Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Koniczyna79

ZACZYNAMY STARANIA 2012/2013

Polecane posty

Gość gutka27
Jak widzę, na razie nam @ przychodza, ale bedzie tak ,ze wyjdą nam 2 krechy i będzie wysyp przyszłych mam:):) Widocznie nie nasz czas i dzidzia zdecydowała się nie przyjsc w tym cyklu. Ja jestem pare dni po ciocie, tak, pocieszeniem jest, że mozna wypic piwo na mecz. Licze na Ukraine dzis, kibicuje tym chłopakom. A jutro nasi!!! Biało-czerwoni!!!!!!!!!!! Wygramy:) Kafi, tak więc nie dołujmy się i ogladamy mecz, piwko się chłodzi, ma się rozumiec:P:):) Na kogo dzis liczysz? Zajscie w ciąze to nie piekarnia, że masz od razu bułeczke, kupujesz i masz(tak mowi mój mąż), trzeba czasu na to, cieroliwości. Ale przezywam te Euro, jakby jakis wazny egzamin na uczelni czy cos w tym rodzaju. Marcysiu, gdzie się podziałasz, brak tu Ciebie. Jak wyniki? Czyżbys wielkiego doła zlapała? Ja ostatnio tez łapie, mam czarne mysli i w ogóle. Ale nic koniec smęcenia, głowa do góry, musi się udac.

Gość gutka27
Madzia1609 witaj w gronie staraczek:) Przykro, że tak wyszło. Nieraz tak jest, ponoć to duszyszka się nie decyduje zostac w ciele malucha i się wycofuje. Ale na pocieszenie mogę napisac, że ta duszka powróci teraz, jak zajdziesz w ciąze. Ja w to wierzę, czytałam i słyszałam wypowiedzi na ten temat, nawet księdza. Wiem, że to marne pocieszenie po tym co Cię spotkało, ale uwierz w to:) Najwazniejsze, że chcesz, czujesz się na siłach, i warto spróbowac:) Bedzie dobrze. Kafii, od tego cyklu się bierzemy do roboty, ale tak na luzaka, mojego męża na czas owu nie będzie(i parę dni przed i po), ale cóz w iine dni będe go molestowac. Ty masz już swego bebika czy starasz się o 1wsze? ja nie mam dzieci i dlatego pragne już zacząc powiekszyc rodzinkę.

Gość justaa27a
u mnie wielka zmiana decyzji jesli w tym cyklu sie nei uda to 29czerwca mam wizyte w Bocianie no i inseminacja jak sie uda w tym samym cyklu ... moze cos wiecie o klinice BOCIAN w białymstoku ???

gutka witaj ! :), ja sie nie doluje, sama juz nie wiem czy ma sens miec nadzieje, raz o tym mysle wszystkim to wtedy jakos latwo przesadzic.. a jak nie mysle to lepiej sie czuje ...wiec staram sie nie myslec.. wynikow jeszcze nie mam - czekam ... justa27a wow widze ze ostro chcesz zadzialac a czemu tak postanowilas, ze od razu do inseminacji przejdziesz ? no ja jestem ciekawa jak tam wszystkie przyszle mamusie bo o ile dobrze pamietam to nastepna "tura" wizyt u gin . sie zaczynala ;) pozdrawiam ps. fajnie ze u was upał u mnie niestety pada i lipa jest ;(

najpierw bylo HSG(pazdziernik tamtego roku) w marcu tego laparo... wiec czas na kolejny krok... do tej pory mowilam ze ze wrzesniu ale zytuacja w pracy sie zmienila wiec trzeba troche szybciej zadzialac....a tak ogolnie to w sierpniu minie 2 latka jak sie staramy... wiec czas naj akis efekt ;))

Hej dziewczynki, wyszedl test LH pozytywny dzis w 12tym dniu cyklu wiec starania jutro nad ranem. ciekawe czy maz bedzie happy czy zdolowany po meczu. sex bedzie z radosci albo jako pocieszenie, cha cha cha... to bedzie okolo 20 godzin po tescie LH wiec powinno byc akurat w dniu owulacji, wiec albo chlopiec jak chcemy albo tym razem sie nie uda i proby w nastepnych cyklach:) za tydzien zaczne testowanie bardzo czulymi testami ciazowymi i bede dawac znac na forum:)

