Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielony pimpek

kakao na wieczór a odchudzanie?

Polecane posty

Gość zielony pimpek

Hej czy można wieczorem ok 21:00 (zakładając że idę spać o 12:00) wypić szklankę kakao (oczywiście nie rozpuszczalnego) -zrobione na 1,5% szklance mleka + płaska łyżeczka cukru.???

Gość ja to
nieeee, ewentualnie bez cukru

Gość zielony pimpek
o rety ok ale ja nie chce schudnąć 20 kg, tylko jedyne 5, więc nie zamierzam głodować, a do 12( albo i dalej) musze się jeszcze uczyć bo jutro kolokwium więc na głodzie jakoś kiepsko by było

Witam:) od wypicia 1 szklanki kakao świat się z pewnością nie zawalił. Jednak jeśli jesteś na diecie, powinnaś pamiętać, ze szklanka takiego kakao to ok. 200kcal (z mlekiem o większej zawartości tłuszczu jeszcze więcej i nie podałaś ile dodałaś samego kakao-założyłam że 2 łyżeczki). Późno chodzisz spać, dlatego wieczorem organizm domaga się dodatkowej porcji energii, o której jadasz kolację? Jeśli na taką "zakazaną przekąskę" będziesz pozwalała sobie jedynie od czasu do czasu, Twoja dieta nie powinna ucierpieć, musisz tylko kontrolować czy nie pozwalasz sobie także na inne odstępstwa od diety, bo wtedy możesz stracić efekty kuracji. Nawet odchudzając się nie powinniśmy ze wszystkiego rezygnować, to może prowadzić do niebezpiecznych zaburzeń w funkcjonowaniu organizmu (np rezygnacja z węglowodanów) lub niedoborów wielu składników mineralnych i witamin. Dlatego też warto od czasu do czasu zjeść banana (bo mimo iż ma wiele cukru i jest bardziej kaloryczny od innych owoców ma sporo potasu i błonnika) lub inny "zakazany" produkt. Będąc na diecie nie popadajmy w skrajności;) W razie pytań możesz napisać do mnie na e-mail: monikach@diety.poznan.pl Pozdrawiam

Gość Piotr Zygmunt
Rucham wszystkie dupcie