Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewelka19

Mój facet powiedzial dzis ze chce sie ozenic w wieku 30 lat minimum ;///;/

Polecane posty

Gość mireczkowata
silvergold- partnera, stad cudzysłów przy słowie "mąż"- jesteśmy już razem 9lat, mamy dziecko więc praktycznie wszyscy tak nas nazywają.

mireczkowata Gratuluję:D Mój to na razie partner od 7 lat. Ale tak jak pisałam na wszystko trzeba czasu. Partner tylko do sierpnia.Potem mąż:):)

Gość mireczkowata
a czemu zdecydowaliście się na śłub? Z formalnych powodów czy z "sercowych"?

Mieszkamy razem i jesteśmy tak jak dwie połówki, rozumiemy się bez słów.Kochamy się tak samo jak na początku naszej znajomości,z tym że te wielkie uniesienia i fascynacje już mamy za sobą. A i tak kilka razy słyszę .Od lat mamy i nosimy obrączki zachowujemy się jak małżeństwo, mówimy o sobie mąż i żona , więc dlaczego nie zalegalizować coś co jest faktem?

Gość mireczkowata
czyli taka legalizacja, też fajnie :) Szczęścia życzę :)

Gość ja sie nawet nie bede
wypowiadal bo dla mnie takie milostki w wieku 17-20 lat to szczeniackie zauroczenia. Inaczej czlowiek mysli w wieku 20 lat a inaczej w wieku 28++. 8 par ktore znam pobraly sie wieku 19-22 lat z czego 6 juz jest po rozwodzie. I naprawde takie deklaracje gdy sie ma te 20 lat ze to ten "jedyny forever and ever" rozbawiaja mnie. A autorka niech jak tam chce skoro jest katoliczka rozwod nie wchodzi rachube wiec jak zaczniesz sie psuc to sobie beda z mezem nerwy szarpac kolejne 40 lat🖐️.

A najbardziej bawi mnie fakt ze laska nawet z nim nie mieszka nie wie jak sie koles zachowuje na codzien a chce wziasc slub. Podejscie konserwatywnych katolikow jest conajmniej dziwne no offense.

Gość macius234543
halo halo, wypraszam sobie, ja jestem konserwatywnym katolikiem (za wyjatkiem seksu przed slubem), ale nie zgadzam sie z autorka watku;]

ok nie wszyscy , ale na pewno wiekszosc. Moze to wynika ze nie mam w swoim otoczeniu takich katolikow. Tzn co sasiedzi, rodzice, znajomi powiedza ze zyja na kocia lape. To ja spedze z ta osoba reszte zycia a nie rodzice czy ktokolwiek inny.

Gość macius234543
mysle, ze to bardziej wynika z tzw. drobnomieszczanstwa, a nie katolicyzmu. Tak zwane kołtuństwo. Oraz z niskiego poczucia wlasnej wartosci takiej kobiety, ktora jak sama przyznala - dzieki malzenstwu bedzie czuc sie bardziej wartosciowa, pewniej, lepiej itd.

macius234543 dzieki malzenstwu bedzie czuc sie bardziej wartosciowa, pewniej, lepiej A co powiesz o mężczyznach którzy chcą wziąć ślub, to samo?

Gość mireczkowata
maciuś- nie możesz być konserwatywnym katolikiem. Jestes raczej małym hipokrytą :) A ja mam w swoim otoczeniu takich "katolików" - moja teściowa nie może zrozumieć jak można tak żyć, bez Boga. Do tego córki nie ochrzciliśmy więc już w ogóle taki wstyd na wsi, że łooo:) I powiem Wam tak szczerze, ze bawią mnie tacy ludzie :)

Gość macius234543
silvergold: tak, to samo. Jest masa facetow, ktorzy biora slub wylacznie po to, zeby powiedziec: patrzcie, nie jestem juz kawalerem, jakas mnie zechciala. Plus oczywiscie wszystko to co ja nazywam "gosposiowaniem". Niestety tak dobiera sie jakies 3/4 malzenstw.

Gość macius234543
mireczkowata: tematu religijnego nie podejme:)

macius - a nie wpadłeś na to, że ślub po prostu wiele ułatwia od strony prawnej? Sama mam znajomą która wrąbała się w bardzo wysoki kredyt. Ponieważ cel był wspólny to spłacali razem, aż się facet nie wypiął i tyle go wszyscy widzieli...a ona została z ratami które jak na jedną pensję są po prostu za duże.

Gość mireczkowata
ja tym bardziej :)

Gość macius234543
Moorland: nie tylko wpadlem, ale nawet napisalem o tym wyzej:) Polecam jednak czytac cala dyskusje jak sie wypowiadasz:) Warto:)

Gość mireczkowata
moorland- a jak to możliwe? Nie wzięli razem tego kredytu?

Całe nasze życie składa się z wyborów.Każdy ma prawo wybrać to co mu odpowiada:) mireczkowata macie dużo odwagi żyć tak jak WAM się podoba. W społeczeństwie wiejskim jest to trudne, zwłaszcza na początku, potem ludziska przywykają i przestają zwracać uwagę.Gratuluję odwagi:):)

Gość macius234543
silvergold: a czy ja napisalem ze to cos zlego lub dobrego? Ja nie oceniam. Napisalem tylko o mojej obserwacji:) Kazdy robi jak uwaza i czym innym motywuje swoje decyzje dotyczace malzenstwa.

Gość mireczkowata
silvergold- mamy to szczęście, ze teściowie mieszkają jakieś 40km od nas, a my- miastuchy :) Ale faktem jest, ze ostatnio mama mojego faceta wysłała na stypie (!!) do nas księdza- zeby nas na dobrą drogę sprowadził :):)

No nie - kredyt wzięła na siebie. Jak, po co i czemu w ogóle zakładała, że to dobry pomysł nie mam najbledszego pojęcia. W każdym razie ma przez to problemy...facet żadnych.

Gość mireczkowata
Moorland- no widzisz, to niezbyt mądra ta Twoja koleżanka. Jeśli brała tylko na siebie to powinna wziać tyle, zeby jej ten kredyt nie zabił. A skoro z facetem mieli spłacac to powinni wziać we dwoje:)

"Niezbyt" to delikatnie powiedziane. No, ale przecież oni się taaaak kochali i przecież mieli brać ten ślub! No nie wyszło...

Gość macius234543
dobre to z tym kredytem, jeszcze czegos takiego nie slyszalem