Gość gutka27
Koniczyno, mam takie pytanie, jak, ja nie robie w tym cyklu testow, jestem po ciocie. Nie mam sluzu płodnego. Ale raz mi wyszedł pozytywny test owu jak nie miałam w ogole sluzu płodnego. I pytanie, czy masz typowo sluz płodny teraz? No i przyjemnych i owocnych rannych tańców. To mężus będize brany w obroty:)

własnie mi sie pojawił dzis na zewnatrz taki ciagnacy przezroczysty wiec chyba jest ok, ale do tej pory kilka miechów go nie bylo na zew widac, wiec raczej teraz mi pomogł oeparol femina w kapsułkach, ale łykam go po 2 tabsy 2 razy dziennie juz 3 mc a teraz nawet w okresie owu 2 razy po 3 tab. i do tego zioła Klimuszki. przedtem go nie bylo na zew widac bo bylo mniej z powodu zmiany diety na mniej tłuszczowa. ale to ze go nie ma na zew nie znaczy ze go nie ma tam gdzie powinien byc. i tak stosunek jest gleboko wew wiec wystarczy ze tam jest:) dzieki i równiez zycze owocnych staran wszystkim staraczkom z forum.

czytalam ze sluz plodny pojawia sie okolo 6dni przed owu, a szczyt sluzu w 1 dzien przed owu. i ja wlasnie mam ten szczyt bo dosc duzo tego jest.

Gość gutka27
No masz rację, ale wiesz jak to jest, człowiek sie upewnia. Choć moja ginka tez mowiła, że my możemy go wcale nie czuc, a jest w środku, gdzie trzeba. Słyszałam o oeparol, a także o siemiu lnianym. Tak więc naturalne rzeczy, zióła, jakże pomocne i zdrowe. ten wiesiołek to tez na cerę, włosykorzystnie działa. Tez sobie chyba kupię, na pewno nie zaszkodzi:) No trzeba dbac o siebie. jestesmy w podobnych dc, ja mam 10ty. Moje oostatnie z 5 miesiecy to 23dniowe cykle, a ten ostatni 28, wiec pewnie owu ,ma byc 14tego? Ja tylko tym się róznie, ze chce dziewczynkę:) A ty na chłopaka. Tak wiec, kochana, wyluzuj, dzis meczyk i inne przyjemnosci, a z rana, wyspana, wypoczeta i do dziela. Ja chyba tz zmolestuje meza, mimo ze nie wiem kiedy owu, bo potem go nie bedzie, dosłownie przyjedzie wieczorkiem do mnie na mecz, a z rana jedzie. Moze jeszcze na tego 14dc do niego zajade na agroturystyke, jak grafik w pracy pozwoli:)

Hej! Jak tam nastroje przed meczem? Ja już czekam :) Mam pytanie do dziewczyn które już są mamusiami. Jak to było u Was ze śluzem w ciąży? Bo u mnie do tej pory był gęsty, biały i lekarz mówił ze wszystko ok. Na wizycie pytał mnie czy nie zauważyłam zwiększonej ilości śluzu. Mówiłam, że nie. Ale dziś rano pojawił się taki wodnisty, raczej przeźroczysty. Nie wiem czy to wynik stresu (miałam dziś 3 egzaminy) czy coś się dzieje czy może jest ok? Mama mówiła, że ona też tak miała w ciąży i w internecie też znalazłam takie informacje że to normalne. Jednak gdzieś się doszukałam notki, że jak płyn owodniowy ucieka to też tak to może wyglądać:( Wiecie coś może na ten temat???

