Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migusiemmmmmmmmm

Kto z was ma często migrene ? Co polecacie na ten ''problem'' ?

Polecane posty

Gość migusiemmmmmmmmm

sa jakies masaze ,leki , sposoby na pozbycie sie tego? od jakiegos czasu (2-3 lata ) mnie atakują , zyje w stresie i to tez powod. PS: jaki jest najlepszy srodek przeciwbolowy ktory szybko dziala?

Gość SmJ
2 ibupromy plus puszka coca coli

mi pomogła zmiana żywienia na optymalne dr Kwasniewskiego. meczyłam sie 10 lat. tabletki na recepte nie pomagały. od 8 lat mam spokój(chyba że bardzo nagrzesze jedzeniem)

Gość SmJ
Ja jak widzę dobrze znaną mi "aurę" i wiem, że się zbliża to stosuję wcześniej wymieniony zestaw plus zimne okłady na czoło. Zmieniałam odżywianie, dostałam specjalną dietę od lekarza. Nic nie pomogło. Po prostu wiem, że muszę jakoś tym żyć. A dwa ibupromy i puszkę coli zalecił mi lekarz. Od lat to stosuję i mi pomaga ;)

Gość familijna :)
Ja polecam zbadać kał na obecność pasożytów.

Gość migusiemmmmmmmmm
sprobuje ;) zawsze biore apap albo aspiryne ale zanim zacznie dzialac mija 30-40 minut :O

Gość opiopi
migusiemmmmmmmmm - to nie jest migrena jak Ci przechodzi po apapie.

Gość 00021110000
Apap to dziadostwo , na migrene na pewno nie pomaga, nie mowiąc juz o innych bołach typu bol zęba.

Gość opiopi
Najlepszy sposób, to odpoczać w jakimś zacienionym miejscu, zaslonić zasłony, nie patrzeć na komputer i tv, postarać się zasnąć. Tylko wiadomo, że ta metoda nie zwasze jest do wykonania a mi pomaga najbardziej.

Gość SmJ
Mi apap nigdy nie pomógł na migrenę. Jedynie w ciąży, jak raz miałam migrenę ale taką spokojniejszą, to po wzięciu jednego apapu ból troszkę ustał. A tak.. nawet po moim magicznym zestawie i tak pulsuje mi w głowie. A z tym wyciszeniem się w zaciemnionym i cichym pokoju, to też dobry pomysł.

Gość zielonyherbatnik
u mnie jest bardzo róznie co raz pomoże drugi raz nie koniecznei, najważniejsze to wziąć coś kiedy pojawia się zapowiedź bólu, potem często nic już nie pomaga czasami pomoże pyralgina, czasami ibuprom max a czasem kawa z cytryną ale musze reagować bardzo szybko

Gość zielonyherbatnik
co najśmieszniejsz są takie przypadki kiedy ulgę przynosi zjedzenie czegoś słodkiego a żadne leki nic nie dają..

Gość chrzonstka
duzo seksu

Gość natiwet
sopadeine- tabletki musujace- 2 takie tabetki i migrena mija- dobrze jest je wziąć w początkowym stadium.

Gość agnichcha:)
idz do lekarza rodzinnego i niech ci zapisze D I V A S C A N .Mnie pomogl... Jedno opakowanie na miesiac starczy,bierzesz to codziennie...najlepiej brac 4-6 miesiecy...To nie jest przeciw bolowi tylko typowo na migreny. Ja to bralam 4 miechy i przez jakies 2 lata mialam spokoj....teraz sporadycznie mam ataki... Jedno opakowanie jakies 30 zl kosztowalo 3 lata temu... Pozdrawiam

Gość Opolanka Anka
Ja również mam ten problem i jak tylko czuję , że zaczyna mnie boleć głowa to wkładam sobie do pupy czopek przeciwbólowy i jakieś 15 minut później ból albo znika całkowicie albo jest taki , że da się żyć.