Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kominelka

Czy są tu kobietki,które mają postanowienie na ten rok,żeby zajśc w ciążę?

Polecane posty

Gość KoloroweMotyle25
Hej dziewczyny ja takze sie staram o dzidzie :) od kilku miesiecy.Nie lubie jak ktos pisze ze stara sie rok czy dwa i pisze ze jak ktos mysli ze jest w ciazy po 2 miesiacach to jest naiwny i ze takie starania to nie starania i nie ma prawa sie stresowac czy rozczarowac ;/ jedne dziewczyny zachodza szybko inne nie . Jak ktos nie moze ponad rok zaciazyc to powinien zrobic badania a nie mowic innym ze ,,takie starania to nie starania'' bo trwaja 3 miesiace np;/

Kolorowe motyle ma dużo racji :) są dziewczyny u których od razu zaskoczy a inne muszą troszkę poczekać:)

Gość katakumba1980
HEj, my tez sie staramy od kilku miesiacy, moj pierwszy krok to byly badania cytologicznei usg - lekarz powiedzial ze w wszystko w porzadku, mam nieregularne miesiaczki od zawsze i biore luteine, ktora mi reguluje, pozniej zrobilam szczepiiniea przeciz rozyczce MMR, po nich musielismy poczekac dwa cykle no i od dwcoh mieciacy sie staramy, poko co nic nie wychodzi dalismy sobie czas do czerwca i jak nic z tego, to bedziemy badac sie dalej, bo niby mnie w porzadku ale tak na pierwszy rzut oka po USg, ale mam nie reguralny okres wiec cos jest nie tak, no a moj maz tez nie bym badany w tej kwesti wiec zobaczymy , pozdrwaiam i trzymam kciuki

Gość kominelka
Kolorowe Motyle-dokładnie :) Trzeba się będzie wyluzować,zeby seks nie wydał nam się w końcu obowiązkiem(tu i teraz). Relaks pełną gębą :) Ja za tydzień,28.03. zrobię test (mija 10 dni od wzięcia duphastonu,brała któraś z Was?),a tymczasem został mi jeszcze tydzień względnej niepewnosci :)

pluszak1 witaj tutaj hehe ja tez mam nadzieje ze Moja 1 IUI sie uda w maju a jak nie to kolejna próba ale niestety juz brak sił przez to co juz sei przeszlo :O

pluszak1 witaj tutaj hehe ja tez mam nadzieje ze Moja 1 IUI sie uda a jak nie to kolejna próba ale niestety juz brak sił przez to co juz sei przeszlo :O

Gość kominelka
Katakumba-ja też robiłam wszystkie badania i jest ok. Okresy miałam regularne,ale to wynikało z odstawienia tabletek anty i tzw.krwawienia z odstawienia. Nie mniej jednak tabletki odstawiłam w styczniu tego roku i pierwszy cykl miałam-28 dni, drugi aż 40 (! podobno to norma po tylu latach na hormonach) no i obecnie wg testów owualcyjnych owulkę miałam 17 dnia cyklu,wiec pewnie cykl zapowiada się ponad 30-dniowy. Katakumba-próbowałaś testów owulacyjnych?

Gość kominelka
Paula-witam :)

Gość katakumba1980
mam testy, stosuje je ale nie jestem przekonana do nich, naczytalam sie duzo, jedni mowia ze to strata pieniedzy, w poprzednim cyklu stosowalam testy co dziennie, i kreseczki nigdy nie wyszly mi jednakowe, raz tylo byly bardzo do siebie podobne tzn ta testowa i ta owulacyjna kreseczka i w tedy wydawalo mi sie ze jest owulacja, staralismy sie ale nic z tego nie wyszlo,:(

Gość katakumba1980
Kominelka w czym pomaga duphaston?

Gość KoloroweMotyle25
No to ja tez sie moge dopisac :) Obecnie okres spoznia sie juz kilka dni ale ale nie nakrecam sie co bedzie to bedzie choc po cichu mam nadzieje ze sie udalo:) jesli dobrze licze to 19 dzien mam podwyzszona temperatute w granicach 36.9- 37.1 bol piersi a raczej sutkow, bialy sluz i jak to maz sie smieje to ogolne''otepienie'' hehhe zobaczymy jak bedzie:) wiem ze takie czekanie i odliczanie nie ma wiekszego sensu bo jak @ ma przyjsc to i tak przyjdzie ;) jesli moge sie dopisac do waszego forum to bardzo mi bedzie milo :) moze akurat sie ktorejs z nas uda a wsparcie jak najbardziej sie przyda:)

Gość katakumba1980
Kominelka w czym pomaga duphaston?

Gość katakumba1980
kominelka w czym pomaga duphaston?