czesc laseczki ;)) jak tam humorki dopisuja :)? mi jak widac takk ;)-tez czekam na mecz! tak sie naskakalam na meczu jak z rosjanami grali ze jaja hehe :), myslalam ze nie dadza rady a tu taki zaskok :) !wiec jest szansa na wyjscie z grupy dzis tez sie pewnie naskacze przed tv a jutro bede zdychac przez plecy hehe.. ja czekam na moje ziolka juz sa w drodze z allegro zamowilam ale sobie sama osobno zlozylam zestawik nie moge sie doczekacccc koniczynka chcialabym znac swoje cykle tak jak ty znasz swoje.. fajnie bo wiesz na jakim etapie jestes a u mnie to zawsze niewiadoma... swoja droga zastanawiam sie czy kupywalas swoje testy owu na allegro i czy moglabys mi jakies polecic? teraz bede robic rozeznanie na allegro a wczesniej tylko na ebay-u bylam a moje testy sa jednak za mocne zawsze mi wychodza 2 kreski ale nigdy dwie jeszcze nie byly tak samo mocne, zastanawiam sie tez moze zeb y sobie kupic ten mikroskop na sline.. nie wiem sama justa27a nie wiedzialam ze az tak dlugo sie starasz chyba nie przygladalam sie tablece .. no ale masz racje jakies postepy musza byc... ;) gutka mam nadz. ze damy rade i wyjda nam nasze zaplanowane dziewczynki ;) (oczywiscie bez presji na plec ale planowac mozna a co bedzie to bedzie ;).. alex to po tych egzaminach idz sie zrelaksowac, nie bylam w ciazy jeszcze ale jak bys miala problem z plynem owodniowym to lekarz by to raczej zauwazyl, a keidy bylas na wizycie ostatnio?jak masz obawy to idz dla swietego spokoju to sprawdzic po co sie stresowac, udanego wieczoru wszystkim zycze! :)

na razie kiepsko ten mecz wyglada... chyba jednak presja...ale caly czas wierze jeszcze ze lepiej bedzie w drugiej polowie:)

Cześć dziewczyny, jak tam u Was? U mnie bardzo pracowicie, dopiero wczoraj test owulacyjny był pozytywny,całe szczęście, że to piątek, bo tak nie dalibyśmy rady w tym miesiącu starankom, zabrakło by nam siły... :( :( :( Dziś również test pozytywny, ale u mnie to był 17 i dziś 18 dzień cyklu, zobaczymy co ma być to będzie... W ubiegłym miesiącu było dokładnie tak samo... :P Z tym śluzem, to ja już nie wiem sama, temperaturę mierzę w tym cyklu pierwszy raz, pomaga mi w tym całym bałaganie stronka 28dni.pl bardzo pożyteczna, można się dowiedzieć wiele rzeczy i porównać różne wykresy gorąco Wam polecam... :D Pozdrawiam Was dziewczynki trzymajcie kciuki, ja trzymam za Was, Koniczynko idziemy chyba równo z owulacją,,, Zobaczymy nam Niebiosa ześlą, może się uda...Daj Boże !

testy mam z allegro o czułości 30, to te prawie najmocniejsze bo sa jeszcze 40tki. Mnie wychodzą dwie takie same krechy w momencie skoku LH, a wczesniej i pozniej testowa ledwo widoczna. Mocniejszej testowej od kontrolnej nie widzialam na tych testach u siebie a wczesniej jak kiedys robilam acona o czulosci 25 z apteki to tez nie miałam mocniejszej tylko taka sama wiec to chyba to samo. Mysle ze im mociejsze tym lepiej bo nawet jak nie wychodzi bardzo mocno to jest mala szansa na przeoczenie piku LH. A jak sa za slabe to moze przez kilka dni pokazywać pik LH, ktory jest tylko w jeden dzien. Najważniejsze zeby bylo widac roznice w tych testach i w ten jeden dzien test wychodzil wyraznie mocniejszy.

