Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliwkowaskoraskora

ZDJĘCIE SYLWETKI PO CIĄŻY

Polecane posty

Gość oliwkowaskoraskora
mam rozstępy,ale sa nie widoczne, białe paski.. zaraz po porodzie były sine..ale zbielały

Gość kolka123456
a jak dlugo po porodzie jestes? i jak maz sie zachowuje ? daje ci do zrozumienia ze masz cos ze soba zrobic? wiem ze to wscibstwo, jak nie chcesz nie odpowiadaj :)

uhhh to Ty nie wiesz co to są rozstępy :D:D:D:D Jakoś tych twoich nie widzę ;) Jak się nigdy wcześniej nie odchudzałaś to Ci pójdzie świetnie. Gorzej jak już masz za sobą jakieś diety i metabolizm nie taki jak potrzeba.

Gość kolka123456
chodzi mi o to ze niektorzy mezczyzni lubia panie przy kosci.

Gość oliwkowaskoraskora
mój facet mowi mi,ze mu sie podobam (ale wiem,ze to nie prawda!!)

Gość kolka123456
bedzie dobrze, tylko badz konsekwentna !!! trzymam kciuki :)

Gość oliwkowaskoraskora
wiosenna mama --czesto mam tak,ze potrafie cały dzien nie jesc nic,a na wieczor sie napchac wszystkiego na raz... bo nie moge wytrzymac, a wczesniejsze zamierzenia byly takie,aby stosowac głodowke,tyle,że zawsze glodówka konczy się na wieczornym wpieprzaniu,ze tak to nazwe ..po imieniu;)

To sobie kup asystor slim. Łykniesz na wieczór dwie niebieskie tabletki i będziesz pojedzona ;) I nie rob tak ze nie jesz cały dzien bo to nie ma sensu. Jedz małe posiłki kilka razy dziennie. :D:D Taa ja jestem ekspertką w sprawach odchudzania się, większą wiedzę mam tylko na temat tycia z powrotem :D :D:D:D Ogólnie zasada jest prosta. Jak sie zaweźmiesz to dasz rade! Musisz chcieć bardzo... tylko nie wiem co się robi potem jak juz sie osiągnie wymarzoną wagę... ja zazwyczaj tyje :D:D

Gość też mam problem
oliwkowaskoraskora Autorko im później ja zjem śniadanie, tym większa pewność, że wieczorem złapie mnie atak głodu. Dlatego spróbuj po wstaniu zjeść lekkie śniadanie, około 11 zjedz 2 śniadanie. 14 obiad, gdzieś o 16.30 jakiś leki posiłek i 18.30 np kolacja. Między posiłkami pij wodę, przegryź jakiś owoc, jeśli uczucie głodu stanie się zbyt silne. Po kilku dniach żołądek się przyzwyczai. Ja przez pierwsze 3-4 dni chodziłam głodna i wściekła. Dołącz do tego jakieś ćwiczenia.

Gość moj maz
JADL samo bialko,znaczy piersi ,ryby nic na oleju,nie jadl 2 miesiace ziemniakow,ryzu,chleb tylko fitness,caly czas sobie gotowal osobno i glownie bialko jak omlety,jaja na twardo ,jadl duzo ale nie laczyl bialka z weglowodanami i schudl 16 kg :) do tego 6 wajdera na brzuch ,mial oponke a jest plaski ..polecam !

Moim zdaniem nie wygladasz wcale tragicznie. Owszem, musisz stosowac diete, ale nie bardzo rygorystyczna, bo efekt jo-jo murowany, a i metabolizm sobie rozwalisz. Jedz malo a czesto, zadnych slodyczy, alkoholu. Jasne pieczywo zastap ciemnym. I przede wszystkim - cwiczenia, cwiczenia, cwiczenia!!! Jesli nie masz mozliwosci chodzenia na silownie, cwicz w domu! Powodzenia :)

ja też trzymam kciuki :) Mam nadzieję ze ci sie uda, bo podejrzewam ze masz o sobie takie zdanie jak ja swojego czasu ... Ile jestes po porodzie i czy karmisz jeszcze ? ja tak jak pisałam nie chudłam nic podczas karmienia pomimo diety i wyrzeczeń, a i jeszcze spacerowałam po kilka godzin z wózkiem do tego - więc u mnie : dieta+ruch=wielkie nic ..

