Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

RoyalFlush

Do mam podrozujacych samolotem z dziecmi

Polecane posty

Czeka nas pierwsza przeprawa (synek bedzie mial 5 miesiecy) i nie za bardzo orientuje sie jak wygladaja loty z tak malymi dziecmi. Czy moge wziac na poklad butle z mm? (Czytalam gdzies ze butle nie moga byc wieksze niz 100ml,czy to prawda?) A moze lepiej wziac mm w proszku i ciepla wode w termosie?? (O ile jest to dozwolone?) Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Gość lepiej proszek
i wode... Z tego co wiem to nie moze mleko stac dluzej niz godzine... Dowiedz sie czy wody na pokładzie nie dostaniesz... Najlepiej to chyba do linii lotniczych zadzwonic

5m - to powinno być łatwe:) weź wsyp proszek do butelki, albo dwóch - zależy ile będziesz potrzebować i teraz albo weź pusty termos, albo wcale - zależy jak Ci wyjdzie z porami karmienia. Za bramkami jest zazwyczaj jakaś kafejka i nie ma problemu, żeby Ci dali wody ile chcesz, więc zdążysz sobie rozrobić, albo wlać do termosu i zabrać na pokład. Zresztą w samolocie też dają, tylko w Ryanairze podobno czasem mają fochy i nie chcą. Dobrze jakby dziecko piło podczas startu, mniej je będą uszy boleć:)

Ja latałam ze swoim dzieckiem, wtedy miał coś około 6 miesięcy.Więc w 1 butli 260 ml miałam proszek,w 2 butli miałam mleko już gotowe(napoczęte przed odprawą bezpieczeństwa) 0w 3 butli 150ml miałam herbatkę.Kazali mi tylko spróbować herbatki.Moje dziecko przespało godzinę w samolocie,wcale nie było tak tragicznie:) radzę zabrać więcej mleka w razie np.opóźnienia samolotu.Na lotnisku/pokładzie dostaniesz ciepłą wodę aby zalać nią mleko.

Aha,ja latam Wizzair, i matki z dziećmi do wieku 24 miesięcy mają automatyczne pierwszeństwo wejścia na pokłAD(nie musisz za to ekstra płacić w tej linii) co do wózka-możesz go nadać ze swoją dużą torbą odrazu do samolotu na taśmę(wtedy dziecko do chusty/nosidła) bądź jak wolisz to bierzesz ze sobą i oddajesz przy samolocie.

Gość mi_zielone
nie ma co sie stresowac, ja zawsze wozilam ze soba mleko centralnie w butelce albo w kartonie- gotowe juz do spozycia, nawet na zimno. Nigdy nie mialam zadnych poroblemow, celnicy sa wyrozumiali jesli chodzi o dzieci. I chyba 200 ml mleka to nie to samo co kilo trotylu, nie zagraza zycia pasazerow.

Wlasnie..a co z mlekiem w kartonie?moge je wziac na poklad?chodzi mi o to duze?? Lecimy glupim Ryanair a tam o wszystko fochy :/

Gość Exetta
Hm.. nie pomogę, ale moja siostra chyba w Ryanairze pilnowała tych obostrzeń, bo oni są rąbnięci - ja kiedyś wracając od niej musiałam oddać szwagrowi odsuwacz do skórek, bo zapomniałam, że mam w torebce.

Gość tak to jest jak sie lata
najtanszymi liniami dla biedakow :classic_cool:

Gość Potentatka
Odezwała się krezuska.. :P

Gość powinnyscie sie cieszyc jak
w ogole takim czyms dolecicie do celu :classic_cool:

no wkurzające te rajnary, nie dość, że masa matek z wrzeszczącymi dziećmi to jeszcze pijane, wąsate mariany i reszta zgredów mających wszystko wszystkim za złe, piloci zresztą też to ciężko znoszą, bo zazwyczaj tak cisną 'pedał gazu', że są pół godziny do godziny przed 'planowanym' czasem', a biedne rodziny biedaków z Anglii muszą bulić za parking na lotnisku ciężkie pieniądze... do kitu z taką linią!;)

Gość to juz wiemy dlaczego
na liniach dla biedakow panuje taka atmosfera to nie chodzi o cene tylko ciezko utrzymac nerwy na wodzy gdy dzien w dzien oglada sie kilkaset patologicznych osob ze sloma w kapciach :classic_cool: teraz w pelni rozumiem te wszystkie osoby obslugujace te linie i doceniam ciezar ich pracy i stalowe nerwy :classic_cool:

Widzicie..nie znosze Ryanaira i chetnie bym doplacila za lepsza jakosc lotu wybierajac inna firme ale lece z Dublina i tak sie sklada ze moje miasto w Polsce 'obsluguje' tylko Ryanair..wiec wyboru nie mam :(

ja tam znoszę, miło się uśmiecham do obsługi, miedzy moimi wioskami też nic lepszego nie lata, a przesiadki z dzieciakami to masakra, lepsze dwie godziny w taniej linii:) jedynie do wymiarów bagażu ostatnio zaczęli się czepiać i to mnie lekko denerwuje, chociaż matki z dziećmi nadal mają w miarę luz i moja 5cm za wysoka walizka przechodzi;)