Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfeminizowanydrewnianykocur

Młode mamy 1,5 - 2 latków :) Łączmy się :)

Polecane posty

Witam. Może taki temat już gdzieś był, ale pewno jest już bardzo stary :) Mamy słoneczek w wieku 1,5 - 2 lata, dzielmy się swoimi doświadczeniami i przygodami związanymi z naszymi skarbelkami :)

Gość hejkaaaaa ahaa
ja mam corcie w wieku 2 lat:D

Może opowiesz coś o niej ? :) Też mam córeczkę 1,5 ma ;p a jest taak nie dobra, że szkoda gadać :)

Gość hejkaaaaa ahaa
no moja powiem szczerze tez do grzecznych nienalezy:D wszezdie jej pelno;p wymusza placzem:D nie zawsze taka jest ale zdarza sie.a Ty ile masz lat?

hej :) ja też mam córeczkę, ma 18 miesięcy, właśnie śpi a jak się obudzi to lecimy na spacer :-)

22 :) A dużo mówi? Moja to tylko takie podstawowe, ale na razie się nie martwię bo to by było głupotą :)

eveve Moja niedobrzyca buduje właśnie wieże z klocków i bach z kopa :) Też szykujemy się na spacerek. U nas ładna pogoda słoneczko świeci trzeba iść nakarmić " kaćki " :)

Gość hejkaaaaa ahaa
ale sie zlozylo:D ja tez mam 22:D przybij pione heh;p moja tez mowi tylko podstawowe slowka, ciagle nawija po swojemu;p rozumie wszystko co sie do niej mowi, ale z mowieniem jej sie chyba nie spieszy ;p

Mam 31 lat! a skąd jesteście?

moja tez prawie nic nie mówi.. poza mama, tata, baba, bam, am to nie mówi prawie nic więcej, aha jeszcze mówi jak ktoś śpi to mówi "psi" :-D

Moja jak próbuje wymusić cos płaczem to odrazu marsz do pokoju - i potem wraca - ale wtedy to juz jakies inne dziecko jest , bo nie wiem czemu ale działa to na nią jakoś uspokajająco ;)

Moja tak samo mama tata babsia dziadzia da am mamam( mniam mniam ) ania i na kaczkę mówi kaćka :) Chciałabym żeby mówiła już więcej bo strasznie się denerwuje jak widzi, że nie mogę jej zrozumieć :) Niestety muszę się uzbroić w cierpliwość i czekać :)

Gość hejkaaaaa ahaa
ja jestem z woj warm-maz a wy?

ja mam jeszcze 28 ale w tym roku już 29 :-( jestem z Bielska-Białej (woj śląskie)

Moja nie wymusza płaczem tylko krzykiem i tupaniem, a potem bierze swoje krzesełko pod pachę i idzie do drugiego pokoju. Tam siada przy koszu z zabawkami bierze jedna w rękę i z nią gada po swojemu śmiesznie to wygląda :D

Ja woj. Mazowieckie.

eveve - piękny wiek więc buźka do góry ;) Moja tez: baba dziadzia (nie wyraznie) mama tata wuja(uja) ciocia (podobnie) kaczka to ka ka pies,kot , krowa to mówi na zasadzie odgłosów jakie zwierzeta wydaja :) A najbardziej mi sie podoba jak pokazuje krolika - to wtedy rusza ustami i nasaduje kroliki jak jedzą marchewke :)

moja jest zaborcza i też szybko się denerwuje.. ciągle chce żebym z nią się bawiła, ciągle mam siedzieć z nią na dywanie a jak tylko wstanę to się denerwuje.. no ale przecież coś trzeba zrobić w domu więc nie jest łatwo... oo właśnie się obudziła :-)

a powiedzcie dziewczyny, o ktorej chodza spac Wasze dzieci - tzn, pytam o nocne spanie a nie o drzemki?

Gość hejkaaaaa ahaa
dziewczyny a powiedzcie jestescie teraz na macierzynskim czy poprostu macie wolne od pracy?kiedy zamierzacie wrocic do pracy?i czy w ogole chcecie?

eveve - no ja mam troche lepiej. kiedy siedzę z córka na dywanie to wstaje i mówie: Mama zaraz przyjdzie. Ona to akceptuje ale jak za długo nie przychodze to na cała chate woła: Maaamaaaa!!!!! az nie przyjde :)

Ja wróciłam już do pracy od pazdziernika po wychowawczym. Na wychowawczym byłam 9 miesiecy a wczesniej na urlopie i macierzynskim. Teraz jestem w pracy ;) i troche mam luzu :)

Gość hejkaaaaa ahaa
oo to fajnie ze jzu wrocilas do pracy:) a dzieciaczek z kim jest? ja 2 lata przesiedzialam w domu i w koncu bede mogla rozejrzec sie za praca, zamierzam dac mala do przedszkola:) moja cora chodzi spac o 22 badz nawet po, zalezy jaki dzien;p

Ja swoją kąpie ok. 19.30 potem lezymy na łóżku przytulamy się i około 20 już śpi :) Ale za to wstaje różnie między 6:00 a 9:30 :) Też przesiaduję z małą na podłodze a jak muszę się wziąć za sprzątanie to idzie ze mną zamiata podłogę małą szczotką albo wkłada kostkę do zmywarki :) Ja na razie nie pracuję niestety zaczynam dopiero od września bo mała kończy dwa latka i posyłam ją do przedszkola :)

U nas sie udało, że jak jeszcze byłam na wychowawczym to moja kolezanka chciała rzucić prace w handlu i wrócic do szkoły zaocznie. takze Ona zajmuje sie córką w tygodniu :) Udało nam sie bo mamy do niej zaufanie i opiekuje sie córka u siebie w domu, a od tego roku ma jeszcze jedno dziecko, takze córa nie jest sama :) Moja tez chodzi o 22 :( Kiedys mi mówiono ze dziecko po kapieli i dobranocce chodzi spac - ale nie moja córka :(

Mamy takie dni, że mała dostaje kota i ma ochotę oglądać bajki do późna, ale jeżeli już tak się dzieje to najpóżniej ok.22:30 zasypia. Powiedźcie wasze pociechy zasypiają z wami czy same?

Gość hejkaaaaa ahaa
no ja tak samo zamierzam dac mala do przedszkola od wrzesnia :) moja od keidy pamietam chodzi spac o 22 ale mi to jakos nie przeszkadza bo sama chodze pozniej:)