Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama25lobuziary

Dosc wszechobecnego rozu! Wkurzylam sie dzis...

Polecane posty

Gość Mama25lobuziary

Napewno sa tu mamy, ktore lubia roz i ubieraja swoje corki w niego od stop do glow. Nie moja sprawa. O gustach sie nie dyskutuje. Jednakze musze sobie pojojczyc poniewaz dzis przezylam mega wkurw na zakupach. Nie naleze do osob zbyt majetnych. Marki H&M, George, Ladybird, Next cenie bardzo bo umozliwiaja ubranie dziecka ladnie i stylowo. Aczkolwiek nie oszukujmy sie - ceny w tych sieciowkach sa dosc wysokie, ale wole kupic ciuchy tych marek w lumpeksie i ubrac corke fajnie niz kupic nowe ubrania na bazarze, ktore sa kwintesencja tandety, kiczu i dziadostwa, nie mowie, ze nie kupuje ciuchow na bazarach w ogole bo czasem mozna trafic na cos fajnego, ale baaaardzo rzadko. Wszystkie ubrania dla dziewczynek sa tam jedynie w odcieniach rozu i fioletu, ktorymi juz rzygam. Dzis wybralam sie na zakupy z corka by upolowac dla niej jakies ladne sportowe buciki na wiosne i jeszcze jedne do sukienki. Wszedzie oczywiscie roz, fiolet plus zlote, srebrne i brokatowe aplikacje. Masakra jakas. Butow szukalysmy w jednym miejscu chyba z godzine. Jak juz jakies mi sie spodobaly to znow rozmiaru nie bylo. Jak byl rozmiar to znow tylko wsrod totalnych paskudztw. Koniec koncow kupilam te buty, ale w wielkich bolach i nie do konca jestem zadowolona. Ten wszechobecny roz przyprawia mnie o mdlosci, zeby to nie szlo dostac ciuchow i butow w jakichs normalnych kolorach tylko te "cukierkowe potworki" z cekinami, brokatami, pierdolkami i wszelkim dziadostwem to jest kurde przegiecie. Zapraszam do dyskusji mamy dziewczynek, ktore tak jak ja maja dosc koloru pink :)

Gość Juttka
Od zawsze nim rzygam. Zwykle jestem odosobniona..

Gość Juttka
A już "dziamenty" i "cykorie".. :P

ja lubie ubierac mala na bialo,zolto,zielono,czerwien tez,,,a roz opcjonalnie - ewentualnie jakas sukieneczka,,,albi mocne bordo :P i w niebieski tez :) bo to nie jest kolor zarezerwowany dla chlopcow :P szkoda ze wiekszosc ladnych ciuszkow to roż ;/

Gość Mama25lobuziary
Byly czarne, a o owszem, ale wszystkie od rozmiaru 25 i wyzej, a corka nosi teraz 24 i jeszcze ma troszke luzu. Koniec koncow kupilam biale adidaski z zielonymi aplikacjami i calkiem biale do sukienki bo reszta rozowe, albo rozowo-zlote, albo rozowo-srebrne, albo rozowo- fioletowe z kwiateckami, gwiazdkami, "dziamentami" i cholera wie czym jeszcze :o

moja mała jest dopiero w drodze ale też mam dość różu. Chciałąm dzis kupić ręcznik ale niestety albo różowe albo niebieski

Zgodzę się z tym, że ten bazarowy "styl" jest rozpoznawalny już z daleka. Dokładnie - cekiny, brokaty, jakieś błyszczące "ozdobne" napisy, futerka.. Moje córki nie mają ANI JEDNEGO ubranka w tym stylu. Nie jestem wielką przeciwniczką różu, ale wszystko z umiarem. A ostatnio odwiedziła mnie dawno niewidziana koleżanka z pracy i przyniosła dla młodszej córki w prezencie dresik, taki właśnie "potworek" - różowo-purpurowo-biały obszyty cekinkami. Podziękowałam i....schowałam go głęboko do szafy :D