Gość kominelka
Katakumba-ja zmarnowałam 3 testy owulacyjne. Robiłam i nigdy nie wychodziła druga kreseczka. Aż tu w końcu,w niedzielę była słaba,a w poniedziałek nawet mocniejsza,niż tamta! To trwało jeden dzień,ale dobre i to. Duphaston biorę na wyregulowanie cyklu i podobno ma wspomóc zagnieżdżenie się zarodka :)

Gość kominelka
Kolorowe Motyle-oczywiście. Serdecznie zapraszam do dzielenia się nowinkami :) Mam nadzieję,ze samymi dobrymi :) Hm,kiedy zamierzasz testować?

Gość katakumba1980
ja nie bralam anty, ale slyszalam ze tabletki anty moga tez pomoc w zajci u w ciaze po ich odstawieniu, tzn moja siostra miala tak isam przypadek jak ja zawsze niereguralne miesiaczki regulowane luteina, po czym stosowala 3 miesiace tabletki anty i za raz po ich odstawieniua wszystko jej sie unormowalo przynajmniej na jeden mieciac w ktorym zaszla w ciaze nie spodziewanie, szczesciara,

Gość katakumba1980
moze to glupio zabrzmi ale ja juz mloda nie jestem z mezem, i to ma byc nasze pierwsze dziecko, i czesto o tym rozmawiamy i w sumie oszczedzamy pieniadze, i jak nam nie wyjdzie przez jakis czeas to rozwazamy wizyte w klinice in vitro, co wy o tym sadzicie ? ja nie wiem staram sie chwile a ja juz sobie w krecam ze nam sie nie uda, najlepsze jest to ze moj maz tez sie stresuje ze to moze jego wina, ze moze z jego nasdieniem cos nie tak, w sumie nie wiem co mam zrobi, napewno po takim zabiegu nikomu w rodzinie procz mezowii nie powiedzialambym ze to in vitro, - staroswiecka rodzina

Gość kominelka
Wow,to faktycznie szczęściara. Niby lekarze zalecają 3 miesiące przed planowaniem przestać brać tabletki anty i dopiero po tych 3 miesiącach się starać. Dodatkowo,jest duże prawdopodobieństwo ciąży mnogiej :) Duphaston działa podobnie,jak luteina.

Gość kominelka
Katakumba-jeśli 1980 w nicku,to Twój rocznik,to.. nie jesteś stara! :) radzę wyzbyć się nerwów i niepotrzebnych emocji (w stylu,a moze to moja wina itd.). Próbowac,ale w takim sensie,jakby te próbowanie było... przy okazji dobrej zabawy w łóżku :) A tak z innej beczki-jestem za in vitro,jak najbardziej :) ,ale póki co się do tego nie uciekajcie.

katakumba1980 a ile sei staracie > i skąd to przypuszczenie ze sie nie uda ? nie mozesz w ten sposób myslec jak sie staracie z rok to nalezaloby wykonac podstawowe badania w tym min,badanie nasienia wiesz in vitro to juz jest ostatecznosc a zawsze mozesz w razie czego sprubowac inseminacji

paula mówiłam że to magiczny wiek samo to że się tu znowu spotykamy hi hi

pluszak1 no mam nadzieje ze to bedzie magiczny wiek licze na to bo nie dalabym rady czekac kolejnego roku szczerze:O a ja tam sie czujesz po iui? kiedy masz dostac @ mam nadzieje ze nie przyjdzie ja juz odliczam dni do maja

Gość kaska 300
kolorowemotyle trzymam kciuki,zeby test pokazal 2 kreseczki :)

Gość katakumba1980
teraz no pol roku napewno, i ale juz wczesniej jakos nie uwazalismy strasznie, mialo byc co bedzie, aa teraz chcemy bardzo dzidziusia, aha dam wam dobra rade dziewczyny - nigdy nie idzice do wrozki, !!!!!!!! przepowiedzial mi kiedys ze nie bede miec dzieci, i dlatego tez czesto o tym sobie mysle teraz jak sie staramy i czesto wmawiam sobie ze to moze byc prawda i dlatego takie esperackie kropi mnie sie czepaiaja jak in vitro itp, wiem ze to moze glupioe ale naprawde nie che w to wierzyc co mi powiedziala ale zle sie czuje z tym ze do niej poszlam, nie idzcie nawet jak nie wierzycie !

Gość KoloroweMotyle25
Hmm mysle ze zzatestuje w poniedzialek jesli @nie przyjdzie jesli juz bedzie 21 wyzszych temp . Staram sie nie nakrecac choc jak widze rano to 37 to mi sie sama buzia smieje hehe

Gość kaska 300
katakumba,spokojnie :). Dzidzia na pewno sie pojawi :). Nie wierz w to co powiedziala wrozka . Spokojnie,na pewno niedlugo bedziesz chodzila z brzuszkiem :)

Gość kaska 300
kolorowemotyle nie dziwie sie :). Ale bedzie co bedzie. Trzymam kciuki :)

Gość katakumba1980
:)