Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anioł_Stróż

Idealny przepis na rosół jaki?

Polecane posty

Gość dc vsdccsecsedc
wszystko ok, ale faktycznie rosoł 1,5 h i jest gotowy na kurczaku od rzeźnika, to nie wiejski ptak!!!!

Gość od koogoś
mnie moje gotowanie smakuje :) zapach rosolu ucieka kazda szparka i neci glodnych sasiadow przypalona cebulka daje nie tylko aromat ale i i klaruje rosol tak jak lisc kapusty jesli mam ostepnosc do luczyku, korzystam, jesli nie, nac pietruszki, slera, pora, roi swoje dopiro co zmilony pieprz i swojski makaron, dopelni smaku calosci

Gość to jest NIC Nic nie
tylko marchewki nie za wiele do rosołu, bo smak sie straci Można najpierw mięso z kury potrzymac z pół godziny w zimnej wodzie i odlac , a potem znowu zalac zimna i gotować, od zagotowania gotowac dalej na małym ogniu

ohhh babeczki nie skakac.sobie.do gardel tylko pomoc.facetowi.w.potrzebie moje menu jest bardzo.szybko sniadania to bulki pieczone w.piekarniku w.niemczech.dosyc popularne ser szynka.itd 2 sniadanie kafa plus kassesemel (bulka.z.serem) lub mohnschnecken (bulka.z.makiem dosyc podobna do polskiej) ciezko.dostac cos.zblizonego.do polskich wypiekow a wiadomo po jakims.czasie brakuje tego obiad to.czesto.frytki ze.sznyclem lub.ziemniakami......w.ikea.maja tam.swoj bar heh dosyc.taanio.i.szybko kolacja jakis.owoc tost... i.spacc

ile podniebień tyle smaków :) a jak dam mięso do zimnej wody to nie będzie mętny ?

ja raz kupilam kure rosolowa ale dla mnie za tlusty znam osoby co robia na kroliczych udkach musze wyprobowac

Gość od koogoś
zjadam litery, sorki :P ale sens chyba oczywisty :) smacznego

Gagita zawsze gotowalam na zimnej wodzie z autopskji powiem ze nie zdarzalo sie aby byl metny Podobnie z cebulka inni przypiekaja ja daje surowa Ja nie zjem rosolu jak jest posypany zielona pietruszka moj hazband tak uwielbia :)

Potwierdzam co do marchewki jedna srednia wystarczy inaczej rosol robi sie za mdly za slodki

Gość gdzie ten prezent?
mial byc prezent klamczuchu

kaciia ja dodaję kaczkę , warzywa i przypaloną cebulę normalnie jutro ugotuję na tej zimnej wodzie :)

Gość od koogoś
kacia polecam rozol z kaczki zeby pozyc sie zbednego tluszczu i oczkow, wrzuca sie do rosolu brukselke mozna ja pozniej wykorzystac do drugiego dania konsystencja rosolu i aromat niepowtarzalne modne sa jak kiedys rosolki gotowane na kroliczkach jak rowniez na golakachdla dzieci z tzw skaza delikatne i polecane przez dietetykow :)

Gość schap schap schap
dlaczego nikt mnie nie słucha i nie wierzy w schab?

Ugotuj ugotuj gagita :) Ja kaczki nie cierpie ;) i zaufaj mi daj na probe malutki listek laurowy i jedno ziele angielskie :) pyszna na takim rosolku jest pomidorowa z nalesnikami i parmezanem lub cheddarem

jak mam ktoras docenic jak.zrobila.sie.wielka wymiana zdan ehhh chodzi o nwjzwyklejszy.rosol z.kóryy a nie jakis.kroliczy

juz kiedyś dałam listek i ziele jestem bardzo na to wyczulona :) galareta z nóżek z makaronem a co do kaczki to moje dziecko lubi ten specyficzny smak mógłby jeść rosół codziennie

do kaczki mnie za nic nie prxekonacie :D do krolika owszem slyszamam ze fenomenalny dla dzieci pyszny musze tylko zamowic udka krolicze u mnie sa raz w tyg grrrrr Ja zawsze sledze nowinki kulinarne kocham gotowac na rosol sklarg nie mialam ale powtarzam co kto lubi po co sie klocic?? :D Przeciez mozna sprobowac prawda??? ugotowac mniejsza ilosc a jak posmakuje bedzzie fajnie :) a jak nie wiecej nie gotowac :) Myslklalam ze nigdy mozdzku nie tkne Odkad u kumnpeli zjadlam grzanki z mozdzkeim pyszotka :) Nie przelamie sie chyba do watrobki czerniny flakow kwasnicy

Gość kipka89
ja napisalam ci krok po kroku przepis na klasyczny i pyszny rosol tradycyjny

tak daje raz dalam schab raz zeberko wolowina wieprzoina spoko luz :) Gagita a co bylo nie tak z zielem i laurowym??

ja do móżdżku raczej nigdy nie dojrzeję o już mi .... :P

kacia dla mnie nazbyt ten smak liścia i ziela jest przypisany do galarety i z tym mi się tylko kojarzy ... czasem dodam trochę koperku dla innych to jest nienaturalne

zaufaj i daj minimalnie :) plis ( robie oczy kota za Szreka :)

ale ja już dawałam pisałam ci wyżej :) i kotek ze Shreka nie pomoże ja i tak ten rosół zawsze dla syna gotuję a co jeszcze możesz polecić dobrego bez liścia laurowego :P

kacia sos.sojowy.odpadaaaa nie.lubie wszystkiego.co.sojoweee bleee lisc.lauurowy.tez.odpada to ma nie byc gaf wszystkich przypraw

Gagitus nie wiem :) a co lubi synek :) Moze kurze cyce w ciescie cos a la kfc moze domowy hamburger jadalne muchomorki serowe myszki usmiechniete kanapki parowkowego psiaczka

Gość do autorki///...
ja pierdole-nie potrafisz pisac normalnie? po chuj ci te kropki tępa matolico??? a ty kaciaa zamknij morde bo o rosole to nie masz ni chuja pojecia