Gość Mama25lobuziary
Ja tez ubieram dziecko w rozne kolory, nie powiem ma kilka cichow rozowych, ale jesli zakladam jej rozowo bluzeczke to do tego niebieskie dzinsy i np.zielona marynarke. Nie wyobrazam sobie ubraz Mlodej calej na rozowo. A dzis wlasnie widzialam pewna pania z coreczka ubrana w rozowa czapke, rozowa kurtke, rozowe spodnie i rozowe buty. Wszystko w jednym pudrowym odcieniu.

starsze dziewczynki np takie ok 5 lat lubia roz i lubia sie stroic :) młode Dody :) corka mojej szwagierki,tak wlasnie wyglada jak autorko pisalas powyzej - od stop po głowe - róż,,,inaczej ryczy jak opetana.

Gość Inka z mlekiemmm
A ja ubieram corke tylko w roz. Uwzam ze dziewczynki wygladaja slodko w tym koloze. Sama tez mam kilka rozowych ciuchow i chetnie je zakladam.

Gość XYZvcb
KOLORZE nie koloże

Gość mnbtyui
młode Dody :D Wszechobecne córcie tandeciar :P

a nie mam racji z "młodymi dodami" ? - moja 4 miesieczna corka dostala rozowe body z napisem -ksiezniczka jest tylko jedna...:) wiec hmmm,,,wiadomo co to za trend :)

Gość Mama25lobuziary
Teraz wszedzie same krolewny i ksiezniczki w rozowych tiulach, futerkach i cekinach...

Gość a ja moja
ubieralam w przerpzne kolory, ale generalnie rozu bylo niewiele, bardziej wolalam czarny. teraz corka weszla w taki wiek, ze pod wplywem kolezanek zaczal ten roz jej sie podobac (nie lubi ksiezniczek i barbie, ale widzac je u kolezanek chce miec takie same, po czym wcale sie tym nie bawi:O szczerze powiem, ze zaczelam ja w ten roz ubierac, bo czarne i brazowe kolory zwyczajnie mi sie opatrzyly, a w rozu rzeczywiscie jest jej do twarzy. wydaje mi sie, ze ta faza fascynacji rozem wreszcie jej przejdzie i bedzie miala cale zycie na inne kolory, a poki ma zaledwie 5 lat niech sie ubiera cukierkowo (oczywiscie bez przesady i bez dzetow!!!:P ale ladne rozowe ubrania czemu nie? jak bedzie miala 30 lat nie zechce ich juz nosic (mam nadzieje;) i nawet nie bedzie jej wypadalo, teraz jednak czemu nie

Oj tam, na kafe wcale nie ma różu, są tylko dyskretne brązy i beże, jak u Beckhamowej :D

ha ha auttorko ja 5 dni temu chcialam zalozyc identyczny temat:-D mialam juz co prawda sportowe buty dla corki ale wlasnie chcialam polbuty . Wszedzie tzn sieciowki+ ccc+ dischman (czy jak to sie pisze) jak juz byl fajny model to roz/fiolet albo na odwrot:-( poszlam do ecco i trafilam na jedne, lakierowane (nie znosze ale niech juz bedzie) a tu sie okazalo ze mialy...swiecace 3 swiatelka w podeszwie, czyli co krok to blink , blink gggrrrr wkurzylam sie siadlam na allegro kupilam jedne, szare z nexta uzywana w stanie doskonalym (nie wiem czy dziecko mialo je nawet na sobie). A czarne ma mi przywiezc mama z Anglii.

roz a roz to tez roznica... moze byc tandetny ,krzykliwy,albo delikatny..pudrowy...a wlasnie ten kolor baaaaaaaardzo lubie.w polaczeniu z szarym wyglada slicznie:) tak czy siak nie wiem co robie na tym topiku bo szczerze powiedziawszy...to ja mam syna:)

Gość Mama25lobuziary
Ja nie jestem przeciwna rozowi w ogole. Ale kurde... Za duuuuzo tego rozu wszedzie. To samo z blekitem dla chlopcow. Skad ten podzial w ogole sie wzial????