Gość a czy przypadkiem nie palilas
przed ciaza? I ile wazylas przed? Moja znajoma przed ciaza byla fajna laska, zgrabna naprawde. Zaszla w ciaze, rzucila palenie i po porodzie wygladala jak ty. Potem wciaz nie palila, bo karmila piersia, ale stosowala diety rozne, cwiczyla. Waga jej spadala gora o 5kg. Wkurzyla sie i choc to glupie wrocila do nalogu. Znow jest zgrabna, ale teraz rzucila palenie, duzo cwiczy i nie tyje jakos. Co do faceta, meza to napisze tak: ja rozumiem, ze moze sie nie podobac grubsza kobieta, ale kurde kochajacy facet nie leci do innej, a pomaga schudnac i kocha mimo wszystko. Ja po chorobie kiedys przytylam 10kg. Ok, moze nie wygladalam jak autorka, ale za ciekawie tez nie. Maz mnie nie zostawil, nie mowil, ze kreca go szczuple, byl przy mnie, a gdy wyzdrowialam sam chodzil ze mna na basen, silownie bym zrzucila zbedne kg. Normalny facet nie zostawi dla zgrabniejszej, a jesli nawet to znaczy nie kochal naprawde.

Gość też mam problem
NO i małe porcje. Jedz do momentu, az poczujesz pierwsze nasycenie i ... koniec :) Mój mąż od roku nie je chleba i ziemniaków. Przestał jeść śmietnikowe jedzenie typu fast food i nie chleje piwska :P Czasami jedno czy 2 :) Schudł 20 kg :) Teraz wygląda super, ale dalej trzyma się swoich zasad żywieniowych.

Gość figa00
hmm... przed kazdym posilkiem pij (oczywiscie rozcienczonyą) lyzeczke octu jablkowego ale czystego !! nie winnego tylko jablkowego !! to jest niezastapiny sposob na zbedne kilogramy .

ktos poruszyl temat diety Dukana- niech ci to nawet to do glowy nie przyjdzie! To dieta skuteczna, ale na dluzsza mete (a jest dozywotnia) niezdrowa. Mozna zrzucic na niej szybko zbedne kg, ale potem znacznie szybciej odzyskac jak sie nie przestrzega caly czas. A przestrzeganie caly czas doprowadza do uszczerbku na zdrowiu.

Moj maz na bialowej schudl,ale on teraz robi naprzemienna i duzo cwiczy,wszystkie diety maja swoje za i przeciw ,wieksza efekt jojo ,trzeba niestety kontynuowac je i duzo cwiczyc przy tym..

nie porównujcie odchudzania meżczyzny do odchudania kobiety - facet zawsze schudnie szybciej i więcej, mój maż schudł 8 kg w sanatorium tylko przez to że posiłki były o stałej porze. Potwierdzam, że najważniejsze jest zjedzenie śnaidania w ciągu godziny od wstania z łóżka. Autorko, podam ci zajebistą przegryzkę- mi zastępuje słodycze. Trę duże jabłko i mieszam z 3 łyzkami otręb górskich . Nie wiem czy to zalezy od rodzaju jabłek, ale to mi strasznie smakuje i można się najeść - a do tego zdrowe i dobre na przemianę materii.

Gość oliwkowaskoraskora
nie, nigdy nie paliłam i nie palę. Moim błędem - i ja o tym wiem,-są słodycze, pizza, cola, i szczegolnie na wieczór, kiedy dziecko śpi, a mąż wroci z pracy(spokojnie mozna usiąść obejrzec tv i zajadac.. ) jestem 6mies, po ciąży.nie karmie piersią.

Gość srututujjjuu
dasz rade malymi kroczkami wprowadzaj sobie zmiany jedz normlnie ale w mniejszych ilosciach spaceruj z dzieckiem itp dasz rade przy muzyce mozna potanczyc poprzez zabawe z dzieckiem teraz wiosna lato mase owoców warzyw bedzie takze dasz rade powodzenia:)

to pij cole light ;) Pizze można zrobić tak żeby była zdrowa, słodycze tez mogą być nie tuczące (za to Dukana kocham ;) ) A w ogóle to podobno chrom zmniejsza apetyt na słodkości.

