Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naogu

nie przeraza was istnienie boga?

Polecane posty

widzę ,ze nadal Bóg i KK to dla ciebie jedno . I jak ludzie , duchowni KK coś źle robią to dla ciebie tak jakby źle robił Bóg :) Wiesz ,zę KK nie jest właścielem Boga ? :)

tefsfsfgsdds -> gdyby ukrywała tobyśmy o tym nie słyszeli w mediach. poza tym ile jest takich przypadków? kilka? tylko je się nagłaśnia bo ksiądz a o innych to jakoś nie mówią.

Gość koscioł katolicki czy rzymsko-
-katolicki to inna sprwa . tam było jest i bedzie kurestwo , pedofilstwo i homoseksualizm , wiel tajemnic , kłamstw i przekretów i wkrótce upadną .

Gość licencja ty
i od dzis ani pieklo ani niebo dla ciebie nie istnieje prosta kurwa sprawa jak konstrukcja cepa NIE WIERZCIE W ZADNA WOLNA WOLE BO TO KPINY

Gość tefsfsfgsdds
nie mialam na mysli tylko pedofili,to bylo na uboczu,osoby gloszące milosierdzie i uwazające sie za autorytet wsrod duchownych,guru i wyznawcy boga dokonują miedzy sobą tak skandaliczne rzeczy zatajając to. Pisalam o tym wczesniej chodzilo mi ogolnie o przemoc,agresje,karygodne okrutne czyny wszystko w imie Boze i w imie milosci

nawet jeśli jest ich więcej - to co to ma współnego z Bogiem ? niep odoba ci sie postepowanie takiego czy innego duchownego - napisz do kurii , do przełożonego danego ksiedza , nie siedź i nie jęcz .

nie mieszacie Boga z kosciołem katolickim . katolik ma niewiel wspolnego z Bogiem

Gość licencja ty
i to podstawowa psychologiczna zagrywka, boze, kto sie na to nabiera?:O roztaczaja przed toba straszne wizje, ty sie tego boisz i robisz co chca, ale nie, oni mowia ci: zrob jak uwazasz, ALE...... i to wszystko chodzi o pieniadze, kk to potezna firma, ale na szczescie bedzie miala coraz mniej wyznawcow

rozumiem ,ze na Sądzie ostatecznym staniecie przed Bogiem i powiecie - przepraszm bardzo , żę w Ciebie nie uwierzyłam ,ale ksiąz z mojej parafii miał dziecko z gosposią :D

Gość tefsfsfgsdds
nie kilka ale DZIESIATKI TYSIECY, ogladalam o tym dokladnie kilka dni temu program jak w USA w Meksyku , w Irlandii ,w Niemczej w tym Polsce tysiece dzieci prze kilkadziesiąt lat byly molestowane czy gwalcone w szkolach katolickich, internatach, placowkach katolickich, tylko to bylo zatajane i teraz wycieklo na swiatlo dzienne!!!to nie kilka ale tysiące osob zostalo tak sponiewieranych

Gość zawiedziony1410
"nie odnosi sie ten werset do doskonałośc nas jako ludzi ale naszej doskonalości w naśladownictwie w milości Jezusa ." a więc jednak oczekuje się od nas doskonałości w tym aspekcie, nie? zresztą sama powiedz czy Twoja wiara dopuszcza przestrzeganie tylko niektórych nakazów? Zahaczasz tu o następną uwagę jaką ma Hitchens co do idei Boga, który jest jedynym autorytetem moralnym, bez którego rzekomo nie umielibyśmy odróżnić dobra od zła. I to wszystko kiedy Biblia jest pelna niemoralnych nauk. Już pomijając niewolnictwo, gwałty, ludobójstwa Starego Testamentu, nauka Jezusa jest bezkrytycznie przyjmowana,a le czy moralnym jest: - przykazanie miłości do swoich nieprzyjaciół, któremu zaden czlowiek nie moze sprostac, nierozerwalnie polaczone z poczuciem winy z tego powodu - idea że Twoje grzechy mogą byc odkupione przez kogos innego - idea że jedynie człowiek bez winy może sądzić innych

A oni dalej swoje i pierdoły katoli wyrzucaja .

nie ma człowieka bez winy - nie moze więc nikt z ludzi sądzić ludzi - założenie jest błędne to i wnioski są błędne . co ma moralność do wiary w Ofiarę Jezusa ?

Leviatan spadłes z kosmosu ?

- przykazanie miłości do swoich nieprzyjaciół, któremu zaden czlowiek nie moze sprostac, nierozerwalnie polaczone z poczuciem winy z tego powodu jak to nie może ? jest wiel przykładów ludzi wybaczających swoim wrogom - moze problem w tym ,ze nie jest to łatwe ?