Gość a ja moja
no wiesz u chlopcow roz coraz modniejszy :D mojemy synowi czasem zaloze jakas fajna rozowa koszule;)

my idziemy w 2 dzień swiąt na chrzciny, tzn. my z mężem będziemy chrzestymi i chciałam jakoś tak ładnie córę ubrać, upatrzyłam w zarze śliczną sukienkę taką kremową w czarne wzorki, do tego czarny sweterek. Ja mam strój w tej samej tonacji- toteż juz oczami wyobraxni widziałam nasz zgrany duet razem. A tu moja mama , że strój wybrałam jak "nie dla dziewczynki" bo czarny sweterek i sukienka nie różowa i bez falban ... I że inne dziewczynki będą jak ksieżniczki wyglądały a moja nie ... No żesz ale się wkurwiałam. Córka ma tez różowe ubranka, ale nigdy całej na różowo jej nie ubieram, ewentualnie jedna część ubrania. Z butami też mam problem, w końcu kupiłam sportowe białe w zarze. W tamtym roku miała czarne trampki z h&M , ale w tym roku zonk. H&M ma trampki , ale różowe z hello kitty .

Gość Maggie B
No coz. Ja tez nie lubie rozu i az mnie skreca jak ktos kupuje w prezencie mojej corce ubrania w tym kolorze. A najgorsze jest to ze potem oczekuja ze w nic innego nie bede jej ubierac.... Ciesze sie ze moja mama rozumie ze nie lubie rozu i kupuje super ciuszki w innych kolorach ;)

a ja bardzo lubię róż i uważam, że dziewczynki wyglądają w nim ślicznie, ale oczywiście trzeba zachować umiar - zawsze zakładam córce tylko jeden ciuszek w tym kolorze, choć bywa to trudne - więcej niż połowa ubrań w szafie jest w tym kolorze (wszystko to prezenty) ostatnio chciałam kupić jakąś kurteczkę na wiosnę na Allegro i miałam to samo co autorka - róż, róż, róż... jakby nie było innych kolorów :-[

Gość wsfdcdgnbxcnvvjmk
To gdzie Ty mieszkasz ??????? ja w trójmieście i kupuję ubranka dla córci w przeróżnych kolorach. Tak samo z butami jest. Ma czerwone, żółte, zielone itp

Gość jeren 665
Oj tam. O gustach się nie dyskutuje. Teraz własnie jest lans na ubieranie dziewczynek jak chłopczyce. Osobiście mam rocznego synka, i czasem ubiorę go w jakiś "niemęski" ciuch- mam taką ulubioną, bordową bluzeczkę z haftowanym kwiatuszkiem, w której wygląda słodko;)

a my wczoraj spedzilismy prawie 3 godziny w poszukiwaniu butow dla dzieci i myslalam ze mnie szlag trafi... potrzebuje dla corki buty na teraz a tu same balerinki, w wiekszosci lakierowane albo sandaly; adidasy jakies koszmarki rozowe z ksiezniczkami a ja chcialam po prostu normalne czarne polbuty! byl taki czas ze corce kupowalam sandaly w dziale chlopiecym bo te dla dziewczynek to albo rozowe, albo fioletowe z kwiatuszkami, do tego niewygodne strasznie, nietrzymajace piety, no masakra jakas; a jak juz znalazlam czarne to oczywiscie rozmiaru nie bylo... a co do ubran... troche rozowych ubran ma, glownie pudrowy roz; ale jeszcze nie zdarzylo mi sie ubrac corki w calosci w roz; gorsza sprawa ze corka uwielbia swiecidelka, wiec idziemy na kompromis: jak bluzka z gadzetem to reszta gladka i jest ok; ogolnie zgadzam sie ze za duzo tego rozu w sklepach; zauwazylyscie ze H&M cos sie ostatnio pogorszyl jesli chodzi o kolorystyke i wzornictwo? bardzo mi sie nie podoba obecna kolekcja, te ogromne aplikacje z kitty na bluzkach itp...