Jeśli będzie tak jak w ubiegłym miesiącu to jutro będzie mocniejsza, .. ;) Jakoś się nie nastawiam, ani na tak ani na nie co ma wisieć nie utonie... :) :) :)

wyrażny skok tempki? moja skacze dopiero wyraznie w 3 dniu po owu. przez kilka dni rosnie pomalu i potem dopiero sie utrzymuje na wysokim poziomie. jezeli juz byl wyrazny skok to juz jest po owu:) jak byly starania to duza szansa na ciaze w tym czasie.

ale jak bedzie jutro mocniejsza to pik jest dopiero jutro i owu powinna byc pojutrze. ale cos dziwnie ze ta tempka juz wczesniej ci skacze ale moze taka poprostu twoja uroda. u mnie spadek tempki jest wtedy co pik LH(mniej wiecej) a wzrost jak juz mowilam, poprostu stopniowo powoli 1-3 dni po piku LH.

Staranka były więc może temp dlatego zaszalała, sama nie wiem... zobaczymy za dwa, trzy dni, bo temp, pierwszy cykl mierze więc, nie wiem co jeszcze może się wydarzyć...:D

No i właśnie wyszło jak znam swój cykl. Ten chyba inny, bo tym razem dzis rano test LH wyszedl jeszcze bardziej, druga krecha grubsza niz testowa, wiec raczej tym azem dzis mam najmocniejszy pik LH, a staranka niestety nie zrobilismy dzis rano tylko wczoraj po meczu uleglam:( ALbo dzis bedzie poprawka albo niestety 50% na dziewczynke a 50% na chlopca bo 2 dni przed owu a nie dzien.

Koniczynka daj sobie na wstrzymanie!!! zrelaksuj sie, wybierz na jakis urlop , bądz spontaniczna a nie to co ty robisz!!!!! Zbzikujesz jak bedziesz podchodziła w ten sposób do poczecia!!!!!!!!. Olej starania i bądz spontan a zobaczysz ze uda sie . Powodzenia :)

Gość kafii
hej kurcze jestem trochę wkurzona że Nasi nie przeszli dalej trudno wyciągać wnioski, ale dla mnie to i tak grali pięknie wszystkie mecze :) Dzisiaj 5 dc mam lekki stresik w tym m-cu,staramy się o chłopca owulka wychodzi mi 01/07 robię testy od 15dc i jak 31/06 wyjdą 2 kreski ciemne to 01/07akcja ;) bo to będzie ok 29 godzin po pozytywnym teście, tylko poradźcie ile dni wcześniej z antykoncepcją żeby chłopaki nie były "za stare" i ile od tego dnia owulacji-tylko w ten dzień czy 3 następne też? W maju staranka tylko 2 dni i może dlatego lipa :( teraz muszę trochę kombinować jak poprzednim razem nie wyszło tak to teraz sposobem aż się uda ;) gutka 27 staram się o 2 dziecko w domu mam 13-to letnią pannicę, która też chce mieć rodzeństwo koniczynka 79 tak jak ty staram się o syna więc jak masz jakieś lepsze informacje to pisz może "wspólnie" uda nam się mieć chłopaczków ;)

Gość kafii
a i jeszcze jedno używam testów owulacyjnych z allegro o czułości 25 niby są dobre ale zastanawiam się czy nie kupić tych z większą czułością, napiszcie wasze spostrzeżenia i co o tym myślicie dajcie jakąś radę? i z ciekawostek ostatnio wyczytałam że, plemniki męskie lubią inne ph kwaśne czy zasadowe do poczęcia syna i dobrze jest też 5 dni przed planowanym poczęciem zażywać syrop Guajazul nie dobry jak cholera bo go kiedyś piłam taki cierpki :(

u nas starania byly jednak tylko raz, maz mial potem jakies dylematy i wszystko zepsul. ale moze i dobrze bo teraz mam strazne bole w podbrzuszu i wzdecia i jakos nie pamietam zeby tak bylo w poprzednich ciazach. ledwo wytrzymalam w pracy. ciekawe czy jest mozliwe zeby brzuch bolal zaraz po zaplodniniu? przeciez implantacja to dopiero 6 dni po... jak ktoras tak miala w ciazy to prosze piszcie, bo sie boje co to jest. usg mialam w zeszly cyklu i nie bylo zadnych torieli, bylo wszystko ok.