Gość tefsfsfgsdds
pomine Katoli,ale ktos napisal Biblie chyab atk??, i tam w niej jest ujete to o czym pisalam w piewrszych moich postach .Pismo Siwte nie jest takie milosiernie jak wam sie wydajeWczytajcie sie w wersy a dostrzezecie ile panuje w nich nawolywan do przemocy oczywiscie w Imie Boze ,pod przykrywka ze to wszystko z milosci do takich okrucienst nawołuje

tefsfsfgsdds -> Przeczytałem. W Nowym Testamencie (który jest podstawą katolicyzmu) nie znalazłem ani jednego nawoływania do przemocy. W Starym Testamencie (Starego nie przeczytałem w pełni) cała przemoc skupiała się wobec tych którzy atakowali żydów.

Gość tefsfsfgsdds
jakbym nie czytala to bym tego nie pisala.Pod pierwszym moim postem napisalas //cytaty nawołujące do przemocy i mordu znasz - ale tych nawołujących do milości , ofiarności , poświęcenia , przebaczenia - już nie doczytałaś ?//// Odpisalam tobie : //jesli ktos komus zadaje bol, w imie boze to nie ma mowy o milosci, a przebaczenie poprzez karanie przemoca agresją nie przekonuje mnie.Ofiarnosc wlasnie rowneiz byla skladana w imie Boze prze okruutne czyny//// Powtarzac sie nie mam zamiaru bo to nie ma sensu.Mma takie zdanie, a wiem co pisze i nie popieram tego co w Pismie ŚW mozna wyczytac.Za wiele starszliwych rzeczy sie wydarzylo w oparciu w Bibli

a przebaczenie poprzez karanie przemoca agresją nie przekonuje mnie.Ofiarnosc wlasnie rowneiz byla skladana w imie Boze prze okruutne czyny//// a ja zapytam jeszcze raz - co to znaczy ? co to znaczy - przebaczenie poprzez karanie przemocą agresją ???

Gość hhojojojkp
25.03.2012] 19:02 [zgłoś do usunięcia] Levviatan tefsfsfgsdds -> Przeczytałem. W Nowym Testamencie (który jest podstawą katolicyzmu) przeczytac a przeczytac i zrozumiec to ogromna róznica

nie popierasz tego co w Piśmie bo Pisma nie czytałaś . Opierasz sie tylko na jakiś obiegoeych pogłokach i niszowych gazetakch przeciwnych KK i myślisz ,zę ma to związek z Bogiem . Nic bardziej mylnego . Ty ciągle mówisz o KK jako instytucji - ja o Bogu .

Gość tefsfsfgsdds
orzymalas dopiero przebaczenie i wybaczenie kiedy brutalnosc i przemoc zostala wobec ciebie zastosowana jako kara i to dotego krzaczac ze to wszystko w imie Boze.Tyle.nienawidze przemocy i agresji,zbyt wiele rowneiz tego doswiadczylam slyszac ze tak Biblia nakazuje,i czytajac mi do ucha cytuaty, wszsytko w imie milosci i BOga.Chore i SADYSTYCZNEE

przebaczenie jest łaską . nie można na nie zasłużyć , można o nie poprosić . Nie ma w nim miejsca na agresję czy przemoc . To oczym piszesz nie ma nic wsólnego z przebaczeniem , raczej z zemstą. A nie o niej mówimy .

"nienawidze przemocy i agresji,zbyt wiele rowneiz tego doswiadczylam slyszac ze tak Biblia nakazuje" Nigdzie nie znalazłem aby Nowy Testament nakazywał karać przy pomocy przemocy. Poza tym przypomnij sobie fragment z tym zdaniem "Kto z was bez grzechu, niech pierwszy rzuci w nią kamieniem"

Gość tefsfsfgsdds
MMYLISZ SIE.POchodze z rodziny baaardzo ortodyksyjnie wierzącej.Nie wsposob nie przeczytac i nieznac Pisma ŚW. gdy zyje sie w tak konserwatywnie religijnej rodzinie.Znam jeBiblie za dobrze.Cytując mi kilkarazy dziennie biblie krzywdząc mnie doskonale w rozny sposob opierajac sie na ksiegach Bozych nie sposob nie znac tych sadystycznych i chorych wypocin .u mnie tolerancji na to nie bylo i nie ma.Wlasnym dziecoim tego robic nie bede opierajac sie na imieniu bozym :o

Gość hhojojojkp
19:11 [zgłoś do usunięcia] tefsfsfgsdds co ty za głupoty piszesz ? moze w jakiejs sekcie byłes ?

Gość hhojojojkp
czytanie pisma sw to sama RADOSC !!