Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lexiia

Dużo kilogramów do likwidacji! Zapraszam do wspólnej walki!

Polecane posty

Gość Izabelllllaac
Witam jestem z wami :) Też biorę się za siebie! Moja waga 63. wzrost 165 :) Cel 54kg :) Pozdrawiam Serdecznie :)

Gość Cytrynkowa21
Ja od dzisiaj zaczynam dietę South Beach , mam nadzieję że wytrwam ;)

Gość Cytrynkowa21
No ja też dużo o tej diecie czytałam i postanowiłam spróbować ;)

A ćwiczysz coś, czy tylko dietka?:P Ja polecam serie Turbo Jam. Trening jest wykańczający, bo mają 40 minutowe aerobiki, ale pot się leje aż miło :) No i prowadząca jest super babka :D

Gość lantutri
Hej Dziewczyny, zainteresowal mnie Wasz watek, bo wiekszosc z Was ma naprawde grube dupsko- tak jak ja ;-) W wieku 25 lat dorobbilam sie 101 kg. Od pocztku stycznia wzielam sie za siebie. Dzis mam o 13 kg mniej. Nie bede sie wymadrzac ani nikogo pouczac, ale powiem jedno . konsekewncja, konsekwencja i jeszcze raz konsekwencja. Nie ma czegos takiego, ze wypilas cos bo spotkalas koelzanke, nie ma jedzenia paczkow u babci bo nie wypada odmowic. Wypada. Bo t Wasze zdrowie i Wasza gruba dupa, ktorej sie chcecie pozbyc. Jesli sie nie wezmiecie za siebie i polegniecie po niedlugim czasie to tylko wasza wina bedzie i to znaczy,ze jednka Wam nei zalezalo. Madre odzywianie, sport, duzo snu i bedzie sukces. Tak jak u mnie. Mam jeszcze z 20kg do zrzucenia jak nic, ale czuje w sobie ta moc i chec walki z sama soba. Trzymajcie sie dzielnie i pamietakcie,ze nikt za Was tego nie zrobi, ale popsuc plany moze Wam kazdy ;-)

Gość matulinka
lantutri powiedz mi jak to zrobiłaś tez ma podobną wage 103kg. i 27 lat przeszłam miliony diet i wszystko nachwile:-( jestem załamana w ciązy ważyłam 120!!!!! a przed ciązą 87kg. chciałabym chociaż do lata mieć wage z przed ciązy o więcej to narazie nawet nie marzę

Gość andrzej567
Nie wierzcie w żadne cudowne czy monokulturowe diety. Prosty przepis na schudnięcie: 1. Ograniczyć ilość spożywanego pokarmu w ciągu doby o 20-30% nie więcej. Odchudzanie potrwa dłużej ale łatwiej uniknąć potem efektu jo-jo. 2. Posiłki mogą być 3, 4 czy 5 dziennie ale pod żadnym pozorem nie podjadamy między posiłkami. Podjadając nie kontroluje się ilości spożytego pokarmu. 3. Większa ilość ruchu jest niezbędna, samo ograniczenie kalorii niewiele daje a nadmierne ograniczenie wyniszcza organizm. Bieg lub jazda na rowerze minimum 3 razy w tygodniu, jeżeli jest możliwość - codziennie. 4. Z odchudzaniem jak z kuracją odwykową, jeżeli chce się utrzymać niższą masę ciała, obniżoną ilość kalorii w posiłkach należy utrzymywać do końca życia, inaczej jo-jo gwarantowane. Trudne? Trudne ale innej drogi nie ma ja po raz trzeci zrzucam nadwagę i jak w poprzednich dwóch razach po odchudzeniu (12kg) "połasowałem" najdalej po roku wracałem do poprzedniej wagi. Teraz postawiłem mniej ambitny cel (8kg) ale zamierzam nie tylko go osiągnąć ale i utrzymać. Po 9 tygodniach jestem lżejszy o 5,5 kg. Uwaga: po zmniejszeniu ilosci spożywanego pokarmu, waga ustabilizuje się po kilku - kilkunastu tygodniach na pewnym poziomie. Jeżeli zrzucona ilość kiogramów nie satysfakcjonuje należy znów zmniejszyć o 20-30% i kontynuować

Gość lantutri
matulinka moj sposob to zdrowe odzywianie i duzo ruchu. Jesli chodzi o sport to 2 razy w tygodniu smigam na aqua-aerobic i 4 razy w tygodniu na indoor cycling. Jeden dzien w tygodniu pozwalam odpoczac sobie (przewaznie ejst to piatek). Jesli chodzi o odzywianie to odzywiam sie po prostu zdrowo. Jak sie mnie ludzie pytaja co znaczy jesc zdrowo, to mowie "wykresl ze swojego menu to co najbardziej lubisz, a na pewno zostanie ci tylko zdrowa zywnosc". Odstawilam wszelkie slodycze, fastfoody, alkohole, zasmazki, wszelakie pochodne bialej maki ( kluski, makarony, pierogi, itd). Jedm 4 posilki dziennie o regularnych porach, pije duzo wody i herbatek owocowych. Nie chodze wogole glodna, nie podjadam miedzy posilkami, nie ulegam sugestiom typu " nie zjesz mojego ciasta ?" " nie napijesz sie znami". I to wszystko (albo az tyle). Oprocz utraconych kg widze poprawe sprawnosci fizycznej, lepsza wydolnosc ( juz nie mam stanu przedzawalowego po wejsciu na II pietro), piekna cera, mocne panzokcie, blyszczace wlosy. Nie biore zadnych tabletek.

witam dziewczynki, podczytuje was i kibicuje:) szukam na forum miejsca dla siebie, bo jakos ostatnio brak mi motywacji i zapału do odchudzania... przygarniecie mnie?

witam,trzymam kciuki i chetnie sie przyłącze jak pozwolicie. ostatnio brakuje mi motywaji do dietkowania i jakos ciezko zabrac mi sie do diety :(