Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ania5545

Opekunka i jej tekst

Polecane posty

Gość do Aniaaa55...
i jak zwykle autorka ma problem z opiekunką, a jedna z drugą doczepiły się czegoś co było napisane między słowami :D i teraz wlecze się temat obiadów :o Od razu pełna analiza :D to się robi tyle, to tyle, a po co, a dlaczego, a jak głupio ...:O:O no żenada...

to teraz asertywnosc - jak dojsc do perfekcji i umiec zawalczyc o siebie? Jak tez umiec byc czasem chamskim?

Gość anette111111
już wróciłam, asertywnośc nie oznacza chamskości. Nie musisz być chamska żeby osiągnąć coś. a tym bardziej jeśli chodzi o tą cała opiekunkę a jeszcze bardziej Twojego męza

ale brakuje mi czasem, ze nie umiem od czasu do czasu zrobic porzadek, objechac kogos....a ja? ciagle mila, usmiechnieta i dajaca sobie wejsc na glowe.... troche smutne jedynie w pracy jakos udaje mi sie jak na razie i nie mam raczej problemow, ale tylko chyba dlatego ze pracuje z kulturalnymi ludzmi pojawilby sie cham i juz kule uszy

Gość anette111111
wcześniej napisałam po co Ci taki mąz, ale nie wzięłam pod uwagę że łatwiej mi było się rozstać z tym moim wiecznym piotrusiem panem niż Tobie jak maż dziecko. Mogę powtawarzać sto razy ale zdania nie zmienię-Aniu myśl najpierw o sobie i dziecku a potem o mężu a już prawie wogóla nie o opiekunce. Dokładnie w takiej kolejności. Bo teraz pewno o wszystkim na raz myślisz.

Gość anette111111
Aniu-ile masz lat

Gość anette111111
też tak miałam i straciłam bardzo dobrą pracę przez to że problemy ciągle..itp teraz też pracuję dobrze nareszcie ale po co to wszystko

Gość anette111111
ja 36:-)

Gość anette111111
nie stracisz napewno bo tak jak ja nie starasz się łączyć pracy zawodowej z Domem. Ale czasami jest to nieuniknione i mi na nieszczęście tak się zdarzyło ale nie chcę już o tym i staram się Ciebie przestrzec przed tym żeby nie robić wszystkiego pod dyktando Twojego męża

Ok. jemu ta sytuacja tez dala troche do myslenia. Wiele lat go prosilam, walczylam, klocilam sie i nic krytyka jesli cos zrobilam zle lub nie zrobilam wczoraj o dziwo zaskoczylo i wypral ten dywanik

Gość oczywiscie ,ze nie musisz
sie nikomu tlumaczyc co gotujesz , na ile dni , jak sobie organizujesz czas i czy sprzatasz czy nie . Nawet jesli ,,nie sprzatasz,,bo ci sie nie chce lub jestes zmeczona albo wolisz spedzic czas z rodzina to nikomu nic do tego . To twoja sprawa i twoj dom , ty tam mieszksz , a nie one. Baby juz zaczely analizowac co robisz ,co gotujesz ,a nie to jest najwazniejsze . Najwazniejsze jest to ,ze opikunka jest chamska i chyba jej sie cos poyebalo wyskakujac z takim tekstem . Madry i dobrze wychowany to przemilczy nawet jak widzi ,ze cos jest nie tak . Tylko cham bez kultury ma tupet wytykac tobie co powinnas robic .

Gość anette111111
jesteśmy prawie w tym samym wieku

tej na gorze za komentarz dziekuje ja po tym zaczelam myslec ze ze mna cos jest nie tak i ze inne kobiety sa super zorganizowane a ja nie ....

Gość anette111111
jestem z dużego miasta, zarabiamy z mężem trochę ale nie za dużo. i teraz myśląc jak byśmy mieli dziecko to pewno popadlibyśmy w długi. Łóź. A opiekunka tu kosztuje najtansza osiem faktycznie za 1/h

wiem, drozyzna ale coz poradzic? Trzeba placic, ale wiem ze to tylko na teraz pozniej powinno byc lepiej :)

Gość anette111111
pracuję jako pomoc w księgowości, A Ty?

ta moja mala firma to ksiegowosc teraz mam troch pracy z podatkami, dlatego jestem troche zawalona

Gość koalinka
chcesz byc za bardzo perfekcyjne, co Cie obchodzi zadnie opiekunki, skoro masz porzadek to w czym problem, dom to nie muzeum

Gość anette111111
domyślam się, 20 to taka data:-) ale nie tylką samą pracą człowiek żyje-nie odpuszczaj opiekunce i miej oko na męza- bo że o dziecku pamietasz to nie wątpię.powodzenia

Gość koalinka
a maz czemu Ci nie pomaga? pytam z ciekawosci bo mam ten sam problem, pracuje a on palcem w domu nie tknie, nawet jak powyciaga jedzenie z lodowki to nie odlozy na miejsce

koalinka - wiesz kazdy by sie przejal gdyby cos takiego uslyszal. ale wiem ze musze olac i juz