nie było widać :-(

Gość kanapka z serem
może i tak, ale co powedziedzieć lekarzowi, że nie poddam się badaniu? smutno mi :-(

kanapka- to wynika z tego, że trzeba czekać z pójściem do lekarza. Mi też tak mówili ale myślałam że chodzi o to że po prostu nic nie będzie widać wcześniej. Ale gdybym ja nie była na wakacjach jak się dowiedziałam to tez bym poszła od razu:( teraz jak byłam w czwartek u lekarza rodzinnego to też chciała mnie wysłać do jakiegoś ginekologa do szpitala ale zdecydowałam, że skoro nie mam żadnego plamienia i nic niepokojącego się nie dzieje to nie dam się zbadać byle jakiego lekarzowi bo jeszcze to zaszkodzi.

Gość kanapka z serem
alex a w ktorym tygodniu ty poszłaś? bo ja juz teraz nie wiem kiedy isc,?

Poszłam jak leciał mi szósty tydzień ( czyli faktycznej ciąży od zapłodnienia to był to czwarty tydzień). Serce już biło i widziałam to na usg. Samej fasolki nie widziałam, tylko pęcherzyk ciążowy. To usg było bardzo niedokładne jak mówił sam lekarz ale poza tym powiedział mi ze to jeszcze bardzo wczesna ciąża i że z reguły pacjentki przychodzą w siódmym tygodniu czyli 5 od zapłodnienia i wtedy już lepiej widać.

Kanapka a bolały cię piersi lub miałaś jakieś inne objawy ciąży czy zupełnie nic?

Pytam, bo mam znajomą której test pokazał kiedyś dwie kreski. Bardzo się ucieszyła a po kilku dniach normalnie @ przyszła. Wtedy stwierdziłyśmy ze test był jakiś felerny ale może rzeczywiście w ciąży była ale zarodek się nie zagnieździł:/ Może być tak, ze wiele z nas już kiedyś taką sytuację miało i nawet nie wiedziałyśmy o tym.

Gość kanapka z serem
piersi bolały aż spać nie mogłam i powiększyły mi się trochę, na tyle że zauważyłam że dziś są mniejsze :-( oprucz piersi nie miałam innych objawów. Może sennośc ale teraz to juz sama nie wiem czy to objaw ciążowy był.Ja zrobiłam 2 testy a na pierszym usg lekarz zobaczył macicę wieksza i ze przygotowuję sie do ciąży.Tylko pęcherzyka ciążowego nie było :-( następnym razem też pójdę w 6. W 7 to niebezpiecznie bo jesli ciąża pozamaciczna to zagrożenie życia, a do 6 nawet ona bezpieczna...

o widzisz to mnie na początku w nocy tez tak bolały, że spać nie mogłam. aż tak ciągło mnie. Będę się modlić i trzymać kciuki żeby jak najszybciej się udało:)

Gość kanapka z serem
najpierw przed staraniami wybiorę się do gina na badania.Dowiedziałam się dziś że mam macice dwurożną trzonu macicy.Wyczytałam, że to może utrudniać zapłodnienie, lub implantację zarodka, że to ciąża podwyższonego ryzyka, trzeba leżeć bo szyjka macicy może się skaracać. Nie mogę nigdzie wyczytać jak to się leczy.Jestem załamana :-(

Oto co ja znalazłam na ten temat "Jama macicy dwurożnej przybiera kształt litery W. Anomalia ta nie daje żadnych dolegliwości. Jeżeli wada jest niewielka najczęściej nie stanowi ona problemu w zajściu w ciążę oraz jej donoszeniu i bardzo często nie zostaje rozpoznawana. W przypadku, gdy wada jest większa bardzo często pojawiają się problemy z zajściem w ciążę i jej donoszeniem. Częściej dochodzi do poronień nawykowych, porodów przedwczesnych i innych patologii. Wynika to z faktu, iż wadom macicy często towarzyszą różnego rodzaju defekty błony śluzowej macicy utrudniające implantację zarodka a ograniczona przestrzeń jamy macicy utrudnia rozwój płodu. Jednakże powikłania te częściej zdarzają się w przypadku przegrody macicy, a nie macicy dwurożnej. Ciężarna ze stwierdzoną macicą dwurożną musi być pod ścisłym nadzorem lekarskim ze względu na to, iż wadzie tej najczęściej towarzyszy niewydolność szyjki macicy, co zwiększa zagrożenie porodem przedwczesnym. Często konieczne jest założenie szwu szyjkowego w celu utrzymania ciąży." Z tego , co wyczytałam to operują też macicę żeby nie było tych dwóch przegród. Ale pani która to napisała ma tę wadę i w jej rodzinie wiele kobiet ma i nie mają większych problemów. Urodziły dzieci więc może wcale nie jest aż tak źle. Na pewno podstawą będzie dobry doświadczony lekarz. Najlepiej taki, który miał już z tym do czynienia.