Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liców ki czy cos/????

Chce wyrwać wszystkie zęby i wstawić sobie licówki

Polecane posty

Gość liców ki czy cos/????

Co o tym myslicie ? moje zeby sie do niczego nie nadają ,ciagle mi sie psują ,sa krzywe ,zolte , paskudztwo. polowa juz ma wypelnienia. Chce zrobic sztuczne jak mają gwiazdy, co myslicie?

Gość Dropsik_
totalna głupota. Jak można usunąć swoje zęby które dobrze się trzymają. Nawet jeżeli są brzydkie żółte krzywe itp. to są TWOJE. Trzeba walczyć o każdy ząb, a ty chcesz dobrowolnie się ich pozbyc :-o. One i tak na starość będą się psuć i wypadać, więc zostaw sobie implanty na tę ewentualność. A teraz-wylecz chore, zrób sobie piaskowanie lub scaling (zabieg bezbolesny, który oczyszcza pięknie szkliwo z przebarwień, kamienia itp.). Zrobisz to u hiegienistki dentystycznej. Potem zrób sobie fluoryzację u dentysty w ramach wzmocnienia, a za jakiś czas wybiel. Teraz w aptece są takie plastry wybielające. Działają i będzie ok. Oczywiście tobisz to dopiero po piaskowaniu i scalingu.

Gość Uroczy Roman
To łup dla grabarzy.

Gość totalnanieznajomośćtematu
Lol, NA CZYM chcesz założyć licówki po wyrwaniu zębów, hę?

Gość hahahahaha....
no wlaśnie? Przeciez trzeba przypiłowac twoje zeby do ksztaltu 'igiel' i na to zaklada sie licówki. Mozesz miec sztuczna szczeke :D

Gość pommponik
Witam, licówek nie można sobie wstawić zamiast zębów - można co najwyżej implanty lub protezę. Licówki są bowiem nakładkami na zęby i jako takie wymagają obecności zębów - więcej o tym http://www.anident.pl/protetyka-licowki.html . Licówki są zatem świetnym pomysłem na poprawę estetyki zębów własnych, ale pod warunkiem, że zęby te nie są za bardzo zniszczone. W przeciwnym wypadku konieczne może być wykonanie koronek protetycznych zamiast licówek.

Gość gość
A orientuje sie ktos czy mozna wyrwac wszystkie zeby jesli nie stac mnie na ich leczenie (kanalowe) i wstawic sobie proteze.Jest to 7 zebow bo reszta na bank do usuniecia jest a reszta do kanalowego leczenia tylko ze za 1 zab bez wypelnienia to 360 zl i poprostu mnie nie stac