Gość oliwkowaskoraskora
za to mogę powiedziec,że często - przynajmniej raz dziennie pije sok wyciskany sokowirówką, z marchwi lub jabłek, zalezy na co mam ochote w danym dniu, i pije zazwyczaj po śniadaniu..

mi tez się wydaje że ja tyle przytyłam bo przed ciążą paliłam, jak sie dowiedziałam o ciąży z miejsca rzuciłam - jadłam sporo w ciąży, to fakt..., całe karmienie nie paliłam , i dopiero jakiś czas po karmieniu wróciłam stopniowo do fajek .

Gość oliwkowaskoraskora
dziewczyny. a jak myślicie, do 1sierpnia- jeśli się bardzo postaram,-ile mogę schudnąc?

to niech maz cie pilnuje:P czyli nie pozwala wieczorem jesc pizzy, pic coli gdy cos razem ogladacie. Ja zawsze moglam jesc co chce i jak po lekach przytylam i zrzucic nie moglam to mnie maz ograniczal, pilnowal bym nie jadla jak zawsze czyli to co chce i kiedy chce. Malo tego nawet mi gotowal zdrowe potrawy:D Mnie to jakos mobilizowalo bo czasem ogladalismy jakis film i mialam ochote na chipsy to mi mowil, ze nie i koniec i nawet jak pojde do sklepu i kupie to mi nie pozwoli zjesc:P Pogadaj z mezem, moze tez ci pomoze zabraniajac( choc wiem jak to glupio brzmi) jesc kaloryczne posilki wieczorem.

Tak sie nie da tego powiedzieć bo to od wielu rzeczy zalezy. Czasem są "zastoje wagi" i nawet przez miesiąc ani drgnie, a czasem leci po kg na 3 dni. Różnie z tym bywa. Możesz sobie założyć 1 kg tygodniowo tak średnio to jakieś 20 kg wychodzi.

zalezy na jakiej diecie ale szczerze to zdrowo 10kg jestes w stanie zrzucic,dieta i cwiczeniami,a jak chcesz wiecej to duzo bialka i ruchu a i 40 poleci;) tylko to juz bardzo niezdrowo!ja w 4misiace zrzucilam na dukanie 25kg i do dzis a minal rok zadnego efektu jojo;) z tym,ze troszeczke sie pilnuje i duzo ruszam,nie cwicze ale caly dzien na nogachg,staram sie cos ciagle robic i jakos leci;) powodzenia:*

Gość oliwkowaskoraskora
mąż mi nie pomaga, ON JESZCZE WE MNIE WCISKA SŁODYCZE, pizze.. . chyba robi to specjalnie,abym roztyla sie jeszcze bardziej, i nie byla dla zadnego innego faceta atrakcyjna, haha

biorac pod uwage, ze nawet jak zaczniesz ostre odchudzanie od 1 kwietnia (ale powinnas od jutra, bo nie ma co odkladac!) to do 1 sierpnia masz 5 miesiecy, powinnas spokojnie wiec zrzucic 20 kg. Jak nie wiecej. Ale musialabys naprawde sie przylozyc, zero coli, pizzy, fast foodow, slodyczy. Unikac tez smazonego, czasem mozna sobie pozwolic, ale nie za czesto, pic wode mineralna niegazowana, herbaty, kawy nie slodzic ( myslalam, ze to niedobre bez cukru, ale o dziwo do dzis nie slodze), ostatni posilek zjesc max 4h przed snem, a jak zachce ci sie nawet to zjesc grejpfruta np. Przede wszystkim wlasnie owoce zamiast slodyczy. I troche ruchu. Zacznij od robienia dziennie 30 brzuszkow i zwiekszaj ta liczbe z czasem jak poczujesz, ze ci coraz latwiej to rob 40, 50 itd. Jak masz tez mozliwosc to polecam tanczenie:D w domu:P Czyli muzyka, zaslaniasz okna i skaczesz sobie. Duzo to daje